• CLUBINFO

    De Hilversumsche Cricket & Football Club Victoria is opgericht op 8 oktober 1893 en is één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Victoria biedt ruimte aan meer dan 1.500 leden die voetballen of tennissen op het prachtige sportpark "Loosdrecht" aan 't Jagerspaadje in Loosdrecht, waar Victoria sinds 1977 gehuisvest is.

    De club heeft een uitgebreide jongens- en meisjesafdeling. Voor recreatieve voetballers is er volop ruimte binnen de club, zowel op jeugd- als op seniorenniveau. De jeugd speelt bij Victoria allemaal op zaterdag, de senioren op zaterdag en zondag. Op zaterdag spelen onze veteranen een eigen competitie met gerenommeerde voetbalverenigingen uit het land.

    Het eerste elftal van Victoria is vanuit de zondag 3e Klasse overgestapt naar de zaterdag 4e Klasse waar het sinds seizoen 2015-2016 speelt. Alle eerste jeugdteams spelen minimaal op hoofdklasse niveau. Naast veldvoetbal heeft Victoria ook een zaalvoetbalteam.

    Victoria is een gezellige vereniging, waar normen en waarden hand in hand gaan met sportiviteit en respect. De leden en gasten komen met veel plezier naar de vereniging toe. Victoria is dan ook in de afgelopen jaren sterk gegroeid en nog steeds een bloeiende vereniging. Maar ondanks de groei heeft Victoria altijd haar unieke cultuur weten te behouden en ademt de club nog volop. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals The Good Old, The Good Start, Kerst- & Wildbingo, Mengelmoes en het Godenzonen toernooi.

    Victoria beschikt over drie kunstgrasvelden en twee grasvelden. Ook heeft Victoria de Peter Westerhout Arena, een ommuurde kunstgrasveld waar onze aller jongsten, de Little Stars, vanaf 5 jaar hun eerste voetbalervaring op doen in een eigen interne competitie. Voor de voetballende vaders van de jeugdleden heeft Victoria in 2007 de Victoria Ouder Voetbal Competitie (VOVC) opgericht. Hedendaags spelen 16 vaderteams met exotische teamnamen als Kanaries, Salvador en Talpapa's iedere drie weken een 7 tegen 7 wedstrijd met na de strijd een gegarandeerde gezellige derde helft. Voor voetballers van 35+ is daarnaast bij Victoria de 7 tegen 7-competitie geïntroduceerd, welke door de KNVB officieel wordt georganiseerd. Tenslotte beschikt Victoria over twee all-weather tennisbanen, waar de Victorianen dagelijks hun balletje kunnen slaan. Zij hebben hun eigen clubhuisje, dat vol is vol heet.