• Soms is het makkelijk de scheids de schuld te geven, dus dat zal ik ook zeker doen. Maar soms is het net zo eerlijk om je eigen onvermogen te erkennen. Afgelopen zondag was zo’n dag waarin beide werelden samenkwamen. Legerlijk gesplitst door een eerste en een tweede helh.

  De voorbereiding begon al goed. Topscorer Rick liep afgelopen donderdag een herenschudding op na een ongelukkige botsing met keeper Chris. Laatstgenoemde vluchge door zijn schuldgevoel direct een weekend naar Manchester. De spitsposi\e werd opgevuld door Ricks naaste belager Koen en Chris posi\e door ex-wereldkeeper Mar\n. Beiden speelden een ongelukkige wedstrijd; laatst-genoemde vooral omdat zijn grootste bijdrage een makkelijke vangbal bij een corner was. Koen vooral omdat, zoals de stand hierboven al verraden heeh, niet tot scoren kwam.

  Enfin, wie alleen het eerste kwar\er zag, zal denken dat de stand een typfout is en eerder 10-0 had moeten zijn. Zo schoot ondergetekende op de paal, liet de keeper meerdere ballen los zonder gevolgen en vergat Micha 1-op-1 hoe zijn benen ook alweer werken. Oh ja, en de scheids, toen nog goed fluitend, ging iets te blind af op hun grensrechter die de vlak vaker omhoog dan naar beneden had.

  Koen was overigens niet alleen ongelukkig in de afronding. Zo kreeg ik een déjà vu toen Koen een stomp op zijn hoofd kreeg van de keeper van ’s- Graveland. Op zich vooral ongelukkig en Koen stond (uiteraard volgens hun grensrechter) in buiten- spelposi\e, maar het was vooral de verklaring van de keeper die opzien baarde: “ik raak de bal niet, dus het kan nooit een overtreding zijn”. Zelfs Cruijff had deze logica niet kunnen volgen.

  In de rust was niemand ongerust. Deze wedstrijd zouden we immers in de tweede helh alsnog onze kant op trekken. En zo kwamen we ook na rust goed uit de startblokken en van de 44 minuten durende tweede helh (daarover later meer..) hebben zich er cumula\ef waarschijnlijk drie op onze helh afgespeeld. Daar staat tegenover dat er zeker 20 minuten wachyjd bij zaten. Het toppunt was de keeper die eerste drie minuten de \jd krijgt een bal

  op te halen en ze vervolgens besluiten iemand van de andere kant van de helh te wisselen. Ik overdrijf niet als we op dit punt iets van vijf minuten hebben moeten wachten. Ook hadden opeens een paar tegenstanders last van het wonderbaarlijke soort kramp dat Dani Alves al\jd heeh. Het schijnt eerst enorm veel pijn te doen en dan is het opeens miraculeus verdwenen. Lijkt me echt vervelend als je dat hebt.

  U begrijpt al, de tweede helh werd een aaneenschakeling van irrita\es. We hebben waarschijnlijk massaal naar Leicester tegen Southampton gekeken: de voorzegen in die wedstrijd leken ook nergens op. Ik ben verder geen fan van een potje scheidsrechterbashen, maar iedereen langs het veld zag (en hoorde!) dat Kieran, die uitstekend inviel, in de zes\en neergehaald werd. Behalve de scheidsrechter. Hoewel ik zeker ben dat hij het eigenlijk ook wel wist.

  In een spaarzame aanval waarin we een keer niet afgevlagd werden, wist Koen een voorzet net niet tot goal te verwerken. Lugele cen\meters langs de paal. Veel kansen blijven nog onbesproken, het was eigenlijk bizar dat het 0-0 gebleven is.

  Ik zou af willen sluiten met waar ik mee begon. Zo is er een heleboel kri\ek opbouwende feedback te geven over de scheids (zo floot hij de wedstrijd na 44 minuten af, terwijl hij minstens 10 minuten ‘blessure’\jd bij had kunnen en moeten tellen), maar moet je bovenal in de spiegel kijken, want dat we hier punten hebben laten liggen, ligt toch vooral aan onszelf.

  Chevy van Dorresteijn