• Uit naar Kampong

  24 september 2016

  Kampong O10 (1)- Victoria O10 (1) 4-4

  Het was vroeg in de ochtend. 8.45 uur spelen op Kampong tegen Kampong in Utrecht. 8.00 uur aanwezig. Aan de overkant van de nog steeds opgebroken weg glinsteren de velden van FC Utrecht tussen de bomen in de ochtend dauw. Met goede herinneringen van een week eerder keken onze jongens over het opgebroken hockeyveld naar de FCU-velden. De twin games tegen FCU en aansluitend tegen Vitesse voelden nog steeds goed. Hoe overtuigend was het dat we ieder potje wonnen.

  Een enkeling voelde de hockey omgeving en vroeg zich af of we de afgelopen week wel voldoende hadden geoefend op de strafcorner.

  Anderen waren weer meer met de stad bezig en haalden herinneringen op. Bij Velox destijds was alles beter, maar eerst toen zij over moesten naar een fusie partner ging Velox 7 naar Kampong. Uw begeleider was toen al weg. Maar nog steeds springt m'n hartsie open, ik ben trots wat dag ie wat, want der is geen mooier plehekie, als Utereg m'n stad.

  Kampong O10 (1) staat er goed voor. Victoria maar een beetje beter, dus er wordt sterke tegenstand verwacht. Onder de indruk zitten de jongens in de kleedkamer. Onder de indruk, maar voornamelijk vanwege de omvang van de kleedkamer, de hoeveelheid douches, dat er daar ook hockey jongens en vooral hockey meisjes opeens om de hoek kunnen komen. De grootste hockeyclub van de wereld, maar wij komen om te voetballen.

  Veld 2a. Kampong is bezig met de warming up als wij het veld opkomen. Dat ze groot zijn valt al snel op. In de wedstrijd blijkt dat dat ook een voordeel oplevert. Dat is voor ons opvallend want meestal zijn wij fysiek de sterkere ploeg. Vandaag lieten we ons op dat punt overklassen.
  Yassine komt via Harmelen, Maarsen en Utrecht Oost op tijd op Kampong. Hij draagt zijn filosofie nog eens over op de jongens. Het is voor hen niets nieuws, maar het is moeilijk, Maar niemand heeft gezegd, dat iets wat moeilijk is daarom maar niet gedaan moet worden.

  De filosofie van Yassine is duidelijk, Voetballen is belangrijker dan winnen. Risico vermijden kan en dan win je, want we hebben in alle linies goede voetballers, die op safe kunnen spelen.
  Maar, zegt Yassine, van op safe spelen wordt je niet beter. Je gaat het spel pas begrijpen als je risico neemt en onverwachte situaties weet te beheersen en te pareren, ook als je die onverwachte situaties zelf hebt veroorzaakt.
  Dat geeft leuk en spannend voetbal. Als je komt voor de overwinning kan dat teleurstelling geven, maar als je komt voor opleiding en groei en je kijkt de wedstrijd ook met die bril, dan heb je een prachtige ochtend, hoe vroeg deze keer ook.

  In alle geledingen worden risico's genoemen. Het gaat om breed staan in de aanval, klein in de verdediging. We komen met 1-0 voor via Manuel 2-0 via Noah. Kampong had een aantal goede aanvallen, maar de verdediging wist ze goed te pareren. Geheel in de filosofie van Yassine werd er van achteruit goed opgebouwd, met risico vanaf de keeper, maar dat leverde in de aanval van ons ook goede kansen op. De stand vlak voor rust (2-0) gaf dat ook aan.
  Een ongelukkige bal met curve die deed alsof hij achterging leverde bij rust 2-1.

  De tweede helft gaf niet een ander beeld. Het werd 2-2, Victoria kwam via Rens op 3-2, het werd 3-3, 4-3 via Manuel, maar Kampong wist uiteindelijk weer gelijk te maken.
  Onze jongens maakten tevergeefs nog een punt bij de scheidsrechter over een corner, die wonderbaarlijk bij de eerste paal in de kruising viel. De bal zou niet op de achterlijn gelegen hebben. Hoe zou de bal anders bij de eerste paal in de kruising terecht gekomen kunnen zijn. Maar ja, als je het van dat zulk argumenten moet hebben..

  Hoewel het misschien anders voelt en dat gevoel zichtbaar was bij het verzamelen direct na de wedstrijd (teleurstelling alom en boosheid hier en daar) vroeg Yassine terecht aandacht voor het \"kunnen verliezen:\". Dat is een kunst, ook als je niet verloren hebt, maar het wel zo voelt.

  Al met al een mooie wedstrijd, we hebben een goed team, vandaag een leuke tegenstander met een mooie accommodatie in Utrecht en we staan er goed voor. Kop op, borst vooruit, wij zijn Victoria. Woensdag oefenen we tegen AFC O10 (1).