• De meeste dromen zijn bedrog!

  Victoria B3 – BVV B2 2-2

  Ik heb net geprobeerd om in plaats van B3 J-O17-3 te schrijven maar dat ziet er echt niet uit. Het lijkt wel een nummerbord. En stel je voor dat je dat op het programmabord moet gaan krassen elke zaterdag. Victoria J-017-3 tegen BVV J-017-2 kleedkamer 3 en kleedkamer 4 en veld 1. Daar wordt een mens toch diep ongelukkig van. Treurig. Verdrietig. Waarom is voetbal zo een oerstomme beweging dat ze dit wel veranderen maar de rest niet.
  Met beweging bedoel ik die KNVB, FIFA, UEFA en anderen.
  Dat bobo gedoe, de bonzen. De hoge heren zo u wil.
  Waarom spelen we bijvoorbeeld niet met de intrap in plaats van de ingooi. Waarom moet je een vrije trap nemen, eerst wachten op de muur in plaats van gewoon mogen nemen. Je mag schieten maar ook gewoon gaan dribbelen van de plaats van delict. Hoe leuk zou het zijn als je continu zou mogen wisselen zoals wij dat ook mogen op ons leuke amateur niveautje.
  Dan had Petertje Bosz ook niet zo een gezeik met de kabel bij Ajax. De kabel bestaat uit Gazhi, Riedewald, Tete , Bazoer en Nouri. Dan kon hij ze allemaal gewoon tevreden houden. Nu dreigt kapitaal vernietiging. Deze mannen lopen straks de deur uit voor weinig. Talent weg en geen geld ervoor terug. Dat is pas een slechte combinatie.
  Terug naar Nouri, Abel Hak Nouri, de held van Ajax en Nederland binnen een jaar als t aan mij ligt. Stel die man gewoon op en je gaat je verbazen. Je gaat zien dat echte voetballers nog bestaan. Een kruizing tussen Xavi en Messi zelf. Stel op die man, en snel een beetje.
  De meeste dromen zijn bedrog. Ik sprak met Fred en Jan over de keren dat we tegen BVV speelden met Marco en Leontien langs de lijn. Fred was scheidsrechter en durfde Luca Borsato van het veld te sturen voor 5 minuten wegens onbetamelijke woorden. Tijs vroeg me voor de wedstrijd of ik haar echt kende, en of ze inderdaad zou komen om te zingen. Ik zei: ‘ nee, Tijs, alles wat ik zeg is niet waar. En wat ik schrijf ook niet ‘ Tenminste niet perse waar. Het zou wel waar kunnen zijn maar dat hoeft niet. Het is geen voorwaarde zeg maar.
  Luca zit tegenwoordig in de A1, of de J-O19-1. En dus was ook zijn moeder, overigens een goede bekende van me, er niet bij. Jammer want we hadden er wel zin gehad. We begonnen aan het eind van de eerste helft zo waar met een biertje het was tenslotte zomertijd en dus kon het nog.
  Silas had snel na het begin de 1-0 gescoord. Onberispelijk zou ik zeggen. Ik had hem nog wat aangemoedigd vooraf en hij stelde me niet teleur. En we scoorden ook de 2-0, Sam was alert na wat schoten waar de keeper nog een antwoord op had. Die laatste niet meer en dus scoorde Sam zijn eerste van het seizoen.
  Hans keek appelzuur toen hij de kleedkamer opzocht met de jongens. Ik zei nog : ‘ komt wel goed’. Maar Hans had het toen al door. Paultje van Splunder was er, Fred ook en we spraken natuurlijk over Feijenoord. De mannen zijn zo blij het is bijna leuk om te zien. Ze waren blij met de zwaarbevochten 1-1. Ook zij hadden allemaal door dat ze gemazzeld hadden. Dolberg werd bewierookt en ze begrepen ook allemaal dat het nog een paar wedstrijden gaat duren en dan gaan we gewoon weer wat plaatsjes naar beneden. Ze worden wel voor het eerst sinds een decennium Herfstkampioen, Herbstmeister. Ook leuk. Fred koopt wat sixpacks bokbier, Hansi doet zijn lederhose aan, Paul port de vuurkorf nog wat op en ze zingen Hand in Hand , echte kameraden. Ik heb ook naar die wedstrijd gekeken en ben wel blij dat ik in ieder geval nog drie redelijk normale 010 supporters ken. Dat dan weer wel. Mijn hemel ik heb nogal een grote tv en ik schrik daar echt van wat daar op de tribune staat en hoe dat te keer gaat.
  We kwamen weer het veld op en ik ging even een blaadje bier halen. Toen ik terug kwam was het inmiddels 2-1 geworden, naar horen zeggen door een mooie goal van BVV. Het spel begon ook wat te kantelen. De jongens van BVV roken bloed. En er was bloed. Iemand liet zich nogal uitspelen in de 16 tegen de achterlijn aan en uit de voorzet scoorden ze weer. Ik denk dan als ik dat zie: ros die bal nou gewoon heel hard achter in plaats van te proberen een duel te winnen. Er valt op die plek niets te winnen, alleen te verliezen. Dat bleek wel, 2-2. Zure druiven.
  Objectief constateerden we dat het terecht was maar ook dat je liever onterecht wint. Zo is het en zo blijft het. Maar ach, je wordt wel kampioen als je geen grote missers maakt. En dit was beperkt in de schade.
  Heerenveen laat zien dat Rotterdam aan het wankelen slaat. Het was zoals altijd van korte duur. Nog drie puntjes, kwestie van tijd.

  Wij gaan gewoon steady naar de Schaal. Ik voel het aan alles. Dit elftal heeft een stevig hart. Een hart wat niet opgeeft. Hansi verlangt er ook naar. Dat merk ik ook aan alles. Hij is extreem scherp en ziet er afgetraind uit. Ik moest even hem bij de les houden toen Silas al een tien minuten langs het veld lag maar goed dat was hem vergeven. Het was waarschijnlijk de zon. Of de rook. De rook van de sigaar van Jan Biemans. Ik vond het wel heerlijk ruiken. Was in de ochtend nog met mijn dochter even in Amsterdam. We liepen over de Zeedijk en de Warmoes. Daar ruik je hele andere zaken. Zoete zaken.

  Waarheen waarvoor ? Op naar het kampioenschap om dat mannen dat nou eenmaal leuk vinden. Lekker voetbal kijken en er stom over ouwehoeren. Lekker potje er bij kan de zaterdag al niet meer stuk. Beetje elkaar afzeiken over je club en dan weer naar huis. Lekker man, die paar uurtjes op zaterdag, op veld 1, in de zon.

  Waarom mogen wij nu wel ineens op veld 1 !?

  Daar volgende week meer over,

  Vanaf de Zijlijn,

  Chris