• Kampioenswedstrijd verloren SDO – Victoria B3 2-1

  We gingen er in grote getale eens goed voor staan. De zon scheen uitbundig, de ray-bannetjes werden uit hun leren kokertjes gehaald en de zonnebrand ging rond. Vanochtend stond ik op met ijspegels aan mijn neus en heb eerst even een stukje geschaatst op de bevroren sloten. Een heerlijk begin van de dag en het gaf meteen de mogelijkheid om even te ontspannen. Mieke is op vakantie en dus moest ik de hele week vaderen en tot over maat van ramp bleek dat ik ook gewoon de kost moest verdienen. Mijn werkgever vond het jammer voor me maar ze verwachten toch gewoon dat ik om 8 uur de kaart in de prikklok zou steken. Kortom je moet je dat eens voorstellen, werken, boodschappen doen op weg naar huis, koken, afruimen, afwassen, brood maken voor de volgende ochtend, gebitjes controleren, in bed stoppen, en dan kan jezelf eindelijk even zitten. Echter de was moet nog gedaan worden, de strijk staat te wachten, stofzuigen even snel en dan moe en onvoldaan naar bed. Je gaat maar wat eerder op want die schatjes verdienen toch een verse jus en wellicht een lekker bakje yoghurt met granola en dat maak je dan liefdevol klaar. Eerder weg van het werk is ook geen optie dus dat gaat zo dagen aan een door. Dan denk je weekend, voetbal, de kraker maar voordat je naar Bussum kan staat er nog een heleboel te doen. Sinterklaas kadootjes kopen, brood halen , vuilstort bezoeken omdat je vrijdag bent vergeten het ‘plastic’ buiten te zetten, kappertje pakken, even wat vleeswaren halen, broodje eten en dan op naar de voetbal. Dat plastic buiten zetten staat wel op je lijstje maar ik ben het gewoon vergeten. Zoals ik ook was vergeten om het gehakt uit de vriezer te halen. Prachtig lijstje op de koelkast met al dat soort zinnen en opdrachten.

  Maar goed de wedstrijd der wedstrijden daar leef je naar toe. Vanaf een uurtje of 11 is er slechts 1 focus. SDO, ’ t Spant er om, dat soort grappen. Basten zegt in de auto Silas is er niet bij, 5 weken uitgeschakeld. Dat kan er ook nog wel bij. Ik zeg Morris in de spits en hij zegt ja waarom niet. We komen op weg naar Bussum Tijs tegen op zijn monsterfiets en ja hoor hij is er eerder dan ik. Ik sta vast bij de rotonde en zie het Spant al liggen. Ongemerkt gaan mijn gedachten naar Ria Bremer, Wie heeft de Gouden Stuiver begin ik zachtjes te zingen. Mijn zoon denkt, t gaat niet zo goed met hem. Hij is duidelijk overspannen aan het raken.

  De vrieskou die mij lekker in het gezicht prikt haalt me uit mijn Stuiver gezang. Ik ga naar boven en kom de jongens tegen, Hans en ook Peet. Iedereen doet wat lacherig maar dat is pure spanning. De ouders van Noah schuiven aan, ik neem tegen beter weten in een espresso en Johan maakt zich op om eens even lekker strak te gaan vlaggen. Hans ziet er jong uit, lijkt ontspannen en zo bewegen we langzamerhand naar buiten. Ik ga nog even plassen en de scheids staat naast me een thermotruitje aan te trekken. Hij waakt zich voor de kou zegt hij. Ik zeg je zou ook gewoon wat harder kunnen lopen. Hij zegt ik fluit Victoria, ik zeg als je dat maar goed doet want we kunnen een beslissende slag toebrengen. Dus geen gedoe graag. Hij houdt daad bij woord al moet ik zeggen dat naarmate de wedstrijd vorderde ik wat meer thuis beslissinkjes zag maar dat is hem vergeven .Het kan erger, veel erger.
  Er staat inmiddels een menigte aan Victoria ouders en Tijs schiet snel de 1-0 binnen en je denkt eigenlijk niet al teveel aan de hand. In een vermeende buitenspel positie schiet Tijs naast, geschrokken denk ik. Of toch iets teveel geven op de fiets toen hij mij er uit wilde rijden.
  En SDO was eigenlijk ongevaarlijk. Op een schotje of twee na was er niet veel aan de hand. En toch gaven we tegen de rust het initiatief weg. We zetten minder druk van voren en kwamen daardoor wat in de verdrukking. En dat ging in de tweede helft door. Dat had ook te maken met SDO dat dacht we gaan er voor, strijdend winnen of ten onder. Dat hebben ze gedaan, winnen. Het werd in de laatste minuut 2-1 na een wat knullig verdedigend moment. Dit veronderstelt dat het ook 1-1 is geworden en ook dat klopt. Iemand mocht vier man voorbij zonder dat we ingrepen. Dat mag niet in dit soort wedstrijden maar ja het is wel gebeurd.
  Basten was op zijn knie geklapt en zat er naast. Je hoort mij zeker niet zeggen dat dat de reden was dat we hebben verloren. Maar ik denk wel dat we daardoor de druk verloren. We zakten allemaal wat in en dat moet je niet doen. Na tien corners valt hij een keer. Melle had overigens nog enkele zeer goede reddingen en ook Toon kopte vanaf de lijn een zekere goal weg.
  Kortom SDO heeft verdiend gewonnen , hoe zuur dat ook is.

  De nazit is treurig. Er worden nog wel wat grappen gemaakt maar niemand lacht. Hans is er ziek van en ik moet boodschappen doen. Ook dat nog.
  Om het verdriet wat te verzachten hebben we besloten om met alle ouders en kinderen naar het Rad van Fortuin te gaan in het SDO clubhuis op 16 december. En als dat niet lukt gaan we naar de Caribbean Night op 22 april. Johan kijkt er nu al naar uit, voor de wedstrijd liet hij ook al even zien zeer soepel te kunnen dansen, dit keer op Tante Sjaan muziek. Misschien is het een idee om binnenkort in het Victoria Clubhuis een leuke Sjaan partij te maken. Nodigen we ook Ria Bremer uit en de beste danser krijgt de Gouden Stuiver.
  Ik feliciteerde de coach van SDO en hij zei: ‘ ben jij die man die die stukjes schrijft’ ? Ik kijk verbaasd en mompel euh ja. Hij zegt dat hij het altijd met genoegen leest , beetje lang dat dan weer wel. Hij had er ook veel informatie uitgehaald en daarmee zijn taktiek gevalideerd. Dus ik heb het gedaan jongens, sorry. Ik heb teveel prijs gegeven maar ja ik wist ook niet,tot vandaag, dat dat internet vrij toegankelijk is. Daar kom ik dus ook net achter. Wel mooi is dat internet overigens , je kan er eigenlijk van alles op. Onzin stukjes schrijven maar ook serieuze dingen. Het schijnt dat je ook je boodschappen kan bestellen of Sinterklaas kadootjes. Had ik dat eerder geweten dat had me veel tijd bespaard. En die brengen ze dan gewoon bij je thuis. Ik geloof dat nog niet zo hoor, ik denk dat het toekomst muziek is. Maar wel mooi dat het ooit kan.

  We worden overigens als nog Kampioen. Ik ben net bij Hilversum geweest en ze gaan al hun B1 spelers op stellen volgende week. Dus SDO berg je maar. Dat is nog lang niet gewonnen.

  Ik ga maar eens koken, Grieks: gyros, friet, choriatiki, tzatziki en wijn. Veel wijn om deze dag te verwerken. En ik hoop dat de wijn me afhelpt van dat liedje wat mijn hoofd maar niet wil verlaten “ wie heeft de Gouden Stuiver “.
  Gooi ik na het eten alle borden stuk naar goed Grieks gebruik. Dat gaat me helpen om de agressie er uit te halen. Met de scherven kan ik dan mooi een Ostracisme, een schervengericht, organiseren. Ook naar goed Klassiek Grieks gebruik. Een stemming zo u wil . Je krast je voorkeur op een scherf en die gaan dan in zo een mooie pot en je trekt iemand. Een verkiezing als het ware. Ik weet nog niet waar we over gaan stemmen maar dat komt wel. Er is genoeg om over te oordelen, denk ik.

  Als het onverhoopt niet lukt om Kampioen te worden deze Herfst dan gaan we voor de Zomer Titel, de barbecue staat al aan, onder het motto : Stuif es in .
  Morgen wint Ajax en gaat Feijenoord ten onder, dan is dat ook weer geregeld.
  Max Verstappen gaat het niet winnen, in Dubai regent het over het algemeen niet. Hij wordt wel Sportman van het Jaar maar is op vakantie. En daarom hoeft het van hem niet. Hij kan er toch niet bij zijn. Max had net als ik nooit van internet gehoord en ook niet van satelliet verbindingen. Schijnt dat dat ook kan, een soort van verbinding terwijl je ergens anders bent.
  De wereld verandert snel, de technologische mogelijkheden zijn onbeperkt, en het balletje rolt als 100 jaar geleden. Dat verandert nooit. Ja, we spelen op kanker verwekkende korrels,w dat is wel anders. Maar t spelletje is hetzelfde. Je moet meer scoren dan je tegenstander en dan heb je gewonnen. En dat hebben we vandaag niet gedaan.

  Vanaf de Zijlijn
  Chris