• Tien kleine negertjes, Victoria B3 start competitie uitstekend, 2-1 winst tegen Hertha B1 !

  Tien kleine negertjes, Victoria B3 start competitie uitstekend, 2-1 winst tegen Hertha B1 !

  Deze zaterdag begon uitstekend. Ik ging lekker een uurtje spinnen, nam een douche, at wat, ging even naar met Basten naar een Familie Open Dag op mijn werk, bracht Basten naar Victoria waar hij moest fluiten, ging ondertussen even mijn auto wassen, kocht wat wijn bij Mijn Hemel, haalde Basten weer op, at weer wat, bracht Basten weer naar Victoria en dacht dan was ik ook even de auto van Mieke, dat kan net.
  Ik kwam in de rij van de auto’s voor de wasstraat en dacht nog 30 minuten dat moet lukken. En daar ging het fout. Dat duurde maar en duurde maar en eindelijk kon ik om 5 uur naar Victoria. En ik parkeerde mijn auto, ging snel naar het veld maar zag de spelers reeds het veld verlaten. De scheidsrechter moest nog naar een verjaardag en was dus 15 minuten eerder begonnen. Ik droop af naar de kantine waar de stampotten ons tegemoet geurden. Buiten stond een man gluhwein te maken. Jan en ik wurmden ons naar voren en namen een glaasje. Babbelden wat met de maker, vroegen om het recept. Neem een gewone niet te slechte rode wijn, suiker, kruidnagel, kaneelstokje, anijs, sinasappelen, citroen en hij zei nog iets maar dat ben ik vergeten. Het smaakte ons goed en we namen 4 glaasjes mee naar het veld. Een voor Peet, een voor Fred en zo hadden we zelf ook nog wat. Fred maakte wat ruzie met zijn collega coaches en toen was het inmiddels 1-1. De rust was met 1-0 begonnen (SILAS !!!!!!!!) en door het wijnoponthoud misten we de gelijkmaker. De zon ging onder achter de goal van Justin en Rutger zijn vader kwam aan met twee kannen zelfgemaakte gluhwein . Het was een ware orgie zo aan de zijlijn maar het beviel me prima. De tegenstander coaches werden met een glaasje tot rust gebracht en zo kan het ook. Wijn, Rust en Vrede.
  Tenminste langs de kant want op het veld was het een flinke knalpartij. Ik zag Basten vlak voor de zestien hard tackelen, ik zag Tijs een paar keer kabammen, Koen als vanouds en Jan was dat Hertha een beetje zat en speelde met het mes tussen zijn tanden.
  Terwijl de zon verdween, het allengs kouder werd, de wijn ons goed smaakte misten we een paar flinke kansen. Koen werd er af gestuurd met geel en niet lang daarna volgde de Hertha gassies. Eerst een, natuurlijk er moet altijd een eerste zijn maar toen volgde de een na de andere. Op een gegeven moment, en una momento dado, stonden er nog acht van Hertha en mocht Koen inmiddels weer terug. En toen kwam het er op aan. Wat doet Fred? Hij coachte zoals dat op zo een moment moet. Doorschuiven, achterin met drie, extra spits en druk zetten. Een overtal situatie die we kennen uit het ijshockey en Fred deed wat je dan moet doen. Powerplay en Victoria knalde er vol op. Prachtig was het zeker toen Martijn op schitterende wijze de 2-1 maakte. Het leek nog even kritiek te worden maar de eerste drie punten zaten in de tas.

  Hansi zat met Morris te genieten in Liverpool. Hoewel ze veloren van Swansea moet het een feestje geweest zijn. Ik zit net even te samenvatting te kijken, spektakel. Ik lig uitgeput op de bank na weer een enerverende dag. Die schaatskoorts krijgt mij altijd te pakken. Ik slaap minder goed, rij eindeloos rond om te zien waar het kan, check het internet elke minuut. Ik zat vanochtend in bed naar teletekst te turen en schreeuwde het uit. Ik zag pagina 725 IJsberichten, allemaal kanalen en diepen met ++ er achter, we kunnen riep ik, IT GIET OAN, en Mieke haalde me uit mijn droom. Dat is voor de scheepvaart lieverd, dat betekent dat je er kan varen. Oh shit, laat ik dan maar weer gaan spinnen, dit keer met Paul van Splunder en Rutger. Die dacht ook ik moet die gluhwein er uit zweten. Thuisgekomen eet ik wat en krijg een filmpje binnen van een collega. Tienhoven daar moet je zijn. Zo gezegd zo gedaan. Krakend ijs maar oh zo prachtig. Zelfs liet ik Ajax er voor lopen. En dat zegt bij mij iets.
  De sloot in mijn tuin kraakte dusdanig dat ik dat niet aan heb gedurfd. Maar als het wel kan dan bel ik jullie op, of roep ik jullie op voor een wintersmiddagje. Ik stook een lekker vuurtje, hang een pan aan de driepoot, koop wijn en toebehoren, maak snert, chocolademelk (verkeerd zo u wil) en dan gaan we met zijn allen schaatsen. Kom maar op met die vorst.

  De tegenstand in de nieuwe poule is van een andere soort. Dat hebben we gezien aan Hertha. Dat betekent dat iedereen fysiek ok moet zijn. Dan kunnen we iedereen hebben. Trainen dus, al hoop ik dat het deze week niet door kan gaan wegens ernstige koude.
  Ik sprak mijn man in Polen, -20 was het daar. Dat zijn pas toestanden.
  Zo is het ook in de USA ernstig koud. -30 heb ik gehoord in Washington. Schijnt dat dat kadootje van mevrouw Trump voor Michelle een lange onderbroek was. Vandaar dat ze er wat onwennig mee heen en weer liep. Het schaatsen is op sommige plekken onverantwoord. Ik zag een geweldig filmpje met een man die dat, terwijl hij schaatst, uitspreekt. “ natuurlijk is het onverantwoord, natuurlijk is het levensgevaarlijk maar is Trump ook niet onverantwoord ? of Geert ? dat is toch ook onverantwoord “. Ik ben het met hem eens, dat is onverantwoord.

  Mooi begonnen, mooie start. Ik moet nog wel even iets kwijt. Blijkbaar ziet Hans mij alleen als coach voor vriendschappelijke wedstrijden. Daar ben ik zeker goed genoeg voor. En als het er echt omgaat belt hij Fred. Nou ja dan weten we dat ook weer. De verhoudingen zijn duidelijk. Nu coachte hij wel goed hoor, echt, zeker de taktische omzetting toen we de tegenstander bij de strot hadden en alleen nog moesten doorbijten. Dat dan weer wel. En misschien is hij ook wel beter dan ik. Dat denk ik eigenlijk wel. Maar ja het voelt toch naar. Hans had me toch even kunnen bellen om het uit te leggen. Dat laatste dat miste ik.

  Ik ga weer een gluhwein nemen, ik begin er aan te wennen. Lekker spul.

  You never walk alone,

  Vanaf de Zijlijn,

  Chris (de vriendschappelijke wedstrijden coach)

  Ps ik vermeld het zo nu en dan, alles wat ik schrijf en u leest is onzin, soms verzonnen, nooit gemeend behalve dan dat van Hans ,dat is natuurlijk gemeend, dat kan niet anders