• Mea Culpa, Mea Culpa Maxima. Victoria geeft niet op, 0-1 overwinning in Nederhorst. (4 februari 2017)

  Zwaar bevochten dat was het. Na de vroege 0-1 door een prachtige ‘in de kruising’ van Martijn sleepten onze jongens de drie punten mee naar Hilversum. Ik moet me gaan schamen. Ik liet me helemaal gaan toen Basten van het veld werd gestuurd. Het was inmiddels 8 jaar geleden dat me dat ook een keer overkwam. In Mijdrecht werd ik aangevallen door drie grote mannen nadat ik de scheids een verbale reprimande had gegeven. Dit nadat een van onze spelers met een karatetrap van het veld werd geschopt. Ik heb daar nooit spijt van gehad omdat het zo idioot gemeen was. Ik herinner me nog wel het tumult langs de kant en later ook in de kantine. Vijandig sfeertje zullen we maar zeggen.
  Dit keer sloeg het gewoon nergens op. Ik werd boos om niets. Basten werd wel eerst geslagen en sprak zelf over een kopstoot, ik zag dat laatste niet maar hij deed volgens mij niks en gaf op het eind slechts een bemoedigend klapje op het hoofd van Nederhorster. Zo van kom op joh, je kan beter dan dit. En toen kreeg hij rood en de jongens niets. Dat vond ik onrechtvaardig. Maar om je dan zo te laten gaan dat was bullshit, klinkklare bullshit. Ik kreeg de hoon van de tribune over me heen en dat was terecht. Mea culpa, Mea culpa Maxima.
  Ze hebben overigens een prachtige tribune. En wij installeerden ons daar vorstinnelijk. Je had een prachtig overzicht en ik had nog alle tijd om de reclameborden eens goed te bekijken. Duidelijk is dat Lamme de hoofdsponsor is. Laat dat nou mijn buurman zijn in Loosdrecht, tenminste ik neem aan dat het familie is. Dit keer ging het om de textiel management. Ik wist eerlijk gezegd niet dat dat bestond. Textile management, Spotless zeggen de borden, Vlekkeloos, en afwisselend staat er Lamme en Napking. Ik vind dat mooi bedacht. Napking, je moet er maar op komen. Spotless is ook mooi. Spotless textiel. Ik hou niet van onrecht , dat weet u. Zie ook hierboven het voorval. Het was natuurlijk geboren in onrecht. Vroeger had mijn Grootvader een zaak die heette: R.W. Heutink, zo heette hij ook, dat was wel zo makkelijk. Zijn pay off was Rechte Wegen Houden (RWH). Geen onrecht. Recht graag.
  Dus mijn reactie was hoewel onwaardig wel terecht. En zo kan je met die woorden heel lang spelen. Maar ik vond heel iets anders onrecht. Er hing ook 1 bord, Lamme had er wel twintig, van ene Gerard Best. Gerard had bedacht dat als ik Best heet dan noem ik mijn bedrijf ook Best. Best , ook een wasserij. Dat is waarschijnlijk geen textiel management maar gewoon de was doen. Vlekkeloos denk ik wel. Maar ik vond het sneu voor Gerard, 20 tegen 1. Dat vind ik onrecht.
  De 0-1 was terecht, we speelden die eerste 30 minuten beter. Wel wat rommelig maar het was degelijk. Het was fijn om Melle weer onder de lat te hebben, dat geeft een rustig gevoel.
  Vroeger had mijn broertje ook een bedrijf. Hij noemde dat STB, dat stond voor Simply the Best. Incassobureau dat was het. Ze waren altijd op zoek naar recht. Het recht van incasseren als je iets hebt weggegeven. Ze hadden een hekel aan onrecht.
  De wedstrijd stak zichzelf in brand nadat Tijs vlak voor rust volstrekt onterecht van het veld werd gestuurd met geel. En daar begon het gedonder. Het smeulde, het woekerde op het eind.
  We kregen onterecht een pengel tegen. Hansi ,Hansi toch. Ik zou me echt nooit zo laten gaan maar Hans bleef maar tekeer gaan. Ik wist zeker dat Melle dit onrecht ongedaan zou maken. En ja hoor, Simply the Best. Melle was tegen het doktersadvies in gewoon gaan keepen. Mooi man.
  Noah kwam na rust zijn teammaatjes aanmoedigen. Ik ben sinds mijn coach optreden, tijdens een wedstrijd die er helemaal niet toe doet, in de team app, even more players and staff verzeild. Noah vermeld zijn val tijdens de training en meldt een gekneusd sleutelbeen. Iemand roept direct Sukkel. Oh nee geintje, beterschap. Vervolgens ‘Noah toch’, beterschap jochie, en dan ‘ Wel raar dat je een blessure in je been opliep terwijl op je schouder viel ‘, Bravo Justin, waar zit je sleutelbeen’, heeft iemand twee voetbalbroekjes, laat maar, haha heeft Ingeborg hem al gevonden, ik vind een medaille, van wie ?, van mij, ‘ de rotschopper ‘ , en zo gaat dan nog even door. Ik benijd u , als niet lid van de App.
  De telefoon gaat in de auto, met Hans. Hij heeft als een ware strafpleiter de scheids overtuigd van mijn gelijk en Basten’s rood wordt geseponeerd.
  We staan derde volgens de App. Ik zeg Hans voor President. Let us make Victoria Great Again. Let ’s Grab Loosdrecht by the pony.

  Halakidijee,

  Vanaf de Zijlijn,

  Chris