• U had het goed gezien hoor, de vorige editie van De Victoriaan stond bomvol slordigheden. Nog lijdend aan een fikse jetlag en bedolven onder de te maken WOZ-bezwaren, werd de vorige editie in een lunchpauze gemaakt. Duizendmaal excuus.

  Wij revancheren ons gewoon met de editie van deze week, waarin alles staat over dé wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het was te merken dat het een thuiswedstrijd was, want de redactie onderscheidde zeker een vijftigtal betrokken Victorianen. Hulde voor hen, en hulde voor het elftal. Oki biedt in zijn verslag een uniek inkijkje in de totstandkoming van deze overwinning.

  Ook zaterdag twee won wederom en stevent zo langzamerhand op een kampioenschap af. Enkele heren die hen uit de brand hadden geholpen speelden de volgende dag nog eens met hun eigen elftal: zondag twee. Een vreemde wedstrijd die de 110 minuten zuivere speeltijd overschreed, zo blijkt uit het lezenswaardige verslag van Fernando. De avonturen van enkele heren in het Amsterdamse \'rode lampjes district\' worden - ter geruststelling van de betrokkenen - discreet beschreven.

  Het allerleukste? De ingezonden brief die wij van oud-Victoriaan Peter Samuel mochten ontvangen. In een gelikt geschreven stukje een flinke dot historie met veel bekende namen. Lezen dus!

  Natuurlijk zijn ook de vaste scribenten weer van de partij. Tot slot een groot woord van dank aan Joris Kreugel, die verantwoordelijk is voor de werkelijk prachtige coverfoto van deze week. 

  Nogmaals: lezen dus!

  De Redactie

  l. 

  De Victoriaan 83