• De grote vraag is, was het kansloos of niet? Loosdrecht B1 - Victoria B3 2-0!

  Fred appte even in de rust. Hij was ergens bij Victoria denk ik. Hij was benieuwd hoe het ging. Ik appte terug: rust 0-0, het is wel flink aanpoten, we spelen naar kunnen.
  Na de wedstrijd appte hij weer in de groep, Toon reageerde: 2-0 verloren, kansloos.
  En toen brak de app los. Het ging over en weer. We werden best wel weggespeeld, gezeik vs realisme, we hebben niet slecht gespeeld zij waren beter, we kwamen amper aan spelen toe, alleen omdat we alerte verdedigers hadden en Melle, excuses worden aangeboden, iemand heeft zand ergens in, anderen lopen dingen uit hun broek, dan gaat het naar een verheffend woordenspel en krijgen we de vraag wat kansloos eigenlijk betekent. Was je zonder kansen? Was er wat loos ? Hebben we kansen gehad? Ja een paar. Dan zijn we per definitie niet kansloos geweest. Nou op het randje van kansloos dan. Zoutig.

  Nou so far de boys, nu een aandachtig toeschouwer. Het was prachtig op de Loosdrechtse velden. De zon scheen, iedereen keek redelijk vrolijk. Ik weet niet wat dat is maar bij Loosdrecht lijkt het wel of ze iets tegen Victoria hebben. Zelfs met zoveel zon en lentepracht kijken ze boos naar je. Tenminste als ze door hebben waar je van bent. Nou en dat was niet te verbloemen. Er zat een van ons ongehoord hard: Hup Victoria te roepen zo om de 10 minuten. Dan weten ze wel van wie je bent.
  De mannen van Loosdrecht kwamen het veld op en het werd duidelijk dat de spits inderdaad best groot is. Basten zei later op het fietsje terug: ‘ hij is net zo groot als jij bent, net zo breed maar het is allemaal wat steviger dan bij jou ‘. Ik sneed hem af en hij fietste zo de sloot in. Zo doe je dat. Meteen keihard aanpakken. Stevig.
  Ik heb ooit een paar jaar geleden het volledige dagmenu van deze spits opgeschreven.
  5 broden, 16 eieren, 4 liter melk, drie pakken havermout pap, 2 kilo aardappelen, 1,5 kilo rundvlees, 3 bloemkolen met 2 liter kaassaus en dan nog een koekje van Verkade.
  De man is zo groot en sterk, het is machtig om te zien. Hij was wel wat minder snel geworden vond ik, en daardoor had Basten hem redelijk in de tang. Hij werd na 1 uur gewisseld dat is altijd een beloning voor de voorstopper. Samen met Morris stonden die 2 alles weg te rossen wat er maar weg te rossen viel. We kwamen er niet echt uit, en niet onder de druk uit maar ze werden toch ook niet echt heel gevaarlijk. Wel een beetje maar niet echt heel.
  De rust gingen we in met 0-0, er werd thee gehaald en de omroeper van de dag begon de inleiding van de wedstrijd op veld 1, het eerste. Er stond de hele tijd keiharde klotenmuziek op maar toen draaide hij LEEF van de kleine Dreetje. En toen ging het los, de hele toeschouwers schare ging in polonaise over het veld. Gekkenhuis. Daarna kwam Andre zelf ook nog aan bod met Bloed , Zweet en Tranen. En ondertussen is dat ook wat we zagen op het veld. We knokten, Basten redde miraculeus van de lijn, Melle deed fraaie dingen maar je voelde aan dat hij er een keer in zou vliegen. En dat gebeurde door Horst Hrubesch zelf, Das Ungeheuer. De frikadellen geur kwam ook in onze neuzen en dat samen met Hazes , wat een dag.
  De scheids gaf geel waardoor we met 11 tegen tien kwamen. Wij elf. En toen kregen we plots wat druk. Helaas vlogen Silas en Martijn er ook snel af en toen was het 10 tegen 9.
  Martijn werd geveld in de 16 , ik dacht aan een pengel maar de scheids niet.
  En toen werd het 2-0 en was het sprookje uit.

  Ik denk heel knap gespeeld, met alles wat je had, kan en hebt. Soms is het gewoon zo dat ze sterker zijn. We krijgen ze nog thuis. Ik denk dat je wel van ze kan winnen maar dan moet je wel een tactisch trucje gaan verzinnen. Wat dat trucje is weet ik ook nog niet. Maar we hebben nog even. Ik denk aan Tijs en Silas in een twee spitsen variant. Middenveld dicht zetten met 4 beukers. En achter idem dito. Ballen op Tijs, die controleert en stuurt Silas diep. Elk keer weer. Niet zo fraai misschien maar wel effectief tegen dit soort gasten. Ach waar bemoei ik me mee. Hans gaat er over en dat is maar goed ook. Ik luister liever naar Dreetje, en dans wat in het rond op LEEF. Frikadelletje er bij opdat mijn zoon weer kan zeggen dat het niet al te stevig is. Ligt hij weer in de sloot. Net zo makkelijk.

  Feijenoord staat op 1-0, de zon schijnt volop, ik heb weer 2 uur op de spinning fiets gezeten, Ajax moet vanmiddag nog, Twente thuis is altijd een fijne wedstrijd, zeker niet kansloos.

  Tot volgende week,

  Vanaf de Zijlijn,

  Chris