• Kampong - Victoria

  Utrecht 14-06-2017
  Tegenstander ; Kampong (uit)
  Opstelling; Lucas, Beau, Storm, Jules(Matteo), Boudewijn, Julian, Roemer(Senna), Joran, Charlie(Jort), Martijn en Oscar
  Resultaat; 1-3 winst
  Vanavond stond dan de eerste (oefen)wedstrijd op het programma, doordat AFC vorige week had afgemeld hadden de jongens nog geen wedstrijd gespeeld, en alleen nog maar getraind.
  Na een wisseling in het team, waar Lucas, Jort vervangt als keeper was ik eigenlijk wel heel benieuwd hoe dit zal worden opgepakt door de ‘mannen’. Misschien voor de meeste ouders verwacht, maar het leek geen eens moeite te kosten. Ook moet ik het TEAM, wat een belangrijk aandachtspunt is dit seizoen een groot compliment maken voor het inpassen van nieuwe leden, zoals bijvoorbeeld Senna.
  Dan de wedstrijd. Kampong heeft eigenlijk altijd goede teams, zowel bij voetbal als bij hockey is het vaak goed en verzorgd, wij als Victoria staan eigenlijk voor hetzelfde, er altijd voetballend proberen uit te komen, en het werden dus ook twee voetballende ploegen die het tegen elkaar opnamen.
  Er was besloten om 3x20 minuten te spelen, door de warmte maar ook omdat de jongens natuurlijk nog niet heel veel op groot veld hebben gespeeld, en we zo samen konden kijken naar wat er beter kon.
  De eerste 20 minuten waren volledig voor Victoria (ik kijk volgens mij niet door een Victoria bril), leuk voetbal, zo nu en dan goed de ruimte benut die het veld met zich meebrengt en we hebben laten zien dat we niet zoals op een klein veld, te dribbelen. Maar door combinaties sneller naar de andere kant van het veld te komen.
  Was het onwennig? Ik zeg mwah. Soms natuurlijk wel, maar ik ben absoluut positief over wat we hebben laten zien, vanuit de verdediging werd er goed opgebouwd en naam iniatief om ook het middenveld in te dribbelen, het middenveld probeerde waar mogelijk te voetballen en de aanvallers lieten zich zien door, goed de bal vast te houden en indien mogelijk een actie te maken.
  De kansen van Victoria werden gecreerd door leuk aanvallend spel, het golft nog best veel heen en weer maar na een mooie waarschuwing van Oscar, wist een paar minuten Martijn door een mooie actie met veel doorzettingsvermogen de bal mooi achter de keeper van Kampong te schieten, 0-1. Een aantal minuten later schoot Kampong middels een vrije trap nog op de paal, gelukkig hebben we de vrije trappen situatie ook nog even besproken.
  De tweede 20 minuten was rommelig, Victoria vergat een beetje te voetballen en Kampong kwam wat meer op de helft van Victoria te voetballen, het zat dan ook wel in de verwachting dat Kampong de 1-1 zal gaan maken, in de 16e minuut schoot de aanvaller van Kampong, de bal met een mooie boog over Lucas. Het team wist zich in de laatste 20 minuten mooi te herpakken.
  Victoria kwam langzaam weer in het spel, aangegeven dat waar we goed in zijn, dat misschien ook moeten gaan doen, het is een groot veld, met heel veel ruimte dus moeten we ervoor zorgen dat wanneer we de bal hebben, ook die ruimte benutten! En als wij de bal hebben of afpakken rustig moet blijven, en we vertrouwen moeten hebben in elkaar. Iedereen kan goed voetballen, dus geef je medespeler(s) te bal.
  Een mooi genomen hoekschop van Charlie kwam perfect op het hoofd van Boudewijn die de bal mooi in de hoek van het doel wist te koppen.
  Voetballend ging het weer beter, en kwamen we wat gevaarlijker voor het doel van Kampong. De beslissende goal viel van de voet van Jort, die de bal goed in de hoek wist te schieten, na een mooie pass van Martijn.
  Zaterdag hebben we een leuk toernooi(tje) bij Hercules, waar we weer verder kunnen oefenen voor aankomend seizoen.
  Tot zaterdag,
  Roy