• Eemnes uit

  Eemnes 22.06.2017
  Opstelling: Lucas, Beau, Storm, Jules, Matteo, Senna, Julian, Guus, Joran, Martijn, Oscar (Jort, Roemer)
  Weer een oefenwedstrijd, nadat we zaterdag een leerzaam toernooi hadden gespeeld en de dinsdag daarop nog wat konden terug laten komen op de training, was ik erg benieuwd hoe wij ervoor zouden staan tegen Eemnes O13-1.
  Victoria begon wat moeizaam, een beetje onder de indruk van een mooi hoofdveld, sommige tegenstanders die net even wat te groot waren/leken. Kwam Victoria niet echt in het eigen spel.
  De verdediging helpt elkaar erg goed, Beau (die alles heel snel oppakt) en Matteo kwamen goed vanaf de flanken naar binnen als de bal niet aan hun kant was en wisten daardoor gevaarlijke aanvallen van Eemnes te stoppen.
  Daarnaast waren Storm en Jules goed in het opbouwen, lekker zelfverzekerd en durven beide aan de bal te zijn, ook in de duels schromen deze twee heren niet om zich fysiek te laten zien, Top!
  Na een kleine 15 minuten leek Victoria wel weer gewend aan alles, goed en mooi om te zien dat we vanaf Lucas lekker proberen te voetballen, inderdaad kunnen we het ook overdrijven, wat soms ook wel het geval was, maar liever dat, dan ballen wegschieten. Mijn complimenten over hoe we dat elke keer proberen!
  Echte kansen bleven echter wat uit, het is een groot veld en onze jongens moeten daar nog wel aan wennen, we moeten elkaar iets meer gebruiken in de combinatie en de actie(s) inzetten als we iets dichter bij het doel zijn, zodat we ook kunnen schieten, en of een voorzet kunnen geven.

  Op de flanken waren Oscar en Joran lekker op dreef, Oscar maakt de acties goed op snelheid, waardoor hij voor de tegenstanders moeilijk af te stoppen is, probeer hier wat meer in af te wisselen Oscar, op groot veld word je sneller moe!
  Joran goed in de controle en combinaties, probeer d.m.v. een voorbeweging voor jezelf meer ruimte creeren, dan heb je net even wat meer tijd om te voetballen, daarnaast mag je ook in het veld zeggen als er geen afspeelmogelijkheden zijn, help je elkaar alleen maar mee.

  Ruststand (0-0)
  De tweede helft, hebben we eigenlijk een hele goede helft gespeeld, we kregen wat meer kansen/mogelijkheden d.m.v. te combinerend naar de helft van de tegenstander te gaan, en bij balverlies ook als collectief richting de bal te gaan.
  Martijn is een goed aanspeelpunt en ook door zijn snelheid kan hij regelmatig gevaarlijk worden voor de tegenstander, altijd hardwerkend, en loerend op de kansen die er altijd komen.
  Hij was dan ook belangrijk bij het mooie doelput die Oscar wist te maken, Martijn ging goed door, waardoor de bal uiteindelijk tussen de verdiger en Roemer viel, ja daar hebben we hem, we komen straks ook nog even terug bij Roemer, hij wist zijn teen tegen de bal te zetten waardoor Oscar op fraaie wijze de bal over de keeper wist te schieten, 0-1.

  Dan hebben we natuurlijk ook nog een jongen in ons midden, die het niet meer leuk vond om te keepen en zijn energie kwijt wilt in het voetballen, Jort kan met zijn snelheid, en tot mijn verbazing (positief) ook met zijn ‘voetbal’ techniek een plaag zijn voor een tegenstander, beweegt makkelijk langs de tegenstanders, en daar heeft dat free-runnen zeker invloed op.
  Het middenveld was de eerste helft wat verlegen, Senna die na een paar fantastische ballen ineens door had dat hij dat toch wel heel goed kan, kwam los en speelde een goede wedstrijd.
  Julian is de jongen met een extra long, die Julian kan maar heen en weer blijven lopen, zeker in de tweede helft kwamen er goede loopacties voorbij in afwisseling met Joran en Oscar die als linksbuiten stond(en) te voetballen
  Naast Senna hebben we nog een middenvelder die er soms wat verlegen bij loopt, maar erg veel vertrouwen heeft in zijn techniek, overigens geef ik hem daar gelijk in.
  Roemer, waar het soms wat verlegen oogt was fanatiek en agressief (uiteraard op een positieve manier).
  Roemer die afgelopen seizoen 7 tegen 7 heeft gespeeld, maakt enorme stappen in de weken dat we bezig zijn op het grote veld, erg leuk om te zien hoe ook hij zich staande houd tegen grote jongens.
  We hebben veel talent in ons midden, en daar is Guus er ook een van, vertrouwen in je eigen te talent is een kwaliteit en Guus heeft vertrouwen in zijn eigen talent.
  Soms geeft dat extra vertrouwen waardoor er mooie ballen worden gegeven of een mooi schot vanaf zijn voet komt, maar Guus: vergeet niet dat hard werken talent verslaat, als talent niet hard werkt.
  We moeten allemaal minimaal dezelfde inzet hebben als onze tegenstanders, dan komen onze voetballende kwaliteiten beter tot uiting op het veld.
  Eemnes was ook een goede ploeg, een aantal sterke jongens, waar wij het de eerste helft moeilijk mee hadden, maar in de tweede helft onszelf lieten zien, en voetballend gezien, de tweede helft het Eemnes erg moeilijk hebben gemaakt.
  Dan hebben we nog een speciaal moment, waar Eemnes in de allerlaatste seconde een strafschop kreeg, overigens was deze strafschop na mijn mening een juiste beslissing van de scheidsrechter.
  Lucas die door het stoppen van Jort ons wilt helpen en bij ons komt keepen, bewoog op de lijn, en bracht de Eemnes speler in twijfel waardoor Lucas, een goed genomen strafschop klem uit de hoek wist te plukken, de scheidsrechter floot direct voor het eind, en de overwinning werd samen gevierd!
  Daarnaast kon ik de spullen opruimen, bedankt!:)

  TOT ZATERDAG!