• SO Soest - Victoria

  Normaal gesproken draai ik me nog een aantal keer om op de zaterdagochtend, het was 06:45 uur, toen de wekker ging, SO Soest uit stond op het programma.
  Opstelling: Lucas, Beau, Storm, Jules, Boudewijn, Senna, Jools, Roemer, Joran, Martijn, Julian (Oscar en Charlie).
  Na een week met pijntjes, klachten en ziektes was het nog maar de vraag hoe Victoria zal gaan beginnen aan deze wedstrijd, een moeilijke wedstrijd want Soest begon goed aan de wedstrijd en Victoria leek nog niet helemaal wakker te zijn.
  Desondanks kwam Victoria via een mooie goal op een 0-1 voorsprong, in de 4e minuut was het inzakken van Julian, dat werd gezien door Jools, die op zijn beurt de bal in de diepte ontving van Julian, een goede wisselwerking tussen aanvaller en middenvelder. Jools stuurde Martijn weg en die wist zich wel raad met deze kans.
  Victoria leek wat voorzichtig, gehaast en juist dan worden er hier en daar wat kleine foutjes gemaakt, waar het tegen andere tegenstanders dan wel goed afloopt, wist Soest echter wel raad met deze mogelijkheden en in de 6e minuut stond het dan alweer gelijk, 1-1.
  Soest leek wat frisser te beginnen aan deze vroege wedstrijd, en duidelijk was dat Victoria nog niet zo scherp was om daar heel veel tegenover te zetten, we bezitten over een goede groep jongens met veel kwaliteit, daarom is het soms ook wel is jammer dat wanneer we ‘niet’ goed spelen, dan toch scoren! Waarom vraagt u zich af, omdat wanneer we scoren, de jongens niet echt doorhebben dat we eigenlijk veel beter kunnen.
  In minuut 27 was zo’n moment goed doorgaan van Martijn zorgde ervoor dat debal bij Charlie kwam, die met een mooie lob, de bal over de doelman van Soest wist te krijgen, het staat 1-2.
  In de rust hebben we wat dingen aangegeven, we moesten sneller de bal laten gaan, feller in de duels zijn, en de tijd nemen om de bal te controleren, als we de bal niet kwijt kunnen bij een medespeler, dan moeten we de bal houden, vertrouwen hebben in je eigen kwaliteiten.
  Het leek wel alsof deze speech gelijk de prullenbak in kon, want in de 1e minuut was het Soest alweer dat scoorde, 2-2. En het was weer een wedstrijd dat alle kanten op kon gaan.
  Mooi om te zien was, wel dat Victoria in de 2e helft wat meer van zich af wist te bijten, iedereen deed er alles aan om de bal te veroveren en soms, is het fysieke nog net wat te hoog gegrepen als een tegenstander gewoon wat meer body heeft. Mijn complimenten voor de inzet in de tweede helft.
  Een kleine 15 minuten in de tweede helft wist onze centrale verdediger Jules Kaart, prachtig in te dribbelen, daar hebben we hem weer (het iniatief van achteruit), met vervolgens een prachtige steekpass wist Jules, Martijn alleen voor het doel te zetten, en die wist beheerst de bal in de hoek te schieten, 2-3.
  Een goede les is misschien dat we na een doelpunt gemaakt te hebben, scherper moeten zijn het in het vervolg van de wedstrijd, want namelijk gelijk weer na een doelpunt van ons wist Soest de score gelijk te trekken. Dit was echter ook de eindstand 3-3.
  We hebben met Soest een goede en leuke tegenstander getroffen, ondanks dat we een moeilijke wedstrijd hebben gespeeld, hebben we door de inzet van de jongens, dit punt zeker verdiend.
  Tot maandag.