• Focus'07

  Na vorige week tegen Elinkwijk gespeeld te hebben, mocht de O12-1 vandaag naar Focus’07, niet voor iedereen, maar voor mij een onbekende tegenstander, we schenen het er vorig jaar ook niet makkelijk te hebben gehad.
  Opstelling: Lucas, Julian, Storm, Jools, Jules, Senna, Roemer, Charlie, Joran, Martijn, Oscar (Boudewijn, Guus en Beau).
  Victoria begon aardig aan de wedstrijd, ook daar, waar Focus, Victoria onder druk probeerden te zetten, zochten we de voetballende oplossing.
  Natuurlijk gaat dit soms fout, maar dit is geheel het risico van de trainer, die het bijna een ‘verplichting’ noemt om te blijven voetballen, gaat het voetballend fout, is het de schuld van de coach, en niet van de speler! Dat is lekker voetballen!
  Het werd ons echter niet makkelijk gemaakt, met regelmaat kwamen we goed door aan de kant van Julian, die als rechtsback een aantal keer goed opgekomen was, maar de wind de bal wel erg snel niet rollen.
  Focus probeerde te voetballen, wat op sommige momenten ook wel gebeurden, echter vond ik dat Victoria, zeker in het begin het wat betere van het spel leek te hebben, de intentie was er in ieder geval, waar Focus wat sneller koos voor een lange bal.
  Wat fysiek sterkere spelers bracht Victoria een beetje in de verdrukking, de duels werden aangegaan maar de tegenstander bleek individueel net wat meer kracht te hebben dan de jongens van Victoria.
  Uit deze toch wel wat fysieke strijd bleek Focus meer kansen te creeren dan Victoria, het werd opslag van rust dan ook 1-0 voor de thuisploeg.
  Tijdens de rust aangegeven dat we goed op onze eerste aanname moesten letten, als we de bal sneller onder controle hadden, zullen we uiteindelijk wat minder in de duels komen, zodat wij wat beter in ons spel konden komen.. Lopen met de bal gaat uiteindelijk leiden tot duels. Daar waar Focus op deze dag net iets beter in bleek dan Victoria.
  Vrij snel scoorde Focus de 2-0 en gingen de koppies wat hangen, uiteindelijk hebben we er samen voor gezorgd, doordat we als team bleven spelen dat zelfs na de 3-0 van Focus, er een Victoria op het veld stond, die ervoor bleef gaan. De 3-1 van Martijn was dan ook een verdiend doelpunt.
  Na onze goal kwam het vertrouwen weer een beetje terug, met borst vooruit ging Victoria voor de aanlsuitingstreffer die via Martijn leek te vallen..... echter dacht de wind daar anders over, en waaide de bal net naast de paal. De 3-2 bleef uit.
  Waar we zelf net geen geluk hadden, bleef Focus dat wel te hebben, een afgeslagen bal werd binnen geschoten door een Focus-speler, en de deed de eindstand op 4-1 eindigen.
  Focus heeft verdiend gewonnen, de tegenstander heeft goed gebuikt gemaakt van de omstandigheden waar deze wedstrijd mee te maken kreeg.
  Enig smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Boudewijn die lelijk viel en veel last had van zijn knie, hopen dat het allemaal meevalt!
  Ik ben blij om te zien, dat ook wanneer er in een wedstrijd heel veel tegen zit, we op kunnen krabbelen als team, en het beste er proberen uit te halen. (positief blijven, werkt het beste).
  Maandag en dinsdag weer lekker trainen en zorgen dat we donderdag tegen Wasmeer er weer klaar voor zijn.
  Tot volgende week.