• De derby BFC J09-2 - Victoria J09-1

  Een derby tussen BFC en Victoria blijft toch 1 van de mooiste wedstrijden van het seizoen. Een beetje zoals Spakenburg – IJsselmeervogels, Ajax-Feijenoord of Real Madrid – Barcelona. Afijn, zaterdag 28 oktober mocht ik denk ik al weer de 10e derby meemaken tussen BFC – Victoria. De locatie was deze keer Bussum en Victoria J09-1 trad aan tegen hun BFC J09-2.

  Met al 3 klinkende overwinningen in de pocket waren we benieuwd wat wedstrijd 4 zou brengen. Door de doorgevoerde wijzigingen van de KNVB is het een beetje lastig inschatten wat het niveau van de tegenpartij is. Dit levert mij overigens nog elke week een discussie aangezien de zoon graag wil weten op welke plek ze staan. En alhoewel ik het eens ben dat plezier voorop moet staan gaat mij deze wijziging in het nieuwe pupillenvoetbal net 1 stapje te ver. Dat is overigens de enige opmerking die ik wil plaatsten bij het nieuwe pupillenvoetbal. Tot nu toe zijn de wedstrijden leuk, lossen de spelers veel zelf op en wordt er door beide kanten gescoord en kan iedereen dus met met een goed gevoel het veld af.

  Terug naar de wedstrijd. 09.30 sharp begon de wedstrijd. Victoria kwam de eerste minuten onder druk te staan en dat leverde wat kleine kansen op voor BFC. Die gingen er uiteindelijk niet in en dan weet je dat de kans bestaat dat die aan de andere kant wel gaat vallen.

  En inderdaad. Rond de 7e minuut scoorde Julien van afstand de 0-1. Dat leverde wat rust op en ook doordat Ravi prima stond te keepen kon het aanvalsspel verder worden doorgevoerd. Dat leverde vanaf de 10e minuut nog 8 doelpunten op. Een 0-9 ruststand dus. Danielle heeft in die 10 minuten dan ook vaker op haar telefoon gekeken om de stand door te geven dan naar het spel op het veld.

  De tweede helft begon wat minder en dat levert met dit spelletje al snel tegendoelpunten op. Daarna waren de heren weer wakker en liep de stand uiteindelijk op naar 5-14. Goed gedaan mannen. Het samenspel was weer een genot om naar te kijken.

  Doelpuntenmakers: Sil (1), Miquel (2), Xavi (3), Julien (4) en Steyn (4). Volgende week de volgende pot tegen VVA/Spartaan. 10 uur. Kom kijken!