• Tumultueuze derby Victoria A2 – Loosdrecht A1 eindigt in 2-4 !

  De verloedering is begonnen of is al heel lang bezig. SIRE had ooit een reclamecampagne “ Geef kinderen hun spel terug“, om ouders en anderen langs de voetbalvelden te wijzen op het feit dat het moest gaan over plezier en respect. Ik zou zeggen haal die maar weer uit de kast. Zowel een les voor de mensen langs de lijn als de spelers in het veld. De nummer 11 van de bezoekende club, moest van het veld met geel omdat hij de scheidsrechter uitschold. De spits riep tegen een totaal verbouwereerde Paul van Splunder (ouder langs de lijn ): ‘ hou toch je bek man’ en de aanvoerder riep na de 2-3 ‘kom op we pakken ze, ze kunnen er helemaal niets van’.
  Waar slaat dat allemaal op (?), en dat eeuwige gemekker als er ook maar iets gebeurde: ‘scheids, scheids, scheids, scheids, scheids, scheids, scheids, scheids, scheids, scheids ‘.
  Het was heel jammer want tegen Loosdrecht is het de laatste jaren altijd een stevige leuke pot voetbal. Waar het hard kan gaan, hard tegen hard, maar dit was zo een getreiter, gedoe, gezeur. Ik vond het daardoor niet leuk meer. Ik heb zo een hekel aan gezeik. Links en rechts gebeurd er wat op het veld, de scheids doet zijn uiterste best om alles te zien, en probeert rechtvaardig te zijn. En dan gaat er aan beide kanten weleens wat fout. Zeur niet zo, zo dat is er uit.

  Paul kwam aangelopen en bleef ostentatief achter de goal staan. Hadden we iets fout gedaan als mede-ouders? Was hij boos omdat we er vorige week niet waren? Hij miste wel net een doelpunt van Benjamin, die door fanatiek en goed door te lopen de keeper in verwarring bracht, die schoot tegen hem op en Victoria ging aan de leiding. En als Tijs, Ralph en Martijn iets beter met de kansen waren omgesprongen dan hadden we zo maar met een nulletje of 3 voor hebben kunnen staan. Loosdrecht scoorde weliswaar een rare 1-1 en had ook nog wat kansen dus 3-3 had ook gekund. Na de 1-2 werd het 2-2 door een pengel van Noah.
  De 2-3 en 2-4 voor Loosdrecht vielen kort achter elkaar en toen was het over. De nummer 11 had het weer op zijn heupen en onze verdediging was kansloos.
  We speelden best wel goed vond ik. Er werd goed gecombineerd en bij vlagen zelfs heel goed. We waren fanatiek, ook altijd lekker, en Morris was mijn man of the match. Hij liep alles achter dicht en pakte daar waar het moest de bal op of greep in.

  Zo ver de wedstrijd. Verstappen start op plek twee en was bijna op zijn eerste pole position gekomen. Ajax wint met 1-3 gedecideerd in Tilburg, 010 heeft t zwaar. Zondagochtend bij het spinnen riep Paul nog vooraf tegen mij : ’ik hoop dat we niet wind tegen hebben’, ik vond het een best leuke grap, maar zag pas later dat hij aangedaan was door het spel van zijn club. Hij wilde er ook liever niet over praten. Waar hij mij vorig jaar nog te pas en te onpas een sms/whatsapp/mail stuurde over zijn club is het nu stil in de sportschool. Hij zit er doorheen.

  Jan moest eerder weg hij ging koken. Ik zie dat ook helemaal voor me. Jan is echt iemand om op zaterdag te zeggen weet je wat : ‘ik kook’. Glas wijn er bij, zo nu en dan even wat proeven en snaaien, en een goede schort om. Ik vond dat dus best een goed excuus maar toen zei hij: ‘mosselen’. Mosselen koken is: zak open knippen, grote pan, groentepakket er in, fles wijn er bij, peper en zout en gas aansteken, 7 minuten wachten, ondertussen brood snijden, friet in de frituur en een paar sausjes kloppen, afgieten en klaar is Cees. Die ging ook eerder weg maar mij werd niet duidelijk waarom. Ellen ging wel mee, dus het zal wel snor zitten. Cees was blij met zijn winterjas. Vorige week blij met zijn paraplu nu met zijn jas, lief toch.
  De moeders van Morris en Benjamin stonden onder een stormvaste paraplu te genieten van het voetbal en waren aangenaam verrast dat er nog echte mannen zijn. Mannen die zelf in de miezerige kletsregen blijven staan maar hun plu als een gentleman afstaan voor het zwakkere geslacht.

  PSV heeft net in Arnhem wederom uitgehaald en nu leef ik toe naar de Formule 1. Wat moet je anders op een regenachtige zondag. Nou ik ben net even in Zaandam geweest en daar kan je dan met een veerpont van de GVB terug naar het vaste land in Amsterdam, Westpoort. Top attractie, 1,25 euro per enkele reis. Wel viel het mij op dat je op een veerpont niks mag. Borden met teksten als : ‘Hier geen fietsen plaatsen ‘ , ‘Het starten van bromfietsmotoren (mooi woord) op de pont is ten strengste verboden ‘, ‘Pas op bewegend deel’ , ‘ Motoren afzetten’ ,’ Remmen vast, lichten doven ‘ en ‘ Streng verboden toegang voor onbevoegden’, om maar eens een paar borden te citeren. Wel leuk dat de GVB dit nog doet. Nog mooier vind ik ‘ Streng Verboden’ Nee het is hier verboden, wat is hier verboden ? De toegang mijn vriend, niet alleen verboden maar streng verboden! Dat je het maar weet. Doet me denken aan een Few Good Men. Mooie film, ‘have you ever been in danger ‘ ? You mean serious danger ? Is there another kind ?

  Mijn dochter heeft een jaarclub die heet PARDON. Er is een liedje dat heeft als refrein Pardon, doe normaal. Dus laat dat en doe normaal.
  Er is nog een liedje met de tekst: ‘ Ik vouw papier kom niet zeggen dat jij meer vouwt. Ik doe niet alles goed, maar ik weet jij doet meer fout ‘.

  En we hebben een nieuwe regering. Met nieuwe ministeries zoals:
  Economische Zaken en Klimaat, Justitie en Veiligheid met een aparte minister voor Rechtsbescherming.
  Dan komt het denk ik allemaal toch nog goed ! De verloedering aanpakken met vertrouwen in de toekomst. Wat een gelul, Chris, wat is er met je?

  Pardon, doe normaal !

  Vanaf de Zijlijn, Chris

  PS: alles wat ik hier schrijf is onder het motto neem jezelf niet al te serieus, dat doet de rest van de wereld ook niet