• SDO O12-2 - Victoria O12-2: 0-16 (Competitie)

  Zaterdag 30 september 2017
  0-16…. Het is eigenlijk niet mijn gewoonte om een verslag met een uitslag te beginnen. Sterker nog, soms laat ik ‘m liever zelfs helemaal weg. Andere dingen die op het veld gebeuren in deze fase van de ontwikkeling van spelers en een team op deze leeftijd zijn vaak belangrijker de uitslag, of de makers van de doelpunten.. Maar ja, wat moet je nog meer vertellen na een 16-0 overwinning…….?!
  Was het nou leuk ? Mwah, een wedstrijd met een dergelijk krachtsverschil is eigenlijk nooit echt leuk. En leerzaam ook niet echt. Niet voor de winnaars, en ook niet voor de verliezers. Die overigens een week eerder ook al met 16-0 van Loosdrecht hadden verloren ...
  Al snel werd duidelijk dat, ook vandaag, SDO niet veel te zoeken heeft in deze poule. Het is dan ook maar de vraag of de uitslag mee zal tellen in de eindrangschikking. Het kan zomaar zijn dat ze op korte termijn in een andere poule worden geplaatst.
  Hoe dan ook, er werd natuurlijk gewoon wel twee keer een half uur gespeeld. En Victoria had er zin in ! Zal ik dan toch maar een poging wagen om álle 16 goals te beschrijven ? Misschien wel zo leuk voor een keertje. Vooral voor diegene die er niet live bij konden zijn. Goed, daar gaat ie dan (op het gevaar dat er hier en daar een hiaatje in zit….)
  Op een perfecte groene (en echte) grasmat en onder heerlijke voetbalomstandigheden(nat veldje) schiet 12-2 uit de startblokken. Jort (de J) zet met de bal goed door en passt in het strafschopgebied op tijd op Jesse, die de openingstreffer voor zijn rekening neemt. Snel daarna wordt definitief duidelijk dat Victoria op alle fronten veel sterker is. Binnen no time staat er 0-2 op het scorebord; Wessel pikt de bal aan de linkerkant vanuit de achterhoede op, dribbelt een aantal meter alvorens hij Daniel (L) op snelheid de diepte instuurt. Waarna Daniel na een lange rush over de helft van het veld zijn eerste doelpunt van de dag maakt. En er zouden er nog meer volgen. SDO wordt van het kastje naar de muur gespeeld. Veel aanvallen monden niet persé in een doelpunt uit, maar zijn wél fraai; zo speelt Casper zich vrij aan de linkerkant, behoudt het overzicht en bedient Jip met een fraaie voorzet op maat, die met zijn hoofd knap inkopt, maar net een beetje kracht en precisie mist.
  Nog voor rust loopt Victoria uit naar 0-6. Na twee corners en een scrimmage voor het doel van SDO maakt Jort (de J) zijn tweede treffer van de dag. En even later is Jort wéér op weg naar het doel van de tegenstander, maar legt de bal nu netjes klaar voor Kasper, die met overtuiging hard en hoog de 0-4 inschiet. Even later heeft SDO wederom moeite met uitverdedigen, bezorgt Kasper net op tijd de bal bij Jip die heel bekeken hoog over de keeper heen schiet.
  De 0-6 komt op naam van Liam, die het laatste tikje geeft nadat Willem door Kasper de diepte is ingestuurd en met een mooi stiftje de keeper verschalkt.
  Tsja, en wat zeg je dan nog als coach in de rust? Ik heb het niet kunnen verstaan maar ik gok dat coach Max de jongens heeft gewezen op het feit dat het belangrijk is om, zeker in een wedstrijd waarin het krachtsverschil zó groot is, in de posities en dus de organisatie te blijven voetballen.
  De doelpuntenhonger van Victoria was echter nog niet gestild. Zeker niet nadat Jort (W) zijn keepersshirt had ingeruild voor een voetbalshirt en zich in de spits meldde. Zo fris als een hoentje (in de eerste helft hoefde hij denk ik niet één keer echt in actie te komen) op jacht naar nog meer goals. En die kwamen er ook. Eerst scoort Daniel zijn tweede door attent te reageren op een afgeslagen bal, voordat ie Jort (W) wegstuurt die vervolgens netjes de keeper omspeelt en 0-8 laat aantekenen. Jip is er als de kippen bij als Jorts (W) poging tot zijn tweede treffer mislukt voor de 0-9. Willem heeft de smaak te pakken en herhaalt zijn kunststukje uit de eerste helft met opnieuw een stiftje (na een goed passje van Jort (W)) over de keeper. Nu belandt de bal wél direct in het doel, via de binnenkant van de paal.
  0-11; via Kasper en Liam wordt Jort (W) de diepte ingestuurd, en omspeelt keurig de keeper.
  012; Matteo verovert de bal en brengt na een goeie pass op Jort (W in stelling), maar de keeper stopt de bal keurig. Daniel (L) staat op de goede plaats en kan gemakkelijk intikken.
  0-13 Jort (W) bereikt met een steekpassje Daniel (L) die de bal netjes in de rechterhoek legt.
  0-14; door foutief uitverdedigen maakt Daniel zijn 5e (?!) van de dag.
  0-15 Jort (W) schiet hoog en onbereikbaar voor de keeper in.
  0-16 Jort (W) raakt met een schot de paal, Wessel schiet de rebound netjes in.
  Sem, Menko en Daniel (B) houden de hele wedstrijd de verdedigingslinie dicht zodat er geen tegengoal wordt geïncasseerd. En zo hebben alle 14 spelers een rol in deze monsterscore.
  De sfeer in de kleedkamer zal vrolijk en uitgelaten zijn geweest, en het douchen nauwelijks een opgave…..;). Nu de volgende keer nog even de kleedkamer netjes achterlaten, en het plaatje is compleet. Ondertussen in de kantine is coach Max alweer bezig met de volgende wedstrijd. Leuk om de drive en overtuiging te zien bij dit 18-jarige talent, om van dit team een succes te maken.
  Tot slot, de man of the match ? Dat is wat mij betreft de vader van Matteo. Eddy fluisterde me na afloop in dat ie álle 16 (!) doelpunten op de gevoelige plaat heeft vastgelegd….Dit keer zelfs op bewegend beeld, heb ik begrepen…. En dat is misschien wel de grootste prestatie van de dag…..! ( zo kunnen jullie ook mooi checken of dat wat ik heb geschreven, ook (een beetje) klopt). Ik ben benieuwd naar de beelden. Neem je tijd ervoor en pik je favoriete moment eruit. Veel plezier.
  Op naar volgende week.
  Houdt Steeds Tezamen,
  Jurgen