• Victoria Onder 12-2 – VVIJ Onder 12-3 - 4-0 (Beker)

  Zaterdag 9 september 2017, kick off 12.45
  Veld 4 aan ‘t Jagerspaadje
  Door de late zomervakantie in de regio Noord is het voetbalseizoen 2017-2018 ook laat en daardoor voor het gevoel misschien wat langzaam op gang gekomen. Ook was er aan het begin nog geen duidelijkheid over wie deze groep talenten komend seizoen zou gaan trainen. En coachen. Opvallend is het dan ook dat dat binnen een mum van tijd allemaal tóch nog geregeld was/werd. Micha noemde de eerste voetbalweek (2 keer trainen én een bekerwedstrijd) zelfs een veelbelovende start van het seizoen ! Daar zou ie zo maar eens gelijk in kunnen hebben. Trainer/Coach Max Voorbij (18 jaar en in het Victoria Magazine is te lezen dat ie de spelers als individu en als team wil laten ontwikkelen) staat voor de groep alsof ie al jarenlang bezig is met de jongens. Hij laat zich ook duidelijk horen. Mooi om te zien.
  De eerste bekerwedstrijd bij en tegen Schalkwijk werd een overtuigende 10-2 overwinning ! Vaak zeggen beelden meer dan woorden, en waren vooral ook de thuisblijvers blij verrast toen ze een paar dagen later een fraaie collage aan actiefoto’s, genomen langs het voetbalveld van het landelijke Schalkwijk door Eddy, in hun mailbox kregen. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, hier nog een keer het linkje….. Thanks again, Eddy ! https://www.flickr.com/x/t/0095009/photos/142237659@N08/sets/72157686214457814/
  
Er was achteraf wat gesteggel over de exacte uitslag. Ook al omdat ‘Hoofd Communicatie van 12-2’ Ralf de schone taak op zich heeft genomen de doelpuntenmakers en assist bij te houden. Als dat maar goed gaat, met zulke uitslagen….;). Het verleidde Sander, vader, maar ook oud-international, zelfs tot de volgende app, op een vraag of ze ook met plezier, en samen, goed gevoetbald hadden? ; “….het was Barcelona in de goeie tijd vandaag ! Plezier spatte eraf….”. Met nog wat positiev- vibe-emoticons erachteraan, die ik niet zo gauw kan vinden op m’n toetsenbord…….. Hoe dan ook, een bliksemstart van Victoria 12-2 en berichten om vrolijk van te worden. Want wees eerlijk, de laatste tijd worden we niet echt verwend door de professionals in Oranje en de Eredivisie…..
  En hoe leuk is het dan om naar een elftal, want dat is het inmiddels (of beter gezegd; 14-tal), van 10/11 jarige jonge en enthousiaste talenten te kijken, die wél met passie en plezier spelen.. Op de zaterdagochtend (oké, dit keer was het voor de verandering (ook wel eens lekker) al middag). En nog op echt gras ook ! De discussie over de zin en onzin van het kunstgras is weer eens opgelaaid en het heeft er alle schijn van dat binnen afzienbare tijd het gras bij alle Eredivisie-clubs weer terugkomt. In dat licht is het zo gek nog niet dat onze jongens (tot nu toe althans) wat vaker op echt gras spelen. Voor wie nog ambities/ illusies heeft om later op hoog niveau willen spelen, je kan maar vast wennen…… Benieuwd overigens wat de echte kenner van deze hele discussie vindt ? Als je ’t mij vraagt zit er nog een merkwaardige kronkel in deze kwestie; de (goede) jeugd van tegenwoordig groeit op met het spelen op kunstgras, maar als ze door mochten groeien, moeten ze uiteindelijk op gewoon gras gaan spelen…. Dat is, lijkt mij althans, nogal een overgang…. @ Sander, mocht je behoefte hebben hier je visie op te geven, dan zal ik die verwerken in het volgende verslag…..
  Terug naar het nu, vooruitkijken in de voetballerij is sowieso lastig. Bekerwedstijd nummer 2. Thuis tegen VVIJ uit IJsselstein. Omdat ik voor het eerst dit team op een heel veld zag spelen (in een officiële wedstrijd), was ik vooral benieuwd naar hoe de veldbezetting zou zijn, en het positiespel.
  Het was natuurlijk niets in vergelijking met de ravage die de verwoeste orkaan Irma achterliet in de Caraïben, maar ook boven Hilversum viel er behoorlijk wat water uit de lucht. En zo kon het dat het begin september al spannend werd of de wedstrijd überhaupt door kon gaan. Maar gelukkig lag de grasmat er prachtig bij. Coach Max wilde niets aan het toeval overlaten en bereidde de spelers voor door een pittige warming-up te draaien. De eerste tien minuten werd Victoria onder druk gezet en was het zaak de schade beperkt te houden. Keeper Matteo moest een aantal keer reddend optreden en langzamerhand voetbalde onze jongens onder die druk uit.
  Vanaf dat moment zag het er allemaal behoorlijk goed uit. Ik had het idee dat vrijwel iedereen goed in zijn positie speelde, en er daardoor een duidelijke en overzichtelijke veldbezetting was. Ik zag mooie passes, fraaie passeerbewegingen, goeie verdedigende acties en doorzettingsvermogen. Natuurlijk lukte lang niet alles, en da’s ook helemaal niet erg. O12-2 bleef geduldig doorvoetballen, in de wetenschap dat de kansen wel zouden komen. En die kwamen er ook. Eerst speelde Jesse zich fraai vrij en schoot de lat bijna doormidden. Even later kon Jip de score openen, na een goeie combinatie; 1-0. En VVIJ werd verder naar achteren gedrukt. De verdediging, inclusief keepers Matteo/Casper) gaven de aanvallers maar weinig ruimte, dus veel kansen waren er niet meer voor VVIJ. Af en toe leken ze er moedeloos van te worden. Ondertussen probeerde Victoria aanvallen op te zetten. Er worden nog zeker niet altijd de beste of makkelijkste keuzes gemaakt, of op de juiste momenten de bal laten gaan, maar de wil is er, en de overtuiging om het te proberen. En da’s mooi om te zien ! Vlak voor rust deelde Victoria nog een mentale tik uit aan VVIJ door in een tegenaanval snel te handelen. Jip stuurde Kasper, die op snelheid was, in de diepte weg en speelde de ver uit zijn doel gekomen keeper uit, en kon daarna makkelijk de 2-0 in het lege doel lopen…
  De tweede helft gaf min of meer hetzelfde beeld. Vooral Jort (W) op de linkerflank was lekker op dreef, dolde z’n tegenstander op de vierkante meter, maar had deze wedstrijd pech met de afronding. En met het feit dat er een goede, en grote, keeper op het doel stond. Met een beetje geluk had de eindstand nog veel hoger kunnen uitvallen. Maar eerlijk gezegd vind ik het creëren van kansen (en mooie combinaties) belangrijker dan de doelpunten. Dus, ga vooral zo door Victoria !
  Het werd uiteindelijk nog wel 4-0, door twee treffers van de voet van Wessel. De laatste was wel een héle fraaie; een mooi schot, half hoog in de rechterhoek en onbereikbaar voor de keeper….
  En zo kon iedereen tevreden van het frisse, lekkere en natte groene grasveld stappen. Onder luid applaus van ouders en aanhang kwamen de Victorianen van O12-2 naar de zijkant. En als een ware trainer/coach nam Max de groep nog even apart, voor een korte evaluatie van het net gespeelde duel. Om weer en meer te leren, op weg naar de volgende wedstrijd……
  Hup Victoria !

Houdt Steeds Tezamen

  Jurgen