• Daan de Held geveld ! Laren A1 – Victoria A2 1-1

  Tenminste dat was de uitslag van de tweede helft, en eigenlijk hadden we gewonnen want de tweede helft van de tweede helft was het 0-1 door een goal van Silas. Zo kan je het ook bekijken.
  Zoveel over de wedstrijd, eerst maar eens iets over het einde. Zo een tien minuten voor tijd stormt Daan naar voren in zijn bekende wilskrachtige stijl. Er gaat iets fout bij zijn voet die vast in het kunstgras blijft staan en zijn lichaam gaat met die enorme power door. Hij kermt het uit en dan weet je dat is ernstig. We hebben hier te maken met een echte bikkel en als die kermen dan is er echt wat. Sarah geeft mij haar telefoon, ze heeft 112 gebeld. Ik krijg eerst een kordate man aan de lijn, waar bent u en wat is er? Brand, gedoe met boeven of iets met de gezondheid. Kortom Brandweer, Politie of een Ambulance. Doe die laatste maar zeg ik en rap een beetje. Ik verbind u door, Laren Noord Holland. Ik krijg eerst Laren Gelderland aan de lijn, zeg dat ik daar niet ben en ik wordt doorverbonden met het grootste licht van heel Noord Holland. Op zeker. Ze zal de procedures volgen denk ik maar dat schiet echt niet op.
  Wat is er aan de hand mijnheer? Er ligt hier een bikkel op het veld en er iets flink mis met zijn knie. Wat is er mis ? Ja ,weet ik veel, ik ben geen dokter anders had ik het zelf wel opgelost. Overigens heb ik ooit mijn kinderen toen ze klein waren verteld dat ik dokter was geweest in een vroeger leven. Ging er iemand zwaar door zijn enkel bij het zwembad op de camping ergens in Frankrijk komt mijn dochter naar de tent en ze vertelt van het ongeval maar veel erger dat ze heeft gezegd dat ze haar vader wel even ging halen die was vroeger dokter. Ziet u het voor u ? Ik kom daar bij het zwembad, gewonde man, dertig keer twee ogen starend naar mij, de verlosser, ah gelukkig u bent dokter? Geweest zeg ik nog, bekijk de enkel en zeg kordaat liggen, hoog met een paar kussens er onder en flink wat ijs er op. Morgen even laten checken in het ziekenhuis als het nog steeds dik is. Doe mijn witte jas uit en loop soepel terug naar de tent.
  De mevrouw gaat verder over Daan. Ziet hij bleek? Jazeker wat denk je de man sterft van de pijn. Heeft hij heel veel dorst ? Daan heb je dorst? Nee, ik heb pijn. Wat is zijn geboorte datum? Ik vraag Sarah naar Daan’s geboorte datum maar van de spanning geeft ze haar eigen datum. Ik hoor mij zeggen tegen de mevrouw 1966, en ik denk, dat klopt niet. Zij vraagt echter gewoon door naar de geboorteplaats en of ze daar nog steeds wonen, en wat hij wil gaan studeren, of hij goed bezig is met zijn rijles en het gaat maar door. Ik raak niet snel geirriteerd maar in dit geval na een paar minuten roep ik gaat er hier en daar nog een ambulance komen denkt u??
  Nou mijnheer rustig maar ik moet eerst even de ernst van de situatie inschatten. Ok, en wat is uw observatie, zo op afstand ? Ik denk dat we rustig uw kant opkomen ? Ik zeg rustig waarom niet met spoed. Het is geen levensbedreigende situatie vandaar. Ah nu begrijp ik het, het doet pijn maar het is niet levensbedreigend. Maar u komt toch wel, besluit ik ? Ja, we komen maar rustig. Ze komen een 20 minuten later en proberen het inmiddels al geopende hek in te sturen. Dat lukt niet, te kleine draai cirkel of een te grote , dat is maar weer net hoe je het bekijkt. Hij rijdt door naar de andere kant van het veld, ook dat lukt niet, dat zie je overigens op een honderd meter afstand maar zij gaan het toch proberen. Na 10 minuten indraaien , uitdraaien, nemen ze het besluit, dit gaat niet lukken en nemen een brancard en komen naar de plek des onheils.
  Ik hoor Sarah zeggen ‘als het een levensbedreigende situatie was geweest dan was hij nu wel dood denk ik “. En gelijk heeft ze, gelukkig verzekert de ambulanceman mij dat als dat het geval was geweest hij het hek wel aan gort had gereden. Geruststellende gedachte. Dat dan weer wel. Ik vraag hem of zijn dienstdoende telefoon collega als je roept ’Levensbedreigend’ een beetje gas geeft op de procedure of dat ze dan ook gaat vragen naar data en andere onzin. Hij geeft geen antwoord en doet het af met procedures mijnheer. Ik vraag hem nog of die vragen interessant zijn of relevant maar de vraag ontgaat hem. De punt ook. Ik heb altijd geleerd dat je je vijf vragen moet stellen bij alles.
  Wat is het probleem, en is het een groot probleem ?
  Is er een plan?
  Past dat plan bij het probleem?
  Is het efficient?
  Is het effectief ?

  Nou in dit geval denk ik niet geslaagd.

  Het spelersprobleem lost zich inmiddels wel vanzelf op. Oh nee, dat mag je natuurlijk niet zeggen na zo een ongeval. Maar ik weet zeker dat mijn held Daan het me vergeeft.
  Nadat de ernstigste pijn voorbij is ligt hij alweer te lachen en er worden goede grappen gemaakt. Hij ligt in zo een isolatiedeken, zilver aan de binnenkant, goud aan de buitenkant. Iedereen wil Daan als kerstbal in de boom en hijzelf zie je denken flikker een eind op, help mijn knie weer in orde te krijgen.
  En de vriendin van Martijn komt heel lief met koffie en warme chocomelk. Dat is pas aardig, Martijn niet meer laten gaan dat kom je niet zo vaak tegen, zulke aardige vrouwen. Inpakken en behouden, dat is mijn devies.
  Ook de Larense mensen zijn buitengewoon aardig, dat is gewaardeerd.

  Nou 1-1 en dan zo eindigen. Het is shit Daan zeker omdat je je rijexamen zou hebben maandag, we je enorm gaan missen op het veld maar ook als leuke vent. Laten we hopen dat het allemaal een beetje meevalt.

  Wat vindt u eigenlijk van die hele toestand rondom de dividendbelasting ? Of rondom die Kevin Spacey? Ook dat schijnt belangrijk te zijn. Dit om het verhaal een wat andere wending te geven . De vader van Silas laat zijn baard staan en buik om in december Kerstman te spelen. Dat gaat lukken, Peet en ik hebben met hem even geoefend op HOHOHO.
  Ik at een echt patatje voorafgaand aan de wedstrijd, in een puntzak met een kledder mayo on top waar je dan met je vingers in zit te graaien. Je zoon vindt het belachelijk, noemt je ook iemand die aan het oefenen is voor Kerstman maar dan alleen de buik, maar wil telkenmale een frietje.
  Mijn vrouw doet dat ook. Wil je ook iets ? Nee, dat is slecht voor je, echt niet? NEEEEEEEE. En dan krijg jij die friet, of dat kaasplankje, of die heerlijke tosti, of dat kaasbroodje, of dat echte sauzijcenbroodje van de slager, of die oliebol, of die Hema halve worst die helemaal leegloopt in je mond qua vet, of die Febo Kalfskroket, of dat broodje Van Dobben kroket, of die kaassoufflee, of dat broodje halfom met vlees van echte slager Chateau Briand, of dat stukje grillworst bij diezelfde slager en dan willen ze toch een hapje of een stukje of weet ik wat . Bestel verdomme dan zelf !

  Zal ik nog wat vinden over de wedstrijd? Ik vond het eigenlijk helemaal niet slecht. De uitslag doet vermoeden dat we het moeilijk hadden en dat was ook zo. Maar eigenlijk maakten we twee fouten. Hans maakt er een doordat hij begint met een 4-3-3 tegen een sterker team . Maar dat is makkelijk want dat weet je niet van te voeren. Nou ja, je had het wel kunnen weten maar hij geloofde in 4-3-3. Hij herstelt dit overigens maar te laat. Je had beter kunnen beginnen in een 4-4-2. Het is een beetje ik maak die fout nooit want voordat ik die fout ga maken dan maak ik hem niet. Maar ja gebeurd is gebeurd. Hij heeft het ook maar zwaar als coach met en een wellicht te hoog niveau en zeker veel teveel spelers. Dan kom je ook niet in je ritme. Als team. Als coach.
  Tweede fout was waarom niet zo gegroepeerd spelen en fanatiek in de eerste helft als jullie deden in de tweede helft ? Vandaar dat je in die laatste ook gelijk heb gespeeld, of eigenlijk gewonnen.

  Derde fout was de tegenstander. Mijn hemel wat een goed team en wat een individueel talent. De 1-0 was een combinatie van een schot met een stift maar dat vanaf 18 meter feilloos over Melle en onder de lat. De rest vertel ik niet want anders snap je niet dat het 1-1 geworden is.

  Het Oranje van Dick was weer tranentrekkend. Wat een slecht voetbal, vreselijk. Die Van Dijk gaat het echt nooit worden, onbegrijpelijk dat daar zoveel voor betaald wordt. Ik denk dat het spitsentrio wel potentie heeft.
  Ik hou wel van snelle en sterke aanvallers die niet vanuit hun positie spelen maar gewoon maar wat doen. Ik zou wel zeggen twee is genoeg en de rest komt vanuit het middenveld. Je zag dat vanmiddag ook, de middenvelders kwamen er echt goed door, en hij die komt komt. Hij die er staat staat. En komen is iets gevaarlijker dan er staan. Maar goed , ook dat weer geheel terzijde.

  Ajax is inmiddels ook een drama, Feijenoord dat wisten we al, en Max scheurt wat rond in Brazilie. En nu pas weet ik waaraan de vader van Silas, met baard me aan deed denken. Fiddler on the Roof, Anatevka. Hij is stand in voor Thomas Acda. Oh ja en een compliment aan Peet en vooral Fred dit keer voor het vlaggen. In dat hondenweer staan ze er gewoon. Helden.

  Ach Daan, lieve vriend ,ik hoop dat het goed met je gaat en dat we je snel weer zien als speler en anders maar als kerstbal. Hebben we wel een hele grote boom nodig, dat dan weer wel.


  Vanaf de Zijlijn,

  Chris

  Ps : begrijp net via de app dat alles reuze meevalt, gelukkig maar