• Weekbericht 46

  In deze week staat weer het verdedigen in fase 1 centraal. Nu de spelers enigszins bekend zijn met het klein maken van het speelveld, maken wij een vervolgstap richting het pressiemoment. Op het moment dat de tegenstander de bal heeft is het belangrijk om de weg naar het eigen doel moeiijk te maken. De bal willen wij veroveren aan de zijkant en dat is dan ook het moment om vol druk op de dichtsbijzijnde speler te zetten.

  Aandachtspunten teamtrainingen

  Binnen dit kader zullen zowel het technische als het tactische gedeelte van het aanvallen centraal staan. De technische vaardigheden kappen, dribbelen, aannemen en passen naar de zijkant komen terug tijdens de trainingen.

  • Het klein maken van het speelveld zonder de bal.
  • Waar op het veld zetten wij druk op de bal en met wie?
  • Wat betekent dit voor de speler zonder bal?
  • Hoe ondersteun jij jouw teamgenoot?
  • Hoe zet je druk op de tegenstander? Houding?

  De training is zo opgebouwd dat tijdens de oefeningen deze basisvaardigheden worden aangeleerd en zo kunnen worden toegepast in het partijspel.

 • Training Victoria Soccer Academy

  Bij de VSA zullen wij deze week weer gaan richten op het passeren met de tegenstander van voren. Het ontwikkelen van technische en inzichtelijke vaardigheden op het moment dat een tegenstander van voren komt. Het beheersen van passeerbewegingen om de tegenstander te kunnen domineren.

  • Wanneer zet je een passeerbeweging in? Hoe doe je dat? Wat volgt er na het passeren van je tegenstander?