• Victoria A2 wint in Blaricum, Weg naar boven ingeslagen! BVV A1 – Victoria A2 1 - 2!

  We hoopten in de auto op Luca Borsato in de spits. Wellicht zou Marco of Leontien ook even een kijkje komen nemen. Ik heb ze al lang niet meer gezien of gesproken, ik keek er naar uit. Maar helaas Luca speelt niet meer in de A1, hij is gaan ballen in de A2 met zijn vrienden, denk ik. Jammer, ik had me zoals gezegd verheugd op het weerzien.
  In de kantine dronk ik een bakje met Johan, Peet en de vader van Sam. We lulden wat over de eredivisie en Johan mocht eindelijk weer eens vlaggen van Peet. Hij greep de uitnodiging met beide handen aan en stond als een beest te vlaggen. Gedecideerd, strak en zonder een spoortje twijfel. Mooi om te zien, Peet had een hamstringetje vandaar dat hij het aan Johan liet.
  Ik moest even snel naar de kraker om mijn rug even te fixeren, dat is in Huizen dus ik kwam aan toen we al een kwartiertje bezig waren. En Silas had de 0-1 reeds gemaakt. Ik zag wel een veel sterker Blaricum en het was eerlijk gezegd een wonder dat hij er bij ons niet inging. Ze waren op zijn minst slordig in de afwerking, Melle keek ze links en rechts er naast.
  Uit een fantastische tegenaanval, counter, scoorde Benjamin de 0-2 en de wedstrijd leek in het slot te gaan. Ik heb het allang niet meer gebruikt maar als je een wedstrijd op slot doet moet je de sleutel omdraaien en weggooien. Dan kan hij niet meer open. Gooi hem bij voorkeur in een sloot, sleutels horen in sloten. Maar dat deden we niet. En hoewel we als een horde jonge honden in de tweede helft het veld opkwamen en bij BVV de geest uit de fles leek maakten we het niet af. Ik zag nadat ik weer te laat arriveerde vele kansen waaronder kansen voor Marnix en Tijs, die mag je niet missen vrienden.

  Zo dat was het voor vandaag, eens een keer geen onzin en leugens, roddel en achterklap, gewoon een wedstrijdverslag.

  Ik kwam weer te laat omdat de kantine niet goed werkt. Ik bestelde 2 Cappuchino en 2 koffie en een broodje Hamburger. Het frituur gedeelte zit in een hoek en de koffiemachine ligt in diezelfde 3 m2. En dan twee vrouwen die van hort naar her lopen en elke kroket, frikadel, en dus ook hamburger uit de keuken moeten halen uit de diepvries. Dat is in meerdere opzichten dom. Waarom ligt dat allemaal diepgevroren want je weet best wat een gemiddelde zaterdag doet op kroket en frikadel gebied.
  Martijn stond ook zeker 20 minuten te wachten op zijn broodje kroket. De diepvries is zeker 10 meter lopen dus de mevrouw is telkenmale onderweg. De frontoffice lady neemt de bestellingen aan en rekent af maar dat op 2 m2. Kortom de bestellingen nemen toe maar de delivery raakt volledig uit het spoor. En dan ligt per ongeluk de koffie in de vriezer, wat dan eigenlijk niet zou moeten , en daar door kom ik 7 minuten te laat met koffie voor de coach en Johan, de fenomenale grens. Maar dat geheel terzijde.

  En toen werd het toch weer lastig, de druk nam toe, BVV ging er weer in geloven en ja hoor voor je het weet wordt het een kwartier voor tijd onnodig 1-2. Wij kwamen er veelvuldig gevaarlijk uit maar hij wilde er niet in. Ook Melle hield het droog, een keer door schitterend te redden, en dus pakten we weer eens punten. Waar is het feestje? Zo kwam Basten de kantine in en wij ouders dronken bier en wijn om het te vieren.

  De jongens waren wel bloed fanatiek vandaag. Dat mag wel even gezegd worden. Morris en Basten hielden heldhaftig, moedig en vastberaden stand. Het leek Nederland wel in een ver verleden. Toen kon je nog trots zijn op dit land, toen rechten we onze rug en gingen we ervoor. Oh nee laat ik niet de fout maken van Geertje om ons land op te hemelen op basis van niets anders dan vals sentiment en een slecht geheugen. Wie zijn geschiedenis niet kent heeft geen toekomstbeeld. Dat is zo waar en dat zie je dan maar. Ik ben geen fan van Pechtold maar hij maakte hem prachtig af met feiten. Dat was leuk. Net zo leuk als het was om Dijkhof te zien die Baudet fileerde. Heerlijk. En dan de geplande marathon om de hypotheek ouderen zaak. Ook mooi is het dat je 20 uur wil gaan ouwehoeren over iets, om zo te zorgen dat de wet niet kan worden aangenomen en dat dan kan omdat de Belasting Dienst geen tijd meer zou hebben om de wet te implementeren.
  In wat voor land leven we ? Dus op zeg maar een uurtje of 48, en dan hou ik het nog ruim aan, kan de BelastingDienst het niet meer implementeren? Even doorharken mannen twee keer in handen spugen en alles is geregeld toch. Er zitten 24 uur in een dag en als dat niet genoeg is werken we de nacht door.
  Wel mooi dat 50 plus het probeerde, Van Rooijen was goed op gang maar het truukje lukte uiteindelijk niet. Ik snapte alleen de taktiek niet zo goed. Ik zou ervoor gegaan zijn om relevant te zijn maar heel langzaam te praten.
  Ik……………denk………………..dat…………….het…………………goed………………zou……………..zijn………………om de…………………………oh sorry om ………………….de Wet………………………………..Hillen ………………….nog ………………eens…………………..te…………..heroverwegen………jazeker…………….voorzitter………………..te her………………….over…………………..wegen.
  Dat duurt al een minuut of tien en je bent al een flink eind op weg.

  Op weg naar boven zoals Noah zei. Hans sprak met emotie in zijn stem en was ook heel blij met de overwinning. Hij had in de stukjes mijnerhand wat venijn ontdekt. Hij had het idee dat ik ontevreden was. Dat klopt ook Hans, ik was ontevreden maar je hebt me vandaag blij gemaakt.
  Ten eerste ben ik blij dat je begon met 4-4-2. Ik moet je complimenteren met de ruitformatie op het middenveld, ik zag Sam goed spelen in de punt naar achteren waardoor Tijs wat beter in zijn rug gedekt werd en daardoor makkelijker zich kon inschakelen in de omschakeling naar voren. Doordat Marnix en Lars de zijkanten goed beknepen kwam BVV er maar moeilijk door. Ik zou natuurlijk andere namen kunnen noemen want er moet nog steeds veel gewisseld worden. En dan komt compliment twee, Hans je wisselt verstandig en laat dan spelers die misschien op die ene positie normaal niet spelen erg goed spelen in hun rol. Kortom je gaat voorbij aan het individu en kiest voor het collectief. Maar beter nog de spelers schikken zich in hun door jou toebedeelde rol. Leiderschap zoals ik het graag zie. Participatief, coachend waar het kan pacesetting en directief waar nodig. Balans mensen dan komt alles goed dat zie je maar weer. Helder dat zeker.
  Het elftal staat, the only way is UP, en dan toch misschien nog een puntje van verbetering. Als we 4-4-2 spelen waar ik een groot fan van ben, dan moeten we ervoor zorgen dat de backs meer doorkomen naar de achterlijn. Dat heb ik zelden gezien. Toon speelde een top pot maar ik zag hem nooit opkomen. Gijs idem dito. En ook het centrum, DE DIJK, zou ik ze noemen kwam zelden op en door. Dat is wel het geheim van het systeem. Er op en d’r over, de rechtsback komt, de rechtsmidden neemt over, de midden midden met de punt naar voren schuift door, de man met de punt naar achteren laat zich zakken ,de voorstopper komt op en gaat er op en d’r over, enzovoort, gedengedeng.

  Nog even trainen, volgens mij gaat Guus Meeuwis optreden in de Ziggo Dome dus dat komt goed. Oh jeeh heb ik me door dat Seizoensbier toch weer laten verleiden tot een ouwehoer verhaal, sorry, het is het seizoen !

  Ik hoop dat het met Daan goed gaat ? dat Ralph zijn proefwerk haalt en dat Justin een nieuwe voetbalbroek koopt. Dat kan echt niet, en Paul en ik weten niet waarom, te klein, te strak, we weten het niet maar hebben beiden geconstateerd dat het niet kan. Even naar de Sport 2000 Rutger en als je dan volgende keer weer eens komt kijken zouden we het ook op prijs stellen ,heel erg op prijs stellen , als je zo langzamerhand met het lengen der dagen ons weer gaat verrassen met thermoskannen gevuld met Gluhwein. Diezelfde van toen, zelf gemaakt, topshit.

  En dan nog even over 9 december. Dan spelen we tegen NVC, daar speelt de zoon van mijn broer, de neef van Basten. Laten we voor die pot in ieder geval afspreken dat het gaat met de inzet van vandaag plus 25%. Dat is net zoiets als 24 uur en de nacht nog hebben maar toch. Do not let us down. We hebben geen zin in dat gezeik in de familie een jaarlang. We willen daar op zijn minst winnen. En als dat lukt, ik zal er helaas niet bij zijn, dan betaal ik de friet, het bier en de ballen.

  Vanaf de Zijlijn,

  Chris