• Victoria JO19-3 - Brederodes JO19-2, 6-2!
  Onze mannen schieten heel goed uit de startblokken.

  “Een Ode aan Basten “ Dat vroeg Noah om als stukje te schrijven. Ik vind dat teveel eer. Veel te veel. Het is maar een simpele voorstopper met een hard hoofd, harde benen en een groot hart. Inzet en er vol voor gaan, dat kan hem niet ontzegd worden. Maar een Ode schrijf je over of aan voetballers als Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Marco van Basten of Frenkie de Jong.
  Thierry Baudet die zou dat wel gedaan hebben. Die schrijft de hele dag Ode’s aan zichzelf. Dan gaat hij langs het zwembad liggen, ontkleedt zich en vraagt zijn metgezel om een foto te maken. Ik heb zelden zo een parmantig mens gezien en gehoord. Bij de Algemene Beschouwingen maakte hij zichzelf volledig belachelijk met de opmerking ‘ ik vind deze debatjes beneden mijn waardigheid’ of zoiets. Hij heeft ergens wel een punt dat het niet altijd erg hoogstaand is qua debat maar om je er dan volledig van te vrijwaren. Wat doe je daar dan, stap er dan uit.
  Paul begon over morgen. PSV – Ajax ,hij zei daar zinnige dingen over. Hij zei bjivoorbeeld dat als Ajax zou verliezen dan stonden ze op 5 punten een dan was het gelijkspel tegen Heracles nog duurder geweest dan het al was. Ik weet niet of dat echt kan maar het klonk intelligent. Ik zei dat de Nederlandsche Competitie onder onze waardigheid lag. Wij zijn meer van de Champions League. Europa op zijn minst. Ik zal Paul dat nog eens uitleggen. Je speelt dan in Europa tegen ploegen uit andere landen, altijd ergens door de week, op een dinsdag of woensdag of soms een donderdag is echt hartstikke leuk.

  Brederode is geen goede naam voor een voetbalclub. Dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter. Waarom hebben ze niet gekozen voor SV Vianen, of FC Vianen, of Sportclub Vianen, of VIA; Vianen In de Aanval. Zoiets, een naam met lading, met waarde. Zoals Victoria, dat zegt iets. Ik las gisteren een boek met de titel “Measure what Matters’ .
  Een boek over Objective Key Results. Het begon met een one liner die wel toepasselijk is op dit Brederode.
  “If you do not know where you are going you might not get there “.
  Ze deden maar wat, stonden er bij ,keken er naar en er zat geen idee, plan of doel achter.
  Tenzij ik het niet gezien heb maar ik denk dat er geen plan was.
  Victoria echter was door Hansi geprepareerd en wist wat het wilde. Ze hadden zich voorgenomen om tikkie takkie te spelen, heel veel kansen te creeren en die dan niet af te maken. Nou ja soms een enkele kans maken was dan wel leuk maar pas op he, niet allemaal. Dat is saai. Benjamin is een groot aanhanger van dit soort voetbal en deze opvattingen. Veel kansen maar ik ga lekker niet teveel scoren. Nou Ben dat is je gelukt. Toppertje !

  Het was een waar genoegen om in de regen met paraplu en dug out naar het wervelende spel te kijken. Als dit ons niveau is dan gaan we voor de dubbel. De selectie is breed zonder zwakke plekken. We zullen door de omstandigheden waarschijnlijk veel moeten wisselen en in verschillende formaties spelen maar dat kan Hans wel aan.

  Kijk Basten scoorde wel in zijn afscheidswedstrijd. Alert , hij was er bij, hij was er als de kippen bij om de rebound er hard en onverbiddelijk in te schieten. Heldhaftig, Vastberaden en Barmhartig. Dat is mijn zoon. Hij zette een flinke sliding op een van de betere en technische handige voetballers van VIA maar besloot onderweg te bedenken ‘ ik ben te laat’ en trok zijn been terug. Barmhartigheid zou ik denken maar toch werd het geel. Vastberaden verliet hij het veld om er na 13 minuten Heldhaftig terug te keren. Oh sorry, is het toch op een ode uitgelopen. Sorry, sorry maar het komt waarschijnlijk omdat ik hem ga missen. Maar ik ga vooral ook jullie missen en omdat allemaal een beetje therapeutisch te begeleiden neem ik mij voor om de thuiswedstrijden gewoon te blijven bezoeken, ook zonder Basten. De matador werd hij genoemd. Sjoerd wordt ook de MATador genoemd. De letterlijke betekenis is overigens Doder. Het is de man die de stier uiteindelijk doodt. Er zijn ook vrouwelijke matadors, die heten matadora.

  Het grappigst was eigenlijk wel het verhaal over Marnix. Hij was weer gehairstyled met een man bun. Brederode dacht dat hij een matadora was. Dus ergens zei iemand van VIA ‘dek dat chickie’ .
  Het werd 1-0 door een kopbal van Toon. Na wederom een goede corner van dat chickie. Hij nam er later ook nog een paar die helaas gemist werden door de koppers voor de goal. Max deed even aan latje trappen, Benjamin draaide op onnavolgbare wijze weg van twee man maar vergat af te drukken. Ralph liet weer eens zien waarom mijn vondst, hem op het middenveld laten spelen, een gouden vondst blijkt te zijn. Ik weet nog de hoon toen ik het opperde maar kijk eens hoe dat nu uitpakt.
  Hij scoorde de 2-0 en Benjamin deed ook een duit in het zakje, 3-0. We speelden met zelfvertrouwen maar dat sloeg om in arrogantie. We gaven het een beetje weg maar zij waren niet goed genoeg om er iets mee te doen. Het werd wel 1-3 omdat we verdedigend stonden te slapen. Ralph scoorde snel daarna een briljante 4-1 en we liepen uit naar 5-1, Ralph, 6-1, Marnix en we lieten ons nog een keer verrassen 6-2.

  Glennis Grace heeft het net niet gehaald in de Amerika heeft Talent Show. Jammer want ze kan echt wel goed zingen. Amerika houdt meer van goochelen. Feijenoord loopt op dit moment van schrijven te ploeteren tegen Utrecht. Met Dickie op de bank. Kiki Bertens heeft net een toernooi gewonnen in Korea. En ik ga zo naar PSV – Ajax. Ik neem de matador met me mee voor het geval dat.
  Ik doe hier geen voorspelling maar Paul heeft wel gelijk. Als je verliest dan heb je drie punten minder dan de ander. En als je er al twee minder hebt dan heb je er 5 minder.

  Inmiddels is het weer hard aan het regenen, ik zeg doe de haard vast aan, schenk om 16.45 een goed glas in en ga genieten. Genieten van de prachtige pot voetbal, dat heb ik gisteren ook gedaan.

  Vanaf de Zijlijn,

  Chris