• Wedstrijd - zaterdag 13 okt '18 - Veteranen Victoria – VOC 4-2

  Opstelling: Michiel V., achter: Jean Marc, Steven, Bas, Hans P., midden: Jeroen M., Raymond, Igor, Ruben en voor Djerry en Maarten. Aan de kant: Edwin van E., Koen van B., William, Cees en Cor.


  Onder toeziend oog van de geblesseerden Hans de L. , Matthijs en toeschouwers Gerard (dank voor notities 2e helft), Ben, Maarten, Frans, Odin, Jos en Simone (en ik zal er ongetwijfeld nog een paar vergeten zijn) mocht gelegenheidsscheids Sylvester het beginsignaal geven. Ik geloof, dat het ook de laatste keer was dat ik de fluit hoorde. Sylvec leidde de wedstrijd soeverein en zijn gebaren waren blijkbaar voldoende.. 


  Verder was het warm. Heel warm. De warmste 13 oktober sinds mensenheugenis. En dat had consequenties voor het vertoonde spel. Ik zag spelers na een kort sprintje naar lucht happen en met lood in hun benen naar hun positie sjokken. Slow motion! Jeroen M. ijverig als altijd, maar ook hij kampte met luchtproblemen. Alleen bij hem was het niet de hitte, maar stak een slopende keelblessure de kop op, die hij de hele week verzwegen en genegeerd had. Je moet er tenslotte wat voor over hebben om je basisplaats veilig te stellen..


  Steven moest ook nog even wennen aan de temperatuur. Hij stond aan de grond genageld, toen zijn tegenstander hem uitkapte met een onwaarschijnlijk knappe schijnbeweging. Gelukkig voor hem schoot de man naast het doel. In de 1e helft had VOC sowieso meer in de melk te brokken?? De VOC-schoten gingen echter over of naast en als ze richting doel gingen, vonden ze altijd nog Michiel op hun weg..


  Langzaam wende Victoria wat aan de warmte en kwam er meer actie! Onder meer door een mooie bal van Igor op Djerry, die in één keer - wat was dàt jammer - over het doel schoot. Die liet zich daarna als spits maar al te graag weer zakken om op zijn volgende kans te loeren. Die kans kwam door Raymond, die hem vrij voor de doelman zette?? Zijn schot ging naast. Maarten had kort voor rust nog een mooie kopbal, maar ook hij kon het net niet vinden..


  Met Edwin van E. voor Jeroen M. en Koen van B. voor Bas werd er in de 2e helft een heel ander systeem gespeeld. In plaats van twee zwervende spitsen, was er nu één vast aanspeelpunt in de spits. De kaatsende Ed, die ook nog een mannetje aan zich bond, waardoor er ruimte ontstond. Dat werkte wonderwel. Niet alleen werd de ruimte beter benut, maar er kwamen ook meer mogelijkheden. Zelfs twee op een rij. Maar zowel Maarten als Djerry konden een mooie aanval, eindigend voor open doel, niet met succes bekronen..


  Maar daar was ie dan! De openingstreffer! Djerry bracht Ruben in stelling en die rondde schitterend af (1-0). Je zou bijna denken, dat hij zich wilde revancheren voor wat matige potjes in de afgelopen tijd, maar het was wederom Djerry, die tekende voor 2-0 en de 3-0. VOC herpakte zich en voerde de druk op, maar het vizier stond bij hen vandaag niet op scherp blijkbaar. Maarten onderscheidde zich en verscheen zelfs alleen voor de keeper maar een doelpunt bleef uit..


  VOC bleef aandringen en dat resulteerde in een aantal gevaarlijk corners. Eindelijk kreeg Volharding Olympia Combinatie loon naar werken, maar daar had het wel onze Koen voor nodig (3-1). De hoop van de Rotterdammers op een beter resultaat, werd echter daarna vakkundig de bodem in geslagen door Edwin, die met een mooi doelpunt de 4-1 liet noteren. Dat gaf wat rust.


  Verdedigend stak het goed in elkaar. Jean Marc, weer terug op het oude nest, was een relevatie als back en ook Koen verrichtte goed werk. Hij tekende onder meer voor een schitterende redding, maar ook voor een handsbal in de 16. Panel: (4-2).


  Een uitslag die tot tevredenheid stemt. Het was trouwens helemaal een mooie dag. Het eerste team van Victoria won zijn wedstrijd en later kon heel Nederland genieten van een mooie overwinning??
  Het is dan ook niet productief, lezenswaardig en logisch om lang stil te staan bij de oorwassing, die de Vets Legends in de VOVC competitie mochten meemaken. Een positief punt was evenwel de ontdekking van de "legendarische" keeperskwaliteiten van Paul Poulissen.. Wat kan die man keepen!

  Cor Winkel