• Bollen winnen van Flappen!
  Bollen tegen Flappen, Jan 1, 201
  Dit is de jaarlijkse pot van VOVC tegen de Veteranen, William heeft op Rudi’s verzoek weer een karton met opstelling + vervangers gemaakt, daarmee helpt hij de vets, want die bedenken in het veld wel een passende taktiek. En meestal voetballen er mannen mee die, zonder dat ze het zelf weten gewoon meedoen met die taktiek, kortom dit is het geheim van de Vets. Odin & Igor zijn er niet, maar met Serge & Koen van Boxmeer lossen we dat wel op. 1-0 door Serge die een voorzet met links van Ruben bij de 2e paal inkopt, niet lang daarna 1-1, voor rust nog 2-1 door Jeroen S op een assist van Koen. Na de heerlijke & traditionele Berenburgertjes van Jennifer blijft VOVC maar aanvallen, en produceren ook nog de 2-2. Even later geeft Pieter Atema een strafschop1 die door Chris uitstekend wordt gestopt. Niet lang daarna maakt Ruben de 3-2 op een assist van Bas, vervolgens stoomt Bas op en kan de 4-2 maken op een assist van alweer Koen. Ondertussen staat het allemaal goed en komt VOVC er niet echt doorheen, al raken ze een keer de lat, moet Chris nog 4 keer reddend optreden en is VOVC soms zeer dreigend, maar het lukt ze door goed verdedigen niet om er nog een keer doorheen te komen. Jeroen S maakt op aangeven van Djerry de 5-2, waarna Djerry ook nog de 6-2 in de uiterste hoek kan prikken op een snel passje van Koen na voorbereidend werk van Rudi, terwijl die – net als Koen - in die laatste 20 min ook nog van Niels2 een beuk + elleboog in de ribbenkast krijgt. De receptie daarna is gezellig, 6 mensen – 2 waaronder Cees Dilg (40 Jaar) waren hen afgelopen donderdag al voorgegaan – krijgen een speldje w.o Andre Klinkert & Loek van der Werf (60) en Serge (25). Hank Oude Reimer wordt lid van verdienste.
  Enkele dagen eerder waren Bart en de gebroeders Kreugel al tijdens de onvolprezen Bingo onderscheiden met de Harry David penning, voor hun niet aflatende inspanningen in de afgelopen jaren. Nee, wat zeg ik… decennia zijn ze al bezig om inhoud te geven aan die wat dwingende opdracht die boven de bar hangt…
  Die opdracht geldt natuurlijk ook voor de Nieuwjaarwedstrijd zelf. Elkaar speelminuten gunnen, sportiviteit, competitie en lekker ballen. Mooie wedstrijd was het. De bollende Vets met ook Rudi in de gelederen, kregen dit keer de ruimte, die ze in de competitie maar zelden krijgen. Ik zei tegen Bingo Bart: ”Wat een versnelling heeft die Bas de G. en nog scoren ook”. Waarop Bart tegenwierp: “Geen versnelling joh, dat zie je verkeerd, die speler hield duidelijk in, zal zijn hamstring wel zijn”. En dan die sokken van die andere Coen. Dat kan toch niet. En ook nog betrokken bij een penalty, maar tot dan toe had Coen alles goed gedaan en hield hij ‘ goed’ de zone linksachter. Zonder aarzelen toegewezen door scheids Atema. Gelukkig was daar onze Chris. Als een panter naar de hoek en kans verkeken voor VOVC… Hij kon de bal dan ook goed zien… Maarten M. had even tevoren een spiksplinternieuwe gekleurde bal in het veld gebracht…
  En de 40 jaar Victorianen Ben en Gerard zagen dat het goed was…
  Cor, Ruben & Rudi
  1 Matthew neemt die
  2 beetje geirriteerd?