• Barcelona 2019

  Het was weer een mooi weekend...


  Tweede weekend van januari, tegen het einde van de winterstop. Feestdagen achter de rug, jaarwisseling doorgekomen en tijd om de spieren weer op te warmen en terug in topvorm te komen.
  Is het nodig? Misschien... Is het nuttig? Niet bewezen, maar het lijkt toch een betere band te scheppen. Waarom dan?? Omdat de afgelopen twee jaar hebben laten zien dat het een onwijs leuk weekend is. Omdat de voorbereiding van de tweede seizoenshelft het beste gaat met wat zonnestraaltjes op je gezicht. (ook voor zij die aan de zijlaan staan!) En, eerlijk is eerlijk, met een blauwe lucht zijn de foto’ s echt wel een stuk mooier! 😉


  Het weekend begon al op donderdag. Bijtijds op Eindhoven aanwezig zijn zodat we op een mooie tijd de koffers in de kamers kunnen neergooien en nog eventjes een Spaans hapje te doen.
  Dit jaar was alles net even anders dan de vorige twee. De organisatie lag bij de jongens zelf. Hotel, vluchten, trainingsveld, eten... Niets all-inclusive zoals we dat gewend waren. Dat had de nodige voor- en nadelen. Maar in plaats van het zonnige Albufeira zaten we nu in een zonnig Barcelona, (Helemaal niets mis mee!), lag het hotel bijna tegenover het trainingsveld en is All-inclusive eten echt minder lekker dan de kookkunst van de gemiddelde spaanse kok.


  Zoals al gezegd op donderdagavond de koffer in de kamer gezet (ik had de luxe van een kamer alleen, dus kon hem ongegeneerd laten ontploffen in de kamer!) en omdat de gemiddelde spanjaard pas na 20h aan eten begint te denkn gingen we... op zoek naar wat eten. Nou ja, op zoek? Iedereen waaide een beetje uit en de trainers hadden de boel al een beetje verkend en wisten precies waar we moetsen zijn voor een heerlijke tapa. Voor ieder wat wils, een heerlijk drankje en op de achtergrond (of voorgrond) Levante-Barcelona. En als de "Shoko" zich klaarmaakt voor een lange disco-avond is het (in elk geval voor ons) tijd om het hotel terug op te zoeken. Was het het spaanse eten, de zilte zeelucht of het heerlijke gevoel van een kinderloos (wat in mijn geval uniek is) weekendje weg? Ik heb als een roosje geslapen.


  Vrijdagochtend ontbijt om 08h30 en om 10h30 aanwezig op het trainingsveld. Het veld was hard en absoluut niet wat we gewend zijn, maar de zin was er in elk geval wel. Anderhalf uur bal aan de voet, uitzicht op zee en een zonnetje op het gezicht. Tuurlijk, langs het veld best een beetje fris, maar fantastisch weertje om te trainen! Wat wil je nog meer? Al dat luie winterstopzweet eruit dus!!
  Het middagprogramma bestond uit een fietstocht onder begeleiding door de stad. In drie groepen werd het stalen ros dapper bestegen. Crosste we kriskras naar een paar van Barcelona’s prachtige hoogtepunten en werd er tussendoor nog een drankje genuttigd! En hoewel het weer in Barcelona aanzienlijk zonniger is dan in Hilversum, na 3 uur fietsen was het flink afgekoeld en was in elk geval ik toe aan een warme douche. Gezamelijk etentje in The Green Room om daarna je eigen vrije avond te genieten. Mijn vrije avond bracht ik door, in mijn bedje met mijn laptop. Tja, veel spannender kan ik het niet maken. Maar de 900 foto’s die tijdens de training zijn gemaakt had ik in elk geval teruggebracht naar een stuk of 120.


  De volgende ochtend, veel te vroeg, werd ik wakker om de twee volgende uren door te brengen in de badkamer. Ik zal jullie de details besparen, maar ik voelde me serieus niet goed. De strandwandeling heb ik dus helaas moeten missen. Maar ik was (ook) meegegaan om foto’ s te maken, dus na een paar uur flink slapen, een halve liter cola en wat crackers mijn bed uit gestrompeld om plaatjes te maken op het voetbalveld. Victoria-Buitenpost 2-2. Heel eerlijk heb ik de wedstrijd niet bewust meegemaakt. Ik hoop dat ik helder genoeg was om mooie herinneringen te kunnen schieten.


  Ik heb het gezamelijke eten aan me voorbij laten gaan en ben met 3 koppen bouillon op weer gaan slapen. Blijkbaar had ik het nodig, want ik werd pas de volgende ochtend weer wakker. Nog niet in topvorm, maar 400% beter dan de ochtend ervoor! Dat gold zeker niet voor iedereen. Want natuurlijk wordt er tijdens zo’n weekend flink gefeest. De één heeft misschien iets te veel alcohol op en de ander wordt geveld door de 12-24 uurs griep net als ik en weer een ander komt terug tegen de tijd dat het ontbijt geserveerd word. Ach, laatste dag alles mag! Ik liep ietwat verdwaasd door de stad en met mij nog een aantal anderen. Een aantal koppen koffie (doe mij maar thee) en zonnestraaltjes verder was het alweer tijd om terug te gaan naar het frisse Nederland. Het was weer een prachtig weekend! Ik heb genoten en ik denk dat er meer zijn die dat gevoel delen! Voor mij was het een dag te kort, maar dat ligt er wellicht aan dat ik die ene dag niet bewust heb meegemaakt.


  Zoals een trainingsweekend hoort te zijn is er getraind, gevoetbald, gelachen, gedold, gefeest en ... tja, wat nog meer? Sappige details? Die hoor je niet van mij. Niet alleen omdat dat wat in "Barcelona happens" daar ook "stays"... misschien simpelweg omdat ook mij de sappige details bespaard zijn gebleven of wellicht zijn ze er gewoon niet. Ach, ik wil niet alles weten! Ik heb ondanks alles genoten, mijn weekend was hoe dan ook top! Ik heb toch grotendeels gedaan waar ik voor meegkomen was en met het schrijven van dit verslag maak ik het af!


  Jongens, allemaal super bedankt! Inmiddels ken ik alle namen, maar ik ga ze nu niet allemaal noemen. Het was leuk jullie voorbij de lens van de camera te zien rennen! 😉

  Mannen van de staf, mijn dank ook aan jullie! Wederom genoten! Ik ben benieuwd wat de rest van het seizoen gaat brengen en hoe of wat volgend jaar. Voor nu kan ik alleen maar zeggen: Gelukkig hebben we de foto’s nog!!

  Zet ‘m op allemaal!

  xx Jennifer