• Victoria ook maatschappelijk betrokken bij trainingen op basisscholen

    HC & FC Victoria 1893 is een traditionele voetbalvereniging die meer dan 125 jaar bestaat. Als bestuur beseffen wij dat we als gevestigde vereniging bevoorrecht zijn en veel te danken hebben aan de samenleving waarbinnen we ons hebben kunnen ontwikkelen. Veel van onze leden groeien of groeiden op in een bevoorrechte maatschappelijke positie. Daar horen in onze ogen ook verantwoordelijkheden bij. Wederkerigheid is een belangrijk onderdeel van onze waarden en normen. Als grote sportvereniging in Hilversum (1650 leden) willen wij een belangrijke partner zijn voor- en met onze omgeving. Daarom zetten wij ons in voor de Sport-carrousel 2019 en ondersteunen buurtsportcoaches en scholen in Hilversum.

    Sport-carrousel 2019
    Spelen en bewegen is minder vanzelfsprekend geworden in het dagelijks leven van kinderen. De bedoeling van dit initiatief is dat meer kinderen in de wijk gaan sporten en bewegen en de kwaliteit van bewegen omhoog gaat. Vooral de groep kinderen tussen 2 en 15 jaar die geen lid zijn van een sportvereniging worden hiermee bereikt om zo ook bij hen sport, spel, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren en kinderen sneller enthousiast krijgen om te gaan sporten bij een vereniging.

    Dit gebeurt onder regie van de buurtsportcoaches - Danny de Heus Victoriaan en oud-jeugdtrainer - die scholen en sportvereniging aan elkaar koppelen en een divers aanbod van sporten aanbieden. Wij leveren trainers om eens per week 1 a 2 uur op een basisschool voetbaltraining te verzorgen gedurende een aantal maanden het voorjaar van 2019. De trainingen zullen onder leiding staan van Timo Matthijsse.