• Victoria 1893 O17-1 kampioen van de Hoofdklasse B

  Hoe heeft de KNVB het kunnen uitkiezen? Op de laatste speeldag van de competitie van de O17-1 Hoofdklasse B spelen de twee titelkandidaten Victoria O17-1 en PVCV O17-1 tegen elkaar. Beide teams hebben 52 punten, Victoria heeft een beter doelsaldo (+6). Het betekent dat Victoria aan een gelijkspel genoeg heeft om kampioen te worden. De eerste wedstrijd tussen de twee teams eindigde in een gelijkspel. 
   
  Om 14.00 uur betreden de twee teams met muziek en vuurwerk het hoofdveld aan 't Jagerspaadje. Er zijn veel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen, zowel op het balkon als om het veld staat het vol mensen.
   
  Trainer/coach Maikel Rijdes heeft de Victorianen goed geprepareerd. Vanaf de eerste minuut neemt Victoria het heft in handen. Er wordt zorgvuldig opgebouwd en goed gecombineerd, bij balverlies wordt PVCV direct onder druk gezet. Binnen enkele minuten spelen staat Victoria op voorsprong. PVCV krijgt wat meer grip op het spel maar wordt zelden gevaarlijk. Met een 3 -1 ruststand gaan de teams de kleedkamers in. Het betekent dat PVCV drie keer moet scoren om kampioen te worden, maar we weten inmiddels dat niets onmogelijk is in voetbal. 
   
  Direct na de pauze zorgt onoplettendheid ervoor dat een speler van PVCV alleen voor de keeper komt. Die haalt de speler onderuit buiten het strafschopgebied, de scheidsrechter aarzelt niet en geeft direct rood. Victoria met 10 man. Gelukkig zit de doelman van de O17-2 op de bank, hij komt erin voor een veldspeler. 
   
  Het lukt PVCV echter geen moment om de man-meer-situatie in voordeel om te zetten. Met 10 man overklast Victoria de Vleutenaren. Het resulteert in een eindstand van 8 - 1. Een geweldige prestatie. Een goed seizoen wordt afgesloten met de allerbeste wedstrijd van dit team. Het betekent dat de O17-1 van Victoria naar de Vierde Divisie promoveert. Hulde!