• KNVB reikt Certificaat Regionale Jeugdopleiding uit aan HC&FC Victoria in aanwezigheid van Wethouder Sport

    Maandag 2 september om 20.00 uur reikt KNVB Ambassadeur Hans Buitenhuis het Certificaat ‘Regionale Jeugdopleiding’ uit aan HC&FC Victoria.

    Daan van der Heijden, Bestuurslid Voetbalzaken: “Onze jeugdopleiding is de toekomst van de club. Hiermee willen we innovatief zijn, op een kwalitatief hoog niveau training geven aan selecties en breedteteams, en daarmee een aantrekkelijke club zijn voor spelers en trainers, zowel in Hilversum als daarbuiten. Dat we na een onafhankelijke audit van de KNVB de status van ‘Regionale Jeugdopleiding’ toegekend krijgen, is een prachtige erkenning. Dezelfde status als bijvoorbeeld eredivisionisten FC Emmen, VVV Venlo en Willem II en eerste divisionisten Excelsior en Almere City.”

    De uitreiking vindt plaats in het Paviljoen van HC&FC Victoria om 20:00 uur, in aanwezigheid van Wethouder Sport Floris Voorink.

    Sinds 2016 heeft Victoria de status ‘Lokale Jeugdopleiding’ en bij de hercertificering afgelopen zomer, is de club opnieuw op 65 punten doorgelicht. “De belangrijkste bevindingen zijn dat we vooral de training van de breedteteams goed vorm geven. Ook de nieuwe trainingsmethodieken die wij inpassen worden zeer gewaardeerd. Zo hebben we afgelopen seizoen een aantal keren spelers van vergelijkbare biologische leeftijd samen laten trainen in plaats van met hun ‘kalenderleeftijdsgenoten’. Ook de professionaliteit van de trainersstaf en op de manier waarop de trainers begeleid worden door de Hoofden Jeugdopleiding, zijn aangemerkt als sterke punten door de auditeurs,” aldus Daan van der Heijden.

    "Bewegen is belangrijk voor iedereen, niet alleen qua gezondheid maar ook vanwege de sociale aspecten. Daarom is het belangrijk dat de Hilversumse jeugd zijn of haar sport kan beoefenen bij verenigingen die op alle niveaus een goede jeugdopleiding aanbieden. Alleen dan kunnen we de jeugd optimaal stimuleren en uitdagen. Dat de KNVB de jeugdopleiding van Victoria nu erkent als Regionale Jeugdopleiding, is een prachtige uitwerking van dit streven, en ik hoop dat er meer verenigingen op hun eigen gebied gaan volgen," aldus wethouder Floris Voorink.