• De kop is er af ...

  De kop is er af …. Victoria – Concordia 6-3
  Wat er aan vooraf ging…
  De gelukkige hand van Ben had er voor gezorgd, dat Victoria in de openingswedstrijd van dit seizoen Concordia als tegenstander mocht begroeten. Een soort tegenhanger van een “uitzwaaiwedstijd”. Een wedstrijd dus niet om tijdelijk “afscheid” te nemen van de supporters, maar een treffen om de supporters, met een overwinning, in een goede stemming te brengen voor het nieuwe seizoen…
  Supporters waren onder meer: Odin, Ben, Frans, Gerard van K., Cees, Bas K. met zonnebril en natuurlijk Michiel D. Ook langs de kant; de wissels: William, Cor, Jeroen M., Igor, Matthijs en Matthew.
  Voor de wedstrijd toch enige spanning tussen de kersverse spelerscoach Steven en regelaar Ruben wanneer de laatste wordt gevraagd of hij de opstelling ook op papier heeft… Rekening houdend met de straf voor de te laat gekomen spelers bijt Steef streng de spits af van zijn mobiel… Michiel (k), Hans P., Hans de L., Raymond, Martijn, Maarten S., Michiel van B., Djerry, Ruben, Ed en Jeroen S.
  De wedstrijd…
  Het zal wel een stukje onderschatting zijn, maar anders is het niet te verklaren, dat het er vanaf de zijlijn aanvankelijk een beetje sloom, slordig en saai uitzag. Steef kon rustig nog twee zwachtels bij Matthijs aanbrengen; het spel kabbelde rustig verder en over en weer werden wat plaagstootjes uitgedeeld. Maar dan springt iedereen op. Djerry pikt de bal op en wijkt uit naar links en laat met een slap schot de bal van zijn voet vertrekken. De bal schampt net de lat en vindt het hoofd van Jeroen S. 1-0.
  Concordia betaalt gelijk met gelijke munt terug. Ook een aanval op links en een zacht schot voor langs, dat iedereen bij Victoria negeert, behalve een attente Concordiaan, die hem voor het intikken heeft. 1-1.
  Gaandeweg kwam er toch meer lijn in het spel. Een mooie aanval met Ruben en Djerry aan de basis stelt de op links zwervende Martijn in staat te scoren. 2-1. Dezelfde Martijn, maar in tegenstelling tot een moment eerder, nu helemaal op rechts, bedient Ed met een mooie voorzet. Een uitgekiende kopbal en het is 3-1. Maar Concordia, met de sympathieke goed spelende kleine man op het middenveld, liet zijn voorzet verzilveren door de goed opkomende spits.3-2. Hij complimenteerde me na de wedstrijd nog met mijn foutloze spel. Ik kon dat alleen maar waarderen… Mijn bijdrage bestond dan ook enkel uit het beschikbaar stellen van mijn scheidsrechterfluit aan Sylvec, die eveneens foutloos floot…
  Net voor rust produceerde Hans P. nog een torenhoge voorzet, die Ed echter goed op waarde wist te schatten en vervolgens naar Michiel van B. kopte. Hij kon van dichtbij onmogelijk missen en deed dat dan ook niet. 4-2. Met Matthew, Igor, Matthijs, Jeroen M. voor Hans P., Ed, Ruben en Michiel van B. was het eerst weer even zoeken en dat kwam de grip op het spel niet ten goede. Gevolg was dat Concordia door onvoldoende ingrijpen van Victoria de stand naar 4-3 kon tillen.
  Maar met Matthew, “the wizard of the dribble”, kwam er wat meer gevaar op links en werd Concordia meer onder druk gezet. De combinaties lukten beter en het duurde niet lang of Jeroen S. kon met zijn hoofd een mooie voorzet van Matthew in de rechterbovenhoek laten verdwijnen. 5-3. Het bleef echter opletten geblazen. Een bestrafte overtreding van Matthijs resulteerde in een bal op de lat, maar daar bleef het bij. Tegen het einde van de wedstrijd verloor Concordia steeds meer de moed en er vielen gaten, waardoor Victoria meer overwicht kreeg. Hans de L. probeerde de ver voor zijn doel staande keeper nog te verrassen maar zijn schot zwaaide af. De hardwerkende Jeroen M. reageerde alert op de roepende Djerry, die vervolgens door kon lopen om de 6-3 te laten noteren. Niet veel later zo’n vijf minuten voor het eind van de wedstrijd mocht Cees in de spits voor Djerry. Eveneens voor de statistiek wisselde Ruben met de superieure Raymond, die met Hans de L. een goede wedstrijd speelde. Dat gold trouwens voor iedereen. Het was het collectief, dat er vandaag stond en dat smaakt naar meer…
  Cor