• Vets en Formule 1

  Victoria – UVV. Black Devils 2-6
  Ja, het staat er echt. 2-6. Het cliché van de dag: een wedstrijd met twee gezichten. Daar zit een kern van waarheid in. Maar volgens mij schort het aan iets anders. De echte wil om te winnen had een weekend vrij! Goedwillende motivatie was er natuurlijk wel maar dat is toch onvoldoende als je het verschil wil maken…
  Het was voor mij de eerste keer in mijn leven dat ik de Grand Prix van de Formule 1 in de kleedkamer live kon zien. Het ging eigenlijk alleen nog maar om een training maar je moet toch ergens beginnen… Volgende keer een wat groter scherm regelen als opwarming voor een wedstrijd. Snelheid, souplesse, passeren en op het juiste moment toeslaan bieden ook in de wedstrijd kansen om goals te maken…
  Onder leiding van Lex lukte dat ook. Het eerste kwartier was een hoofdrol weggelegd voor Matthew. Kappen, draaien, versnellen en passeerbewegingen een genot om naar te kijken. Bediend door Ruben en Djerry toog onze Schot op avontuur en legde eerst twee man in de luren om vervolgens Jeroen te bedienen op zakhoogte. Die kon daar niet veel mee. Daarvoor was er nog Maarten, die de keeper testte maar daar bleef het bij.
  Een uitval van UVV Black Devils resulteerde in een bal op de lat bij Frits. Dat had ons al moeten waarschuwen! Maar eerst was daar de meegekomen Hans P., die de bal mooi voorgaf. Onder toeziend oog van Ed en Jeroen sloeg de keeper de bal in eigen doel. (1-0) Een vroegtijdig Sinterklaascadeautje!
  Het spel ging een beetje heen en weer. Van de kant was te zien, dat het soms best moeilijk was om de goede kleur te vinden. Slordig spel dus. Een lichtpuntje was dat kilometervreter Wheatley zijn hoofd er bij hield en na een mooie aanval op links de keeper kansloos liet met een droog schot rechts van de linkerpaal. (2-0)
  Na een rommelig begin van de tweede helft gaf Matthew de pijp aan Maarten. Een blessure na een botsing met de keeper dwong hem op te geven. Cor mocht het in de spits proberen. In de resterende 20 minuten werd de Formule 1 Honda motor van Verstappen door Victoria vakkundig opgeblazen. Gerard schreef: “de fouten stapelen zich op!” En zo was het ook! Met de regelmaat van rondetijden draaide de stand van 2-0 naar 2-6… Victoria mag de hand in eigen boezem steken. Of was het toch de Mercedes Motor van UVV BD, die het verschil maakte…
  Cees kwam er voor 10 minuten nog in voor Ruben maar het scorebord veranderde niet meer.

  Sint was er na afloop nog niet helemaal uit
  Hoe Victoria dan toch misgreep naar de buit.
  Was het de voorbereiding, de opstelling of de tactiek,
  Feit is, na afloop was iedereen toch wel een beetje ziek.
  Maar gelukkig was na de wedstrijd alles al weer snel vergeten,
  Met de nodige biertjes, een loting en lekker eten…

  Cor