• Nieuwjaarswedstrijd 1 januari 2020 14.00 uur

  Bollen en Flappen!
  Wie zijn nu eigenlijk de bollen en wie mogen zich de flappen noemen. Het ligt, denk ik, een beetje aan het humeur of de invalshoek van degene, die de vraag moet beantwoorden. Het etiket geldt ook maar voor één dag. Als ik de afgelopen jaren zou moeten turven, dan scoren de Veteranen het vaakst het etiket: “bollen”. Ik stel voor het gemak maar voor dat zo te laten. Gewoonterecht zou je kunnen zeggen.

  Hoelang bestaat het fenomeen eigenlijk. De nieuwjaarwedstrijd tussen de bollen en de flappen gaat al decennia lang mee. Ik kan me niet herinneren dat de wedstrijd niet werd gespeeld en dat zegt wel wat…

  Spelers zijn altijd Victorianen die de club een warm hart toe dragen. Natuurlijk komt er daarnaast een beetje eigenbelang om de hoek kijken. Tenslotte moet de alcohol, van de dag ervoor, ook een beetje kunnen verdampen…

  Wat is er lekkerder dan in de vrieskou op kunstgras een balletje te trappen! En in de rust met koude handen een bittertje achterover te slaan...

  De laatste jaren is het door Edwin van Eijk geselecteerde VOVC team de vaste tegenstander. Als ik het goed herinner waren vorig jaar de bollen de bovenliggende partij maar wie weet wat 2020 brengt. Ruben heeft de Vets van Victoria uitgenodigd en Jennifer en Pieter zijn druk met de voorbereidingen voor het spektakel.

  Lex is de scheidsrechter, die exact om 14.00 de wedstrijd zal laten beginnen. Ik zie er naar uit!

  Cor