• Nieuwjaarswedstrijd Bollen tegen Flappen 3-2

  Hier staan ze weer : Bollen tegen Flappen. Je kunt inmiddels spreken van een heuse traditie! Volgens Cor hebben de Vets meer recht op de naam “bollen”, en dus zijn de tegenstanders by default “flappen”. Vandaag doen de Bollen het zonder kartonnen bord . De beginopstelling vult zich vanzelf in. Er zijn weinig invallers en iedereen kent zijn taak wel. Tenslotte spelen de bollen al jaren met elkaar… Matthew is blijkbaar geronseld door de Flappen. Pogingen om hem tot andere gedachten te brengen leveren niets op. Een beetje schuldbewust schaapachtig lachen aan de bar is het enige wat rest…


  Zijn keuze stond blijkbaar al vast. De Flappen profiteren er van. Hij maakt twee goals, bij de 1-1 als de Vets verdediging even niet oplet en hij van dichtbij mag scoren. Even later zelfs bij de 1-2 als de goed spelende Hans de L. (of was het toch die andere Hans) de bal geheel verkeerd raakt en pardoes bij Matthew komt. Frits komt nog wel zijn doel uit maar Matthew lepelt de bal heel leep over hem heen…


  De Bollen komen na een fraaie aanval wel op 1-0 door Jeroen M. op een assist van Jeroen S., maar binnen een minuut staat het al weer 1-1, door Matthew zijn 1e goal.


  In de rust deelt Jennifer de befaamde Berenburgertjes uit, waarna we, met een klein steentje in de maag, weer vrolijk verder gaan. Het blijft een boeiende
  wedstrijd, met veel goed voetbal. De Bollen komen op 2-2 als alweer Jeroen M. de bal inkopt op een strakke voorzet van Ruben.


  Diezelfde Ruben prikt een eind verderop de winnende 3-2 uit een vrije trap binnen: het ziet er uit als een vertraagde film, sloom en traag hangt hij in de lucht maar de keeper staat als aan de grond genageld en verroert geen vin…


  In het eindspel kwamen de Flappen een paar keer nog dreigend opzetten maar de verdediging gaf geen krimp. Sterker nog de bal werd professioneel rondgespeeld en het spel werd gecontroleerd tot een mooi einde gebracht met dank aan Lex voor zijn fluitende bijdrage…


  Dit is de 4e keer op rij dat de Bollen winnen. Als ook volgend jaar een overwinning geboekt kan worden, dreigt een nieuwe traditie om de hoek te komen kijken…


  De heren Flappen hebben een jaar de tijd om een list te verzinnen om de Bollen van het eerste lustrum af te houden. Misschien moeten ze nog ergens een tweede Matthew contracteren. Eentje is blijkbaar niet genoeg…


  Wie deden er mee:
  Frits; Hans P, Hans de L, Bas de G, Cor, Jeroen S, Ruben, Djerry, Joris, Coen, Igor, Wilco, Martijn & Rudi.

  Cor & Rudi