• PROCEDURE MEETRAINEN SPELERS BREEDTE MET SELECTIE

  De jeugdopleiding vormt bij HC & FC Victoria 1893 een belangrijk onderdeel van de club. Het herkennen en selecteren van talent is een ingewikkeld proces. De komende weken zullen wij weer gaan starten met de trainingen van talentvolle breedtespelers met de selectieteams. Hoe ziet die procedure eruit voor het meetrainen van talentvolle spelers met voldoende voetbalpotentie?

  In het verleden werd bij de samenstelling van de teams te veel gekeken naar de prestaties van een speler op een specifiek selectiemoment, zonder zich of weinig te verdiepen in de potentie van de spelers. De nieuwe trainer beoordeelde spelers op hun talent en selecteerde op basis daarvan de betere spelers. Jezelf in de selectie spelen doe je het gehele seizoen en niet op momentopnames. Victoria heeft binnen de technische staf een goed beeld van alle spelers. Lees hier meer over het samenstellen van selectieteams ...

 • Detectieperiode
  De procedure start bij aanvang van van het seizoen. Tot 1 januari worden door de Breedte Coördinator/HJO spelers toegevoegd vanuit de breedte teams aan de interne lijst met talentvolle spelers.

  Stagetrainingen
  De spelers van de interne lijst trainen in de periode januari-april 2-4 trainingen mee met een selectieteam. Selectietrainer/HJO schatten samen potentie in en bepalen vervolgtraject (communicatie per mail):
  1. Onvoldoende: wordt door de Breedte Coördinator in de gaten gehouden bij zijn eigen team.
  2. Voldoende: om potentie nog beter te kunnen inschatten over een langere periode meetrainen.
  3. Goed: blijven meetrainen met de selectie en daar zo goed als zeker aankomend seizoen bij aansluiten.
 • Selectie
  De huidige selectietrainer tezamen met de HJO bespreken de selectielijsten. De gesprekken worden gepland met spelers die zullen afvallen. In de laatste week van mei wordt de nieuwe teamindeling (selectieteams) gepubliceerd.

  Ontwikkeling
  Na 1 juni en in de gehele maand juni vinden er in principe alleen nog maar activiteiten plaats met de nieuwe selectieteams. De trainer van de nieuwe teams plant trainingen en wedstrijden in als voorbereiding op het nieuwe seizoen.