• AFC een maatje te groot voor de Vets...

  Loosdrecht, 1 februari 2020, Victoria - AFC 3-7

  Mooie foto met Wilco, die van zijn welverdiende rust genoot na een prima wedstrijd. Heerlijk om te zien dat hij nog niets verloren heeft van zijn conditie, inzicht, overzicht en techniek. Met zo iemand voor je is het makkelijk spelen; altijd aanspeelbaar en dan vervolgens de juiste keuzes maken om het spel te vervolgen…
  De opstelling:
  Frits op doel, Hans P., Sylvec, Igor, Steven, Jeroen M., Djerry, Niels, Wilco, Ruben en Edwin.
  Tweede helft: Mathieu Bakker en Cor voor respectievelijk Ed en Steven. Scheidsrechter was Remco, die dat voortreffelijk deed! Vlak voor eind wedstrijd Ed nog gewisseld voor Ruben…

  De wedstrijd…

  De wedstrijd was niet moeilijk te lezen. Van meet af aan was het wel duidelijk. Het was AFC wat de klok sloeg. Moeiteloos vonden zij elkaar en gelijk stond Victoria onder druk. Met als gevolg veel balverlies en slechte passes. Na balverlies van Igor dit keer, volgde een sliding van Steef, die meteen ook maar een AFC ér mee nam en de bal ging op de stip. Frits redde bekwaam en het spel kon verder.

  Niet lang daarna was het toch 0-1. Een onverwacht ver schot van buiten de 16 werd niet op waarde geschat en Frits had het nakijken. De 0-2 was een mooie actie van een AFC man, die Sylvec in de luren legde en vervolgens een klein hoekje vond waar hij hem in kon prikken. IJverig was Victoria wel met Jeroen M., die Wilco probeerde te bereiken, maar zijn kopbal ging ruim over…

  Victoria kwam niet onder de druk vandaan en de spaarzame aanvallen stranden in stroef- en treurigheid. Frits onderscheidde zich wel met enkele mooie reddingen en de verdediging draaide overuren. Een enkele uitbraak resulteerde in een vrije schop iets over de middellijn. Igor zet zich achter de bal en Niels hevelt hem over naar de meegekomen Jeroen M., die met een kleine omhaal de keeper verschalkt. (1-2). Het begint schijnbaar een beetje te draaien. Maar schijn bedriegt…

  Balverlies in het centrum en AFC kan schieten… 1-3. Het initiatief is weer bij AFC en is daar eigenlijk nooit weggeweest. Djerry probeert nog iedereen een hart onder de riem te steken. Hij roept: ”Het maakt niet uit, het maakt niet uit!” Maar AFC blijft onaangedaan en na vermeend buitenspel, kan de AFC spits zomaar doorlopen en Frits passeren is dan nog maar een peulenschil… (1-4). Tot overmaat van ramp wordt het voor rust nog 1-5 door een makkelijk in de draai geschoten bal…

  Stilzwijgend was de opdracht het verlies te beperken en er nog een beetje een wedstrijd van te maken. Tegen beter weten in eigenlijk. Maar zie wat gebeurt er. Igor stuurt de ingevallen Mathieu weg en die gaat linea recta richting doel en scoort beheerst. (2-5) Er zit ineens meer lijn in het spel. We hebben de wind mee. Of AFC heeft een dip. Wie zal het zeggen! Feit is, dat Ruben een prima corner aflevert en Niels zijn lichaam goed gebruikt, en dan vooral zijn hoofd, om de stand naar 3-5 te tillen…

  Het verdere verloop…

  Een stand die naar meer smaakte. AFC wist het even niet meer door het ineens beter draaiende Victoria. Maar niet voor lang. De conditie eiste zijn tol en AFC kon gemakkelijk de 3-6 laten noteren. En ook de 3-7 was een simpele goal waar de spits, vanachter zijn man vandaan komend, geen probleem mee had…

  Volgende week nieuwe kansen. Hopelijk zijn dan ook de geblesseerden Matthew en Raymond weer van de partij…

  Cor Winkel