• VAN DE ZIJLIJN… Over 1,5 meter en zo…

  Na een tijdje geen voetbal ga je van de weersomstuit heel andere dingen doen. Ik had een hekel aan wandelen en bosloopjes, maar ik betrap me er op, dat ik het vaker doe. De ontdekking van een terras bij het bos met heerlijke koffie is er niet vreemd aan vermoed ik… Tijd voor van alles: tuin, tv, krant, boek, film, vrouw, kinderen, in willekeurige volgorde… Maar geen voetbal!

  Je gaat in een soort bubbel zitten en een voetbal wordt een vreemd ding. Iets van een andere dimensie, van een andere tijd, een andere orde. Je gaat de situatie zelfs gewoon vinden. Je neemt afstand. Je gaat wennen. Tot het woord “versoepeling” opduikt en het nieuws gaat domineren. Maar wel op 1,5 meter... Eerst alleen nog maar baloefeningen en spelsituaties op een half veld. Maar nu een snel soort voetbal op basis van maximaal drie keer raken…

  Ik moet zeggen: het komt mijn spel ten goede. Past wel bij mijn sobere speelstijl… Ik heb natuurlijk makkelijk praten. Van nature geen dribbelaar en pingelen is ook niet mijn sterkste kant. Maar ook anderen hebben zich snel aangepast. Door de bank genomen is het spel dus sneller geworden. Te snel voor sommigen. De laatste keer stond Djerry geblesseerd in het doel en moest Igor halverwege de partij met een opspelende lies het veld ruimen. Wel in het veld, maar met de naweeën van een eerder opgelopen ”ijsbeen”, was ik er nog niet helemaal bij. Lege ruimtes dekken, no look passes afgeven en weinig controle over de bal. Maar wel, op aangeven van Jeroen M., in de laatste minuut, met linker hakje, scoren met een loepzuivere boogbal over de keeper heen… dat dan weer wel…

  Goed om te zien dat de trainingsactiviteiten aanleiding zijn om weer eens wat te doen bij Victoria. Hans Bertelsen met zijn groepje, de Hans uit Monnikendam is weer terug en Hans uit Hilversum is niet weggeweest…

  Ook Pieter heeft niet stilgezeten en gelukkig zag ik Maarten M. weer opduiken bij de kiosk, waar Jennifer achter plexiglas stond alsof ze nooit was weggeweest… Plexiglas volgens Corona richtlijnen en goed idee, als het weer ineens wat kouder wordt…

  De parasols staan ruim 1,5 meter van elkaar af, dus dat is ook goed geregeld. Hetzelfde geldt voor de ventilatie. Voorlopig maar lekker buiten blijven bomen over de mooie dingen, die allemaal binnen 1,5 meter mogelijk zijn…

  Cor Winkel