• Ajax - Victoria

  • Ajax – Victoria 5-1    Deze opstelling kreeg ik aangereikt. Een opstelling waarmee je thuis kan komen. 4-3-3 als strategie was de donderdag ervoor al uitgedokterd. De bus kon naar het parkeerterrein… Het werkte wonderwel. In de laatste minuten voor aanvang, nog een kleine wijziging aangebracht, maar dan heb je ook wat. Een uitgebalanceerd team zonder zwakke plekken. Op papier ziet het er fantastisch uit. In de praktijk niet veel minder…


    Vijf jaar geleden en één dag (17 maart 2018) speelde Victoria thuis tegen Ajax 3-3 met een heldenrol voor Matthew. Dit keer sloot hij noodgedwongen pas aan in de 2e helft. Net als toen was het een wedstrijd en geen walk over. JeanMarc was ook weer terug op het nest en speelde als vanouds. Anders dan de eindstand doet vermoeden had Ajax het niet makkelijk. Lange tijd werd niet gescoord en Victoria kwam af en toe gevaarlijk uit, maar zonder succes.

    Net als je niet verwacht is daar dan toch die openingstreffer van Ajax. Onverstoorbaar bleef Victoria gedisciplineerd haar eigen spel spelen. Bij de stand 3-0 werd Victoria beloond met een mooie treffer. Weggestuurd spurtte Ruben zo’n beetje vanaf de middellijn recht op het doel af. Gehinderd door twee Ajacieden scoorde hij beheerst. De eindstand is meer voor de statistiek. Victoria had er vrede mee. Het was een mooie voetbalmiddag, die werd afgesloten met een goed gevoel, met dank aan de gastspelers, die we graag terugzien.

    Cor Winkel