• Bron: A.D.H.V.

  • Een tegenstander die vorige week fantastisch speelde, twee gemiste strafschoppen, een doelman die bij die penalties gespaard blijft van een rode kaart en een uitblinker die geblesseerd naar de kant moet. Normaal een scenario met excuses of redenen voor een minder resultaat. Niets bleek minder waar bij Victoria in het treffen met Argon. De punten bleven meer dan verdiend op 't Jagerspaadje.

    Na een weekend rust en een prima wedstrijd midweeks in het benefietduel tegen het Regioteam was het nu weer serieuze business voor de mannen van Aron van der Weert. In een nagenoeg ongewijzigde formatie werd aangetreden tegen mede middenmoter Argon. Vanaf minuut 1 lag het initiatief bij de thuisploeg. Het leek wachten op een vroege goal maar deze bleef uit. Na een kwart wedstrijd leken de bezoekers de verhoudingen in evenwicht te brengen. In de slotfase was het echter toch gewoon Victoria dat doordrukte. Na 35 minuten was het Dennis van den Hazel, die nog voorin was te vinden na een corner, met een bekeken knal die de score opende. Even later leek de voorsprong verdubbeld te worden toen Rik Langhout mocht gaan aanleggen vanaf 11 meter. Finn Westerveld was even daarvoor door de doelman gevloerd. De Victoriaanse kapitein miste jammerlijk.

    Na de thee bleef Victoria de betere ploeg en had het via Luuk van Ommeren en Finn Westerveld al moeten scoren. Ook de schoten van invaller Karam el Ayoubi en Rik Langhout hadden meer op moeten leveren. Tot overmaat van ramp moest de wekelijks uitblinkende Daan Staal geblesseerd naar de kant. Halverwege het tweede bedrijf kreeg de Oude Dame alsnog dé kans voor de grotere voorsprong. Wéér trok de Mijdrechtse doelman aan de noodrem om Finn Westerveld van scoren af te houden. De uitstekend leidende arbiter Tol spaarde de keeper waardoor hij zelf de kans kreeg de penalty van ditmaal Finn Westerveld te stoppen. Dat is het enige verwijt wat het Victoriaanse publiek achteraf zal hebben; het leek nog billenknijpen te worden in de slotfase. Van een offensief kon echter niet worden gesproken en zo hield Daniel van Veen, die weer onder de lat stond, zijn doel schoon en konden de meer dan verdiende 3 punten worden gevierd.

    Volgende week is Victoria vrij waarna op 11 november het hoog geplaatste Batavia op bezoek komt. Als in de komende trainingsweek het niveau vast gehouden kan worden dan zal blijken wat de jonge ploeg tegen deze kampioenskandidaat waard is.