• Beleid en Regelgeving

  HC&FC VICTORIA is een club van ons allemaal. Een club om trots op te zijn en een club om trots op te blijven. HC&FC VICTORIA wil eraan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de Voetbalsport vinden wij belangrijk. HC&FC VICTORIA wil actief werken aan de bewustwording bij spelers, begeleiders, trainers en ouders/verzorgers op dit vlak. Het moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen voetballen. Als wij willen dat we trots kunnen blijven op HC&FC VICTORIA, onze club, dan is het logisch dat wij ons aan enkele regels houden. HC&FC VICTORIA heeft gedragsregels en een gedragscode opgesteld die hierbij kunnen helpen om een gezond sportklimaat te creƫren en te houden. Voor verdere inhoud en uitleg verwijzen wij naar de gedragsregels onder vereniging/beleid en regelgeving (https://www.victoria1893.nl/de-club/vereniging/beleid-regelgeving/). Wij zijn ervan overtuigd dat elk (ouder/verzorger van een) HC&FC VICTORIA-lid geen moeite heeft om de regels na te leven. Met het lidmaatschap van de vereniging en het betreden van het complex impliceren leden, ouders, toeschouwers, bezoekers en vrijwilligers dat zij zich aan deze regels houden.

  Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

  Van iedere meerderjarige vrijwilliger die direct in aanraking komt met minderjarigen op de vereniging verwachten wij dat hij of zij een VOG kan overleggen. Denk hierbij aan coaches en teammanagers, vrijwillige trainers en de Jeugd Evenementen Commissie. Vrijwilligers krijgen via de vereniging een link doorgestuurd waarmee de VOG kosteloos kan worden aangevraagd. Een vrijwilliger die niet bereid is een VOG aan te vragen of deze te overleggen, kan de vrijwilligersfunctie helaas niet uitoefenen. Voor Victoria is een VOG drie jaar geldig.

  Overigens hebben onze betaalde trainers uiteraard ook allemaal een VOG.

   

  Gedragsregels HC & FC Victoria 

   

  Vertrouwenspersoon

  HC & FC Victoria heeft ook een vertrouwenspersoon. Deze functie wordt vervuld door 2 personen ingevuld,  Rozemarijn Wijt (r.wijt28@gmail.com) en Marcel Buck (marcellusgmbuck@gmail.com). U kunt bij hen terecht met vragen, opmerkingen en klachten. Zij zullen samen met u op zoek gaan oplossingen. Soms zullen zij niet zelf kunnen helpen of bemiddelen, maar dan dan zullen zij samen met u de juiste weg naar hulp vinden. Zaken die u met de vertrouwenspersoon bespreekt zullen (tenzij de wet dat vereist) niet naar buiten komen.  Voor meer informatie over rechten en plichten van de vertrouwenspersoon kunt u terecht op de sites van de KNVB en NOC/NSF.

  Tenslotte kennen en houden we ons binnen Victoria aan de volgende reglementen en regelgevingen:

   

  William Koot
  Voorzitter HC&FC Victoria