• Debutanten in Victoria 1

 • Het was een mooie zaterdag 19 maart. Niet alleen won Victoria 1 met 6-1 van titelkandidaat Maarssen, ook debuteerde er 3 jeugdsepelers. Laten stellen wij graag Sebastian Naim en Lars Reuling aan u voor, Nu eerst Finn Westerveld

  Finn Westerveld

  Jeugdig talent Finn Westerveld maakt debuut in hoofdmacht Victoria

  Naast Finn spelen ook Seb Naim en Lars Reuling voor het eerst in Victoria 1

  ‘t Jagerspaadje, maart 2022

  Steeds vaker st(r)omen talentvolle voetballers uit de Jeugdopleiding van Victoria door naar het Eerste Elftal van de nu bijna 130-jarige Oude Dame aan het Jagerspaadje.

  Ook dit seizoen, dat van 2021 – 2022, staan er weer jonge jongens op. Zo maakte Tijs Biemans vorig seizoen zijn debuut in Victoria 1. En ook Jaap Koelman en Philip Klemann maakten voor het eerst hun opwachting in Victoria 1 dit seizoen.

  Afgelopen weekend kwamen daar in één keer nog eens drie (!!) debutanten bij.  In de met 6-1 (!!) gewonnen thuiswedstrijd tegen Maarssen, maakten Sebastiaan Naim, Lars Reuling én Finn Westerveld alle drie hun debuut voor het Eerste.

  Finn Westerveld vertelt in onderstaand mini-interviewtje hoe hij dit voor iedere jonge voetballer toch bijzondere moment heeft ervaren.

  Finn, je hebt onlangs je debuut in het Eerste van Victoria gemaakt.  Wanneer was dat precies en tegen wie?

  Finn: “ Het was zaterdag 19 maart 2022 , in een wedstrijd tegen Maarssen. En ik ben 17 jaar. “

  Hoe heb je dat ervaren? En hoe ging je debuut? Begon je in de basis of viel je in?

  Finn; “ Ik vond het leuk om met de jongens van 1 in de kleedkamer te zitten en te zien hoe zij zich voorbereiden op een wedstrijd. Ik viel in rond de 83ste minuut dus gebeurde er niet per se veel maar ik vond het wel leuk om te spelen natuurlijk. “

  Robert Roest, zelf oud-profvoetballer van oa FC Utrecht, is de trainer/coach van het Eerste. Wat zei hij tegen je vlak voor je je debuut maakte?

  Finn: “Robert vertelde me dat ik erin mocht, dat vond ik al leuk omdat ik niet echt had verwacht dat ik erin zou komen. Maar dat ik gewoon veel diepe loopacties moest maken en mijn best doen natuurlijk.”

  Waarom denk je dat hij je een kans heeft gegeven?

  Finn: “Ik denk dat ik de kans kreeg omdat ik ook met de O23 nu twee keer heb meegespeeld en best goed gespeeld heb. En ik heb ook al met een paar andere jongens met het Eerste meegetraind.”

   

   

  Finn Westerveld in actie tijdens de met 6-1 gewonnen huiswedstrijd van Victoria 1 tegen Maarssen

  Welke positie speel je het liefst/best ?

  Finn: “ Ik speel nu ongeveer sinds de O12 bij Victoria dus ongeveer 7 jaar, ik speelde in de O12 als buitenspeler maar werd in de O13 in de spits gezet en daar ben ik ook gebleven.”

  Kun je aangeven wat de verschillen zijn tussen in het Eerste voetballen ten opzichte van al die andere elftallen waarvoor je hebt gespeeld ?

  Finn: “ Het verschil is vooral dat je in het Eerste veel sneller de bal kwijt moet omdat iedereen altijd met volle energie op je afkomt. En natuurlijk is het veel fysieker, maar dat is logisch.”

  Hoe lang speel je al bij Victoria en welk traject heb je afgelegd ?

  Finn: “Ik zat zoals ik zei eerst in de O12 en dat was in het tweede elftal maar was in de O13 naar het eerste elftal doorgeschoven. En daar ben ik gebleven tot nu in de O19-1.”

  Van welke trainers/coaches en/of spelers heb je t meest geleerd ? En wat ?

  Finn: “Ik denk dat ik het meeste heb geleerd van mijn trainer nu in de O19 Aron. Omdat hij vroeger ook spits was en hoog niveau speelde, dus kan hij mij veel tips geven en informatie die ik goed kan gebruiken in de wedstrijden.”

  Wat is je leukste herinnering uit de jeugd?

  Finn: “ Mijn leukste herinnering is waarschijnlijk toen ik de gelijkmaker scoorde in de halve finale van de beker tegen RAP in de laatste minuut. Toen was iedereen blij. Maar we verloren alsnog met de penalty’s helaas.....”

  Wie is je favoriete voetballer bij Victoria en waarom ?

  Finn: “ Ik weet niet of ik echt een favoriete speler heb bij Victoria, maar mijn kleine broertje Jort kan ook wel aardig voetballen!”

  Wat vind je het leukst/bijzonder aan Victoria?

  Finn: “Het leukste van Victoria vind ik hoe aardig een gezellig iedereen op de club is, je ziet altijd blije gezichten en glimlachende mensen dus dat vind ik wel erg speciaal.

  Wat wil je nog bereiken met voetbal?

  Finn: “ Ik wil op dit moment gewoon hoog niveau en intensief voetballen, als dat nou bij het eerste hier is of ergens anders.”

  Als je geen profvoetballer wordt, blijf je dan voor altijd bij Victoria voetballen?

  Finn: “ Als ik geen profvoetballer word,  dan blijf ik hoogstwaarschijnlijk altijd bij Victoria voetballen :)

  Wat doe je naast het voetballen nog meer ?

  Finn: “ Ik zit nog op school, nu in mijn eindexamen jaar VWO  op de Internationale School in Hilversum. Volgend jaar ga ik studeren bij de Universiteit van Amsterdam. Ik ben van plan Politicologie te gaan doen.  Maar ik heb eigenlijk nog niet zo'n goed idee wat ik wil worden, dat zie ik dan denk ik wel.”

  Tot zover het verhaal van Finn Westerveld, die om precies te zijn op zaterdag 19 maart 2022 zijn debuut maakte in Victoria 1.

  Namens heel Victoria wensen we Finn nog veel plezier en succes bij het Eerste, en natuurlijk met alles wat ie daarna(ast) ook nog doet, in de hopelijk komende jaren!

  Als gezegd, samen met Finn maakten ook Lars en Seb hun debuut. Hopelijk kun je over niet al te lange tijd ook hún verhaal hier lezen.

  Houdt Steeds Tezamen !

  Jurgen Leurdijk