• Douchen bij Victoria

 • Het zal niemand ontgaan zijn dat er nieuw clubhuis staat. Vanaf dit seizoen hebben we de beschikking over een prachtig gebouw dat voldoet aan alle voorwaarden van een sportclub.

  Alle voorwaarden?? Jazeker! We hebben de beschikking over 16 kleedkamers met doucheruimtes. Dat betekent dat teams hun voorbesprekingen kunnen houden in een kleedruimte en na afloop ook in de gelegenheid zijn om daar bij elkaar te komen en te douchen!

  Bij Victoria douchen we toch nooit?

  In het oude gebouw was het inderdaad praktisch onmogelijk om te douchen en gezamenlijk te starten en af te sluiten in een kleedkamer. Nu kan dat wel.

   

  Wij kleden altijd op de club om en douchen daar ook.

  Wij vinden dat gezamenlijk omkleden, douchen en weer aankleden deel van het groepsproces is en als club willen we dit sterk stimuleren.

   

  Ik ga echt niet bloot waar anderen bij zijn!

  Dit is tegenwoordig natuurlijk een lastig punt. We stimuleren dat alle kinderen ‘gewoon’ gaan douchen zoals ze dat thuis ook doen. Mochten spelers met een broekje aan willen douchen vinden we dat geen probleem.

   

  Is douchen op de club verplicht?

  Nee, we gaan niet verplichten, maar zoals gezegd vinden we het belangrijk dat er na de sport wordt gedoucht en weer aangekleed en we hopen dat we de cultuur kunnen keren naar een sportcultuur waar groepsgevoel en hygiëne hand in hand gaan. Na afloop met elkaar naar het paviljoen en daar met de tegenstanders gezamenlijk wat drinken is natuurlijk helemaal fantastisch. Voor de (jongere) voetballers wordt limonade door de club verstrekt. 

   

  Waarom starten we pas vanaf O12?

  We zouden als club graag ook de jongere kinderen willen laten douchen maar we weten nu nog niet precies hoe de loop zal zijn in de kleedkamers. We willen ons gebouw eerst goed leren kennen en dan zo spoedig mogelijk ook de jongere teams laten meedoen.

   Nico Rosenbaum

  Voorzitter Jeugdcommissie