• Hoe vul jij jouw zomervakantie in?

  • Het fluitsignaal van de laatste trainingen en oefenwedstrijden heeft inmiddels al geklonken? Het seizoen zit erop. Kan het inrichten van die zomerstop niet veel leuker en bovendien veel zinvoller? Hier lees jij hoe jij het beste jouw zomermaanden kan invullen, om alsnog fit te blijven.

    Vooropgesteld, jij hebt een (heel) seizoen gevoetbald en bent nu op het moment gekomen om tot rust te komen en dient de vrijheid te hebben om ook andere dingen te gaan ontdekken. Bij spelers in de groei zie je zelfs dat zij een letterlijke groei doormaken in de zomermaanden. Schijnbaar is op dat moment hun lichaam ook toe aan rust of, beter gezegd, aan een andere vorm van bewegen.

    Allereerst nog even dit!
    Voordat we iets kunnen vertellen over wat je kunt doen in de zomerstop, is het van belang te begrijpen dat te veel eenzijdig bewegen de kans op blessure vergroot. De wetenschap toont aan dat het juist goed is om bewegingen veelzijdig aan te leren. De creativiteit wordt vergroot en de kans op blessures wordt hiermee verkleind. In de zomermaanden zijn er tal van mogelijkheden om fit te blijven, zonder te blijven voetballen. Denk op het strand bijvoorbeeld aan zwemmen, voetbal en volleybal, maar ook speedbadminton, windsurfen en kajakken zijn geschikt. Of aan een Bounz-hal of een padeltennisbaan.

  • GANZENBORD - ONDERBOUW

  • ZOMERSCHEMA - BOVENBOUW