• "Gelukkig heb ik die foto nog..."

 • “Gelukkig heb ik die foto nog…”


  Giorgio Chiellini is de naamgever van de tegenstander van vandaag. Bijna 1.90 m lang en speler van Juventus. Hij wordt beschouwd als een van ‘s werelds beste verdedigers en speelde ook in het Italiaanse nationale team. Ik zag hem nooit zo als rolmodel, maar dat is hij wel. Niet voor niets captain van zijn team. Dat beloofde wat. Achteraf onze laatste wedstrijd met publiek. Voorlopig! Met alleen Hans de Loos op de denkbeeldige tribune werd afgetrapt.


  Het wedstrijdverloop ging ongeveer zo. Door slome slordigheidjes 0-2 achter. Het doelpuntzwangere hakje van Igor staat nog scherp op mijn netvlies. Herpakken en ineens staat het 6-3 voor met dank aan bevliegingen van onder meer Djerry en een goed draaiend 7-tal. Daarna was de pijp even leeg; 6-6 door verwaarlozing taken, overmoed en onderschatting.


  Weer bij de les in de laatste fase en een mooi afstandsschot van Igor maakte 7-6. Met kunst en vliegwerk en snakkend naar het eindsignaal bleef Joris overeind.


  Op bijgaande foto is niets meer te zien van de benauwde minuten; de overwinning op de Italianen is “in the pocket” en kan gevierd worden….


  Cor Winkel