• Hessel Witkop (19) valt op tijdens zijn officieel competitiedebuut

 • Het is Victoria in het eerste competitieduel gelukt om thuis tegen FC Almere de drie punten thuis te houden. Hoe gaan zij hier een vervolg aangeven uit bij IJFC? In de basis bij Victoria 2 jonge (competitie)debutanten die hun sporen hebben verdiend in onze eigen jeugdopleiding. De 2e debutant is Hessel Witkop. Lukt het hem morgen ook weer een basisplaats te bemachtigen? Maak in ieder geval hier kort kennis met hem en hoe hij zijn jeugdopleiding bij Victoria heeft doorlopen.

 • 1. Hoe ziet jouw loopbaan bij Victoria eruit?
  Ik ben bij Victoria begonnen in de D3 nadat ik was overgekomen van Sc ‘tgooi. Na mijn eerste jaar ben ik doorgegaan naar de D1 en sindsdien heb ik altijd selectie gespeeld. Na mijn eerste jaar in de B1 heb ik nog een jaar in Amsterdam gevoetbald bij Buitenveldert B1 en als tweedejaars A heb ik ook nog een halfjaar in de Verenigde Staten mogen voetballen. En sinds dit jaar zit ik bij de selectie van het eerste.

  2. Hoe heb je jouw debuut ervaren?
  Mijn debuut was begin dit seizoen tegen TOV uit Baarn. Ik mocht in de basis beginnen, we hebben de wedstrijd met een 2-1 overwinning afgerond en ik kijk met een goed gevoel terug op dit debuut.

  3. Wat is jouw mooiste herinnering in de jeugd bij Victoria?
  Mijn mooiste herinnering is dat ik elk jaar in eigenlijk exact hetzelfde team heb gespeeld wat erg veel mooie momenten heeft opgeleverd. Zoals vechten voor het kampioenschap in de C1 en B1. Dit waren erg mooie seizoenen waar ik met veel blijdschap op terug kijk.

 • 4. Welke trainers heb je in de jeugd gehad en wie heeft daarvan de meeste indruk op je gemaakt?
  In de C1 en B1 heb ik fantastische trainers gehad, Najib Taki en Yassine Hamami, zij waren erg ingesteld op het aanvallend voetballen en het onder druk zetten op de helft van de tegenstanders. Ik heb veel geleerd op zowel aanvallend als verdedigend gebied, waar ik ze erg dankbaar voor ben.

  5. Hoe zie je jouw toekomst voor je in het voetballen?
  Momenteel hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en met het eerste promotie af te kunnen dwingen. Ik voel me thuis bij Victoria en wil mezelf in het eerste nog verder ontwikkelen.

  6. Wat doe je naast het voetballen?
  Naast het voetballen zit ik op school in Utrecht en volg ik de studie rechten. Ook houd ik er van om vrijwel dagelijks bezig te zijn met fitness en ga ik regelmatig stappen met wat vrienden.