• Jeugdig talent Jaap Koelman maakt debuut in hoofdmacht Victoria

 • Jeugdig talent Jaap Koelman maakt debuut in hoofdmacht Victoria

  ‘t Jagerspaadje, november 2021

  Steeds vaker st(r)omen talentvolle voetballers uit de Jeugdopleiding van Victoria door naar het Eerste elftal van de nu bijna 130-jarige Oude Dame aan het Jagerspaadje.

  Ook dit seizoen, dat van 2021 – 2022, staan er weer jongen jongens op. Zo maakte de 18-jarige Jaap Koelman onlangs zijn debuut in Victoria 1.  We staan in dit verhaaltje stil bij dit toch voor iedere jonge voetballer bijzondere moment. Een mini-interview met Jaap Koelman;

  Jaap, je hebt onlangs je debuut in het Eerste van Victoria gemaakt.  Wanneer was dat precies en tegen wie?
  Jaap: “Ik heb mijn debuut gemaakt op 30 oktober jongstleden, in een competitiewedstrijd tegen De Meern. Thuis, bij Victoria, voor eigen publiek.”

  Hoe heb je dat ervaren? En hoe ging je debuut? Begon je in de basis of viel je in?
  Jaap: “Ik vond het erg leuk om mijn debuut te maken in het Eerste, aangezien dat toch wel iets is wat ik al heel lang graag wilde. Ik viel in in de 62e minuut uit m’n hoofd. Ik kwam in het veld voor Khalid en speelde linksbuiten. Ik dacht zelf dat het best aardig ging. Ik kreeg na afloop van de wedstrijd ook voornamelijk positieve reacties van onder andere de trainer en medespelers.”

  Robert Roest, zelf oud-profvoetballer van oa FC Utrecht, is de trainer/coach van het Eerste. Wat zei hij tegen je vlak voor je je debuut maakte?

  Jaap: “De trainer zei vlak voor de wedstrijd tegen mij dat ik mijn kans kon grijpen om te laten zien wat ik kan, en dat heb ik ook geprobeerd. Helaas hebben we de wedstrijd wel met 1-2 verloren.”

  Waarom denk je dat hij je een kans geeft?

  Jaap: “Ik denk dat ik een kans heb gekregen van de trainer omdat ik al paar keer had meegetraind en toen mijn kwaliteiten heb laten zien. En dat resulteerde uiteindelijk dus in mijn debuut een paar weken geleden. Inmiddels heb ik twee wedstrijden op mijn naam staan. Nog niet in de basis, maar als ik mijn best blijf doen komt dat vast nog wel een keer.”

  Hoe lang speel je al bij Victoria?

  Jaap: “Ik speel zelf al 13 jaar bij Victoria en ben nu bezig aan mijn 14e!”

  En welk traject heb je bij Victoria afgelegd?

  Jaap: “ik begon in de Little en Middle Stars in het eerste jaar. Vervolgens ging ik naar de F10, F3, F1, E1, E1, D1, D1, O14-1, O15-1, O17-1, O17-1, O19-1. Dit jaar begon ik in de O23-1 en nu speel ik voornamelijk mee bij het Eerste.

  Van welke trainers/coaches en/of spelers heb je t meest geleerd ? En wat ?

  Jaap: “De trainers van wie ik het meest heb geleerd zijn denk ik Arnoud Boer, Frank Bruijnis en Maikel Raides. Van Arnoud heb ik vooral geleerd om te genieten tijdens het voetballen. Dat is natuurlijk altijd heel belangrijk. Frank en Maikel hebben mij vooral meegegeven om tactisch goed te spelen. En hoe je het beste kunt functioneren als team.

  Wat is je leukste herinnering uit de jeugd?

  Jaap: “Mijn leukste herinnering aan Victoria is toch wel het toernooi in Italië in de F1. Met Arnoud Boer als coach. Hier hebben we een waanzinnig leuke tijd gehad en natuurlijk het toernooi ook gewonnen!”

  Wie is je favoeriete voetballer bij Victoria en waarom ?

  Jaap: “Dat is Seger Hegge. Hij is een goeie vriend van me en ik speel al ongeveer de hele jeugdopleiding samen met hem. Hij is een fantastische speler met een dodelijk gevaarlijk rechterbeen.  Waarmee ie al menig goal heeft gemaakt, van veraf én dichtbij.  Maar vooral ook een hele goede vriend !”

   

  Wat vind je het leukst/bijzonder aan Victoria?

  Jaap: “Het leukste aan Victoria vind ik dat iedereen elkaar kent en bevriend met elkaar is.”

  Wat wil je nog bereiken met voetbal?

  Jaap: “Vroeger had ik nog wel de ambitie om profvoetballer te worden, maar naarmate je ouder wordt, ga je daar iets realistischer over nadenken en je richten op bijvoorbeeld school of studie. Dit geld ook voor mij, maar ik sluit zeker niks uit....”

  Als je geen profvoetballer wordt, blijf je dan voor altijd bij Victoria voetballen?

  Jaap: “Victoria zal altijd in mijn hart blijven. Ik zie mezelf dan ook niet snel in een ander tenue voetballen.”

  Wat doe je naast het voetballen nog meer ?

  Jaap: “Naast voetbal zit ik nog op het Comenius College in Hilversum en woon ook nog in Hilversum.”

  Tot zover Jaap Koelman, die op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in Victoria 1.


  Namens Victoria wensen we Jaap nog veel plezier en succes bij het Eerste, en natuurlijk met alles wat ie daarna(ast) ook nog doet, in de hopelijk komende jaren. Vanaf jongs af aan al bij Victoria, een blauw-wit hart en nu in het Eerste. Een echte Victoriaan !

  Houdt Steeds Tezamen !

  Jurgen Leurdijk