• Jeugdig talent Lars Reuling maakt debuut in hoofdmacht Victoria!

 • Jeugdig talent Lars Reuling maakt debuut in hoofdmacht Victoria!

  ‘t Jagerspaadje, maart 2022

  Steeds vaker st(r)omen talentvolle voetballers uit de Jeugdopleiding van Victoria door naar het Eerste Elftal van de nu bijna 130-jarige Oude Dame aan het Jagerspaadje.

  Afgelopen weekend kwamen daar in één keer maar liefst drie debutanten bij !! In de met 6-1 (!!) gewonnen thuiswedstrijd tegen Maarssen, maakten Sebastiaan Naim, Finn Westerveld én Lars Reuling alle drie hun debuut voor het Eerste.

  Lars vertelt in onderstaand mini-interviewtje hoe hij dit voor iedere jonge voetballer toch bijzondere moment heeft ervaren.

  Lars, je hebt onlangs je debuut in het Eerste van Victoria gemaakt.  Wanneer was dat precies en tegen wie?

  Lars: “ Zaterdag 19 maart tegen Maarssen. Ik mocht invallen, vlak voor tijd. Ongeveer in de 85-ste  minuut. Ik ben 17 jaar jong.”

   

  Hoe heb je dat ervaren? En hoe ging je debuut? Begon je in de basis of viel je in?

  Lars; “ Het was voor mij in eerste instantie een verrassing dat ik mocht spelen. Toen ik in de 80-ste minuut mocht warmlopen, wist ik dat het moment er ging aankomen. Het voelt goed om minuten te hebben mogen maken in het Eerste Elftal van de club waar ik al jaren voetbal.

  De minuten die ik maakte voelde goed en het liep eigenlijk wel lekker. Ik had zelfs nog een aandeel in de opbouw naar de uiteindelijke 6-1. “

   

  Robert Roest, zelf oud-profvoetballer van oa FC Utrecht, is de trainer/coach van het Eerste. Wat zei hij tegen je vlak voor je je debuut maakte?

  Lars: “De assistent legde mij de standaardsituaties uit. En Robert wenste mij succes.”

   

  Waarom denk je dat hij je een kans heeft gegeven?

  Lars: “Omdat ik in de Onder-19 hard werk om mijn droom als voetballer te verwezenlijken. En ik denk dat ik een type speler ben die ze voor deze wedstrijd nodig hadden.”

   

   Lars Reuling in actie tijdens de met 6-1 gewonnen huiswedstrijd van Victoria 1 tegen Maarssen

   

  Welke positie speel je het liefst/best ?

  Lars: “Ik ben een middenvelder. In balbezit ben ik eigenlijk altijd gevaarlijk, geef vaak en graag steekballetjes, speel ook regelmatig crossballen en probeer m’n mannetje uit te spelen. Ik heb een voorkeur voor de 8 positie

  Kun je aangeven wat de verschillen zijn tussen in het Eerste voetballen ten opzichte van al die andere elftallen waarvoor je hebt gespeeld ?

  Lars: “Ik word op een hele fijne manier opgenomen in de groep. Het gaat er wel harder aan toe dan in de jeugd. Mijn ontwikkelpunt is handelingssnelheid vergroten. Dat kan ik bij het Eerste natuurlijk heel goed verder ontwikkelen, omdat je veel minder tijd krijgt om te handelen.”

  Hoe lang speel je al bij Victoria en welk traject heb je afgelegd ?

  Lars: “Ik speel vanaf mijn vijfde bij Victoria. En ik werd toen ik 10 was gescout door FC Utrecht. Ik heb daar een traject van een jaar doorlopen. Uiteindelijk is het hem bij FC Utrecht niet geworden, maar na één training bij Almere City mocht ik daar gaan spelen in de E1. Na vier jaar Almere City keerde ik op eigen verzoek terug naar Victoria vanwege privé- omstandigheden. Dat jaar in de Onder-15 beleefde wij een bijzonder voetbaljaar waarin we de dubbel wonnen (kampioenschap en beker). In de jaren daarna speelde ik in de O-17, O-18 en nu in de O-19.”

   

  Van welke trainers/coaches en/of spelers heb je t meest geleerd ? En wat ?

  Lars: “ Van Hendrin Khandan heb ik het meeste geleerd in de Onderbouw. Dat was ook het jaar waarin ik gescout werd door FC Utrecht. Daar heb ik de basisvaardigheden van het voetbal, die je als kind moet beheersen, geleerd. Ook mijn trainer Aron is heel belangrijk voor mij. Hij geeft me belangrijke tips en heeft het beste met me voor.”

  Wat is je leukste herinnering uit de jeugd?

  Lars: “ Eén van mijn mooiste momenten was toch bij Almere City, We wonnen de beker en ik schoot in de laatste minuut de 3-2 binnen, in de kruising.”

   

  Wie is je favoriete voetballer bij Victoria en waarom ?

  Lars: “Dat kan er maar één zijn; mijn mede-debutant Finn Westerveld, Omdat Finn een fijn persoon is en daarnaast een voetballer die heel effectief is.”

  Wat vind je het leukst/bijzonder aan Victoria?

  Lars: “Voor mij is het de club waar ik ben opgegroeid. Ook is het voor mij het (t)huis waar ik opgevangen ben in een moeilijke periode. Dit toont aan dat Victoria een hele warme club is. Ik kan met iedereen heel goed bij Victoria.”

  Wat wil je nog bereiken met voetbal?

  Lars: “Mijn grote droom is om het profvoetbal te bereiken. Ik werk hier nog steeds dag in dag uit voor. In dit proces word ik geholpen en begeleid door Steyn Akkerman & zijn Total Talent Academy. Samen werken wij aan mijn individuele ontwikkelpunten en ik ben met Steyn op persoonlijk gebied ook heel goed. Dit werkt goed, in combinatie met mijn proces. Zo heb ik afgelopen maand meegetraind/stage gelopen bij Jong FC Dordrecht. Dat was een mooie ervaring en heb ik mij zelf kunnen meten met anderen. En dat beviel goed. Binnenkort gaan er zeer waarschijnlijk meer van dit soort ervaringen komen, maar daar kan ik nu nog niet veel over zeggen. Daarnaast zijn mijn trainer Aron van der Weert en HJO Paul Voois ook nauw betrokken bij mijn ontwikkeling. Zij denken goed mee en maken plannen voor mij, en dat waardeer ik enorm.”

  Als je geen profvoetballer wordt, blijf je dan voor altijd bij Victoria voetballen?

  Lars: “Als ik geen profvoetballer word, overigens een gedachte die ik op dit moment niet toelaat omdat ik op mijn doel gefocust ben, hoop ik lang plezier te houden in het spelletje. Wie weet op hoog amateur-niveau.“

  Wat doe je naast het voetballen nog meer ?

  Lars: “ Ik volg een MBO-opleiding Smart en Retail , en daarnaast train ik veel. En ik werk in een snackbar.”

  Tot zover het verhaal van Lars Reuling, die op zaterdag 19 maart 2022 zijn debuut maakte in Victoria 1.

  Namens heel Victoria wensen we Lars nog veel plezier en succes bij het Eerste, en natuurlijk met alles wat ie daarna(ast) ook nog doet, in de hopelijk komende jaren!

  Naast Lars en Finn maakte ook Seb Naim nog zijn debuut in diezelfde wedstrijd. Heel binnenkort maken we op deze plek ook kennis met hem.

  Houdt Steeds Tezamen !

  Jurgen Leurdijk

  ==================