• Jeugdig talent Tijs Biemans maakt debuut in hoofdmacht Victoria

 • Jeugdig talent Tijs Biemans maakt debuut in hoofdmacht Victoria

  “ Er is ruimte voor jong, oud, fanatiek, vriendenteams, alles geven, verliezen, biertje, twee biertjes, en dat komt omdat de sfeer goed is.”

  ‘t Jagerspaadje, november 2021

  Steeds vaker st(r)omen talentvolle voetballers uit de Jeugdopleiding van Victoria door naar het Eerste elftal van de nu bijna 130-jarige Oude Dame aan het Jagerspaadje.

  Ook dit seizoen, dat van 2021 – 2022, staan er weer jonge jongens op. Zo maakte Tijs Biemans al weer even geleden zijn debuut in Victoria 1. We staan in dit verhaaltje stil bij dit toch voor iedere jonge voetballer bijzondere moment. Een mini-interview met Tijs Biemans;

  Tijs, je hebt onlangs je debuut in het Eerste van Victoria gemaakt.  Wanneer was dat precies en tegen wie?

  Tijs: “Om eerlijk te zijn weet ik de eerste keer niet precies. Ik denk dat het ergens vorig jaar, of misschien zelfs wel twee jaar geleden, was. Maar sinds dit seizoen ben ik er vanaf het begin bij geweest.

  Hoe heb je dat ervaren? En hoe ging je debuut? Begon je in de basis of viel je in?

  Tijs; “Ik mocht meteen in de basis beginnen. Er was een blessuregeval achterin. Dus ik werd centraal achterin geposteerd. Sindsdien heb ik eigenlijk een basisplaats in het Eerste.

  Robert Roest, zelf oud-profvoetballer van oa FC Utrecht, is de trainer/coach van het Eerste. Wat zei hij tegen je vlak voor je je debuut maakte?

  Tijs: Letterlijk herinner ik me dat niet precies meer, maar het was iets in de trant van: 'luister goed naar de coaching van de jongens om je heen'

  Waarom denk je dat hij je een kans heeft gegeven?

  Tijs: “Ik krijg de kans omdat ik eerder in bijvoorbeeld 023 heb laten zien dat ik wel een balletje kan trappen! En omdat ik nu de tijd heb (gemaakt) om er vol voor te gaan. Vorig jaar woonde ik nog in een dispuutshuis in Amsterdam, dat was niet te combineren met het eerste elftal.”

   

  Je bent er dit seizoen vanaf het begin bij, vertel je net. Heb je ook al een structurele basisplaats afgedwongen ?

  Tijs: “Ik heb dit seizoen nog geen minuut speeltijd gemist. En ik ben inmiddels naar de spits- positie verhuisd. Maakte in de eerste wedstrijd als spits zelfs meteen een doelpunt! En na afloop kreeg ik een rode kaart.....”.

  Welke positie speel je het liefst/best ?

  Tijs: “De 10-positie is toch wel m'n favoriet. Daar heb ik de meeste vrijheid. En kan ik zowel de bal opeisen en een mooie pass geven, als ook af en toe opstomen, als de wedstrijd dat nodig heeft. “

  Kun je aangeven wat de verschillen zijn tussen in het Eerste voetballen ten opzichte van al die andere elftallen waarvoor je hebt gespeeld ?

  Tijs: “Het verschil is vooral dat op de trainingen van het Eerste ook alles gewonnen moet worden.”

  Hoe lang speel je al bij Victoria en welk traject heb je afgelegd ?

  Tijs: “Ik speel al sinds m'n 5e bij Victoria. Ik ben begonnen in de F12 toen naar de F1. Vanaf toen vooral selectie gespeeld met een klein uitstapje naar een vriendenteam. Mijn vrienden zijn erg gezellig alleen ik begon het spelen op een hoger tempo te missen en besloot er weer voor te gaan.”

  Van welke trainers/coaches en/of spelers heb je t meest geleerd ? En wat ?

  Tijs: “Ik heb van veel trainers geleerd bij Victoria. Trainers als Fred Voorn, Enrique Khandan, Matthieu Bakker en Maikel Raides zijn voor mij namen die mij veel hebben geleerd. Trainers die naar mijn mening inzicht hebben in het spelletje. Zowel op het vlak van wat werkt in een bepaald team, en wat niet. Maar ook zagen ze wat nodig was om individuele wedstrijden om te keren.

  Wat is je leukste herinnering uit de jeugd?

  Tijs: “ De leukste herinnering uit de jeugd is ongetwijfeld om een keer The Good Old te hebben gewonnen (volgens mij in de F1).”

  Wie is je favoriete voetballer bij Victoria en waarom ?

  Tijs: “ Dat is Jaapie Koelman! Onwijs sterk aan de bal, een enorme vechtlust, hij is heel snel en heeft (denk ik) 3 longen......”

  Wat vind je het leukst/bijzonder aan Victoria?

  Tijs: “Het leukst aan Victoria vind ik de sfeer. Sinds m'n 5e ga ik altijd met veel plezier naar de club. Er is ruimte voor jong, oud, fanatiek, vriendenteams, alles geven, verliezen, biertje, twee biertjes, en dat komt omdat de sfeer goed is. Denk dat elke Victoriaan zich hierin kan vinden.

  Wat wil je nog bereiken met voetbal?

  Tijs: “Ik wil dit jaar graag m'n master afronden en volgend jaar profvoetballer worden. Moet nog ff kijken of dat lukt, m'n master afronden dit jaar 😉”

  Als je geen profvoetballer wordt, blijf je dan voor altijd bij Victoria voetballen?

  Tijs: “ Ik denk dat als ik geen profvoetballer word en een beetje in de buurt blijf wonen, ik zeker later bij de VOVC (= oudercompetitie, red) ben te vinden. Mooi is dat.”

  Wat doe je naast het voetballen nog meer ?

  Tijs: “Naast voetballen ben ik druk met m'n master Finance and Technology. Verder heb ik een prachtige vriendin die ik ook graag wat aandacht geef. Af en toe veel biertjes drinken met vrienden vind ik ook leuk! (niet op vrijdag natuurlijk 😊”

  Tot zover het verhaal van Tijs Biemans, die vorig seizoen (of het seizoen dáárvoor) zijn debuut maakte in Victoria 1

  Namens Victoria wensen we Tijs nog veel plezier en succes bij het Eerste, en natuurlijk met alles wat ie daarna(ast) ook nog doet, in de hopelijk komende jaren. Vanaf jongs af aan al bij Victoria, een blauw-wit hart en nu in het Eerste. Een echte Victoriaan !

  Houdt Steeds Tezamen !

  Jurgen Leurdijk