• Luuk Dutmer bewandelt weg van de F14 naar het 1e elftal

 • Hoe ziet jouw loopbaan bij Victoria eruit?
  Ik ben op mijn 5e begonnen met voetballen bij Victoria. Mijn 1e team was de F14, waarna ik de gehele jeugd doorlopen heb in de selectieteams. Dit is mijn eerste seizoen bij de senioren.
   
  Hoe heb je jouw debuut ervaren?
  Ik heb mijn debuut gemaakt in de bekerwedstrijd tegen SV Zandvoort. Ik kwam erin bij een 0-3 voorsprong, dus het was zaak om de wedstrijd goed uit te spelen. Ik moest op het middenveld spelen met de punt naar achter, terwijl mijn gebruikelijke positie centrale vrediger is. Desondanks kan ik zeer tevreden terugkijken op mijn debuut.
   
  Wat is jouw mooiste herinnering in de jeugd bij victoria?
  Ik heb de hele jeugd van victoria doorlopen, dus ik heb veel mooie herinneringen. In de F1 hebben we The Good Old gewonnen door in de finale na penalty’s sc Heerenveen te verslaan. Daarnaast ben ik 3 jaar geleden met de O19-1 kampioen geworden in de 4e divisie.
   
  Welke trainers heb je in de jeugd gehad, en wie heeft daarvan de meeste indruk op je gemaakt?
  Ik heb veel verschillende soorten trainers gehad, maar 2 trainers hebben op mij de meeste indruk gemaakt. Dat zijn Yassine Hamami en Najib Taki, omdat die voor mij het meest invloed gehad hebben op mijn ontwikkeling. In de O15 had ik Yassine als trainer, onder hem heb ik mij voetballend erg ontwikkeld. In de O17 had ik Najib Taki, hij was net zoals Yassine een trainer die graag aanvallend voetbal speelde. Ook hij heeft mij veel bijgebracht.
  Enrique Khandan is voor mij ook een bijzondere trainer, omdat ik hem vanaf de F1 t/m de D1 als trainer heb gehad.
   
  Hoe zie je jouw toekomst voor je in het voetballen?
  Ik heb altijd bij Victoria gespeeld, dus dat blijf ik graag zo lang mogelijk doen. Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt voor Victoria en nu wil ik zoveel mogelijk minuten maken in het 1e.

  Wat doe je naast het voetballen?
  Ik zit in het 1e jaar van de studie Creative Business aan de HvA. Daarnaast vind ik het leuk om buiten het voetbal actief te zijn in de gym. In de weekenden ga ik graag stappen met vrienden.