• Maak kennis met Florian Stut (19) onze derde jeugdexponent

 • Hoe ziet jouw loopbaan bij Victoria eruit?
  Sinds de onder 14 speel ik al bij Victoria. Ik ben overgekomen van Altius waar ik toe was aan een stapje hogerop. Ik heb bij Altius altijd in de selectie gespeeld en dit heb ik voortgezet bij Victoria. Dit is mijn 7e jaar bij Victoria en mijn eerste jaar in de senioren.

  Hoe heb je jouw debuut ervaren?
  Dit seizoen heb ik mijn debuut gemaakt thuis tegen Nieuwland. Ik begon op de bank en werd na de rust gebracht om centraal in de verdediging wat meer rust te creƫren. Helaas duurde mijn debuut niet al te lang. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 1-2 verloren.

  Wat is jouw mooiste herinnering in de jeugd bij Victoria?
  Mijn mooiste herinnering in de jeugd is voor mij het spelen op hoog niveau toen ik eerstejaars A was. We speelden toen met de O19 in de 3e divisie en hebben zelfs een tijdje meegespeeld om een periode. Tegen ploegen als IJsselmeervogels, Volendam en Huizen hebben we het de tegenstander vaak lastig gemaakt. Uiteindelijk mocht het niet baten en zijn we via de nacompetitie gedegradeerd. Ondanks het resultaat heb ik een erg mooi seizoen gehad met de jongens van mijn lichting.

  Welke trainers heb je in de jeugd gehad, en wie heeft daarvan de meeste indruk op je gemaakt?
  In de jeugd heb ik eigenlijk elk jaar een andere trainer gehad. De trainers die de meeste indruk op mij hebben gemaakt zijn Yassine Hamami in de O15 en Reda Achkari in de O19. Beide hele andere trainers, in hele andere omstandigheden. In de O15 speelden we mee om het kampioenschap met aanvallend voetbal, en in de O19 speelden we tegen degradatie met als doel resultaat, op welke manier dan ook.

  Hoe zie je jouw toekomst voor je in het voetballen?
  Bij Victoria heb ik het erg naar mijn zin en ik wil om die reden zo lang mogelijk blijven voetballen. Ik speel dit seizoen nog in het 2e (Jong Victoria), maar hoop snel de stap te kunnen maken naar de selectie van het 1e.

  Wat doe je naast het voetballen?
  Naast het voetballen studeer ik criminologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit is mijn eerste jaar en ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin. Naast studeren en voetballen, zit ik ook af en toe in de sportschool. In de weekenden probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor mijn vrienden.

 •