• Paviljoen

  Update 12-10-2021

  HC & FC Victoria, opgericht in 1893, is een van de 20 oudste voetbalclubs van Nederland. Dat is iets waar we trots op zijn. Onze oude club is springlevend en we groeien hard.

  In 1977 verhuisde Victoria naar het huidige complex aan ’t Jagerspaadje. Op dat moment had onze club 23 teams en bijna 600 leden. Bijna 45 jaar later hebben we 1.800 leden en 95 teams. Van de pupillen tot en met de Veteranen en met een groeiend aantal meisjes en vrouwen die voetballen. De huidige accommodatie staat Victoria niet toe haar gasten een stijlvolle ontvangst te bieden. Ook voldoet ze al tijden niet aan de eisen van de KNVB. Niet alleen zijn de kleedkamers enorm verouderd, we komen er ook veel tekort. Ons paviljoen, vol van geschiedenis en verhalen, is aan vernieuwing toe. Het betekent dat we stappen moeten zetten. We willen aansluiten bij de eisen van nu en inspelen op de verwachtingen voor de toekomst. Een vereniging als Victoria wordt steeds meer een ontmoetingsplaats voor sport, bewegen en ontspanning, waarbij leden gebruik kunnen maken van de beste faciliteiten en we het complex op minder drukbezette momenten kunnen inzetten voor multifunctioneel gebruik, bijvoorbeeld voor huiswerkbegeleiding, naschoolse opvang en flexibele werkplekken. Dit wordt een nieuwe stap in de geschiedenis van onze club, waarbij we vooruitkijken maar het verleden nooit vergeten. De unieke sfeer van de club moet te allen tijde behouden blijven zodat iedere Victoriaan zich thuis voelt.

  Er is door het bestuur een bouwcommissie in het leven geroepen die enkele schetsontwerpen heeft laten maken. Het is een eerste stap in een proces waar vergunningen, support van gemeente en provincie en financiële haalbaarheid voorop staan. In de Buitengewone Ledenvergadering van 17 mei jl. heeft het bestuur haar plannen aan de leden voorgelegd. Daarnaast zijn er, naast de bouwcommissie, ook een Financiële Project Commisie, Marketing & Sponsor Commissie en Klankbord (Seconde Opinion) Commissie geformeerd. De gezamenlijke presentatie werd kritisch gevolgd door meer dan 50 leden. Na de vergadering weerklonk echter het enthousiasme en de positiviteit over de plannen. Ook benieuwd? Klik hier voor de presentatie.   

  Ook biedt Victoria een eigen obligatieplan. Kijk hier voor meer informatie.  Of hier voor meer uitleg over de fiscale instructie in het algemeen. 

  Als u vragen, of beter nog, goede ideeën heeft en een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met communicatie@victoria1893.nl. We bouwen dit nieuwe onderkomen immers met z'n allen!

  Onderstaand filmpje geeft nog extra onderbouwing over de noodzaak van een nieuw paviljoen

 • Bovenstaande afbeeldingen zijn een schets (mei 2021 en oktober 2021). Indien er nieuwere versies beschikbaar zijn zullen wij deze toevoegen. Een defintief besluit zal pas genomen worden na akkoord van de Ledenvergadering in december 2021.