• Paviljoen

  Update 31-10-2022

  Het wordt een bijzondere dag a.s. zaterdag 5 november. Die dag zijn het clubhuis en de bar, sinds 1977 het hart van H.C. & F.C. Victoria, voor het laatst open.

  De zondag erna (6 november) maakt een team van de horeca en vrijwilligers de tent gereed die vorige maand naast veld 3 is geplaatst. De tent dient als het tijdelijke clubhuis van Victoria totdat de nieuwe accommodatie klaar is. De bedoeling is dat de nieuwbouw uiterlijk op 8 oktober 2023 voltooid is, zodat we de 130ste verjaardag van de vereniging in ons nieuwe thuis kunnen vieren.

  De verwachting is dat de kleedkamers nog tot en met zaterdag 12 november gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat daarna voorlopig niet meer op de club omgekleed en gedoucht kan worden.

  Aannemer Heijmans plaatst deze week al hekken. Het jaar van improviseren, dat voorzitter William Koot eerder aankondigde, komt er dus snel aan. “Ik vraag al onze leden en bezoekers om geduld en flexibiliteit. Maar ik beloof ook dat we er een prachtig nieuw clubhuis voor terugkrijgen.”

   

  Update 10-06-2022

  De leden van voetbalclub HC&FC Victoria uit Hilversum hebben in de ALV van 20 december 2021 met een grote meerderheid ingestemd met de bouw van een nieuw paviljoen. De sterke groei van het aantal leden en de ouderdom en gebreken van het huidige paviljoen vragen om een uitbreiding van het aantal kleedkamers en een vernieuwing van het clubhuis.

  HC&FC Victoria, opgericht in 1893, is een van de oudste voetclubs van Nederland. De afgelopen decennia is gebleken dat de aantrekkingskracht van Victoria zeer groot is. Veel (aspirant)leden komen naar Victoria vanwege onze sfeer, historie en opleidings­faciliteiten. Zo heeft Victoria het certificaat Regionale jeugdopleiding verkregen. Ook het oudervoetbal, de VOVC, is inmiddels een bekend fenomeen onder veel volwassen Hilversummers.

  In 1977 heeft Victoria haar paviljoen en velden ontwikkeld op sportcomplex Het Jagerspaadje te Loosdrecht. De club had destijds 23 teams en ca 600 leden. Inmiddels is de vereniging gegroeid naar 95 teams en 1800 leden. De groei van de vereniging leidt ertoe dat Victoria niet voldoet aan de eisen van de KNVB qua aantal kleedkamers. Volgens de normen van de KNVB zou Victoria 18 kleedkamers moeten bezitten, terwijl dit op dit moment slechts 9 kleedkamers zijn. Daarnaast is het paviljoen door ouderdom toe aan grondige renovatie.

  Er is door het bestuur een bouwcommissie in het leven geroepen die enkele schetsontwerpen heeft laten maken. Het is een eerste stap in een proces waar vergunningen, support van gemeente en provincie en financiële haalbaarheid voorop staan. In de Buitengewone Ledenvergadering van 17 mei jl. heeft het bestuur haar plannen aan de leden voorgelegd. Daarnaast zijn er, naast de bouwcommissie, ook een Financiële Project Commisie, Marketing & Sponsor Commissie en Klankbord (Seconde Opinion) Commissie geformeerd. De gezamenlijke presentatie werd kritisch gevolgd door meer dan 50 leden. Na de vergadering weerklonk echter het enthousiasme en de positiviteit over de plannen. Dit bleek des te meer in de ALV van 20 december waarop het gehele plan werd goedgekeurd door de (digitaal) aanwezige leden. 

  Ook benieuwd? Klik hier voor de presentatie.   

  Ook biedt Victoria een eigen obligatieplan. Kijk hier voor meer informatie.  Of hier voor meer uitleg over de fiscale instructie in het algemeen. 

  Als u vragen, of beter nog, goede ideeën heeft en een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met communicatie@victoria1893.nl. We bouwen dit nieuwe onderkomen immers met z'n allen!

  Onderstaand filmpje geeft nog extra onderbouwing over de noodzaak van een nieuw paviljoen

 • Bovenstaande afbeeldingen zijn een schets (mei 2021 en oktober 2021). 

 • Schets mei 2022