• 'Onze' Wout Appels (90) overleden

 • Met verdriet delen we mee dat Mister Victoria Wout Appels afgelopen weekend op negentigjarige leeftijd is overleden. Wout was erelid en lid van verdienste van onze voetbalvereniging.

  Sinds 1963 zette de geboren Bussumer, die begon te voetballen bij Allen Weerbaar, zich al in voor H.C. & F.C. Victoria. Lang deed hij dat ook in het veld, maar nog veel langer daarbuiten. Wout was een supervrijwilliger, een man op wie de club altijd kon bouwen. Hij vervulde tal van functies, onder meer als secretaris, lid van de jeugdcommissie en spil van het wedstrijdsecretariaat. Hij paste zijn vakanties aan Victoria aan en decennialang was Wout bijna elke dag op de club te vinden. Of het nou was om materiaal klaar te zetten, wedstrijdschema’s te maken, teams naar een uitwedstrijd te rijden, kleedkamers in te delen of – van jong tot oud – Victoria-ploegen aan te moedigen.

  “Ik vind het gezellig, je bent onder de mensen. En het is ook nuttig. Ik kan mij een leven zonder Victoria niet voorstellen”, zei hij. Begin vorig jaar bracht Wout, die alzheimer had, zijn laatste bezoek aan ’t Jagerspaadje. De eindfase van zijn leven bracht hij door in een verzorgingshuis in Breda, dicht bij zijn broer Jan. Daar blies hij in de nacht van zaterdag op zondag zijn laatste adem uit.

  De crematie vindt a.s. zaterdag plaats bij Den en Rust in Bilthoven, van 14.00 tot 14.45 uur. Fijn als Victorianen die daarbij willen zijn dit laten weten via communicatie@victoria1893.nl

   

  Wout Appels was de enige Victoriaan aan wie een compleet hoofdstuk werd gewijd in het jubileumboek 125 jaar H.C. & F.C. Victoria uit 2018. Hierbij de drie pagina's die we toen maakten over ons Victoria-icoon.

  De Wout