• Paviljoen

  HC & FC Victoria, opgericht in 1893, is een van de 20 oudste voetvalclubs van Nederland. Dat is iets waar we trots op zijn. Onze oude club is springlevend en we groeien hard.

  In 1977 verhuisde Victoria naar het huidige complex aan ’t Jagerspaadje. Op dat moment had onze club 23 teams en bijna 600 uitsluitende mannelijke leden. Bijna 45 jaar later hebben we 1.800 leden en 95 teams. Van de pupillen tot en met de Veteranen en met een groeiend aantal meisjes en vrouwen die voetballen. De huidige accommodatie staat Victoria niet toe haar gasten een stijlvolle ontvangst te bieden. Ook voldoet ze al tijden niet aan de eisen van de KNVB. Niet alleen zijn de kleedkamers enorm verouderd, we komen er ook veel tekort. Ons paviljoen, vol van geschiedenis en verhalen, is aan vernieuwing toe. Het betekent dat we stappen moeten zetten. We willen aansluiten bij de eisen van nu en inspelen op de verwachtingen voor de toekomst. Een vereniging als Victoria wordt steeds meer een ontmoetingsplaats voor sport, bewegen en ontspanning, waarbij leden gebruik kunnen maken van de beste faciliteiten en we het complex op minder drukbezette momenten kunnen inzetten voor multifunctioneel gebruik, bijvoorbeeld voor huiswerkbegeleiding, naschoolse opvang, flexibele werkplekken en als plaats waar jong en oud in een veilige omgeving kunnen sporten en bewegen. Dit wordt een nieuwe stap in de geschiedenis van onze club, waarbij we vooruitkijken maar het verleden nooit vergeten. De unieke sfeer van de club moet te allen tijde behouden blijven zodat iedere Victoriaan zich thuis voelt.

  Er is door het bestuur een bouwcommissie in het leven geroepen die enkele schetsontwerpen heeft laten maken. Het is een eerste stap in een proces waar vergunningen, support van gemeente en provincie en financiële haalbaarheid voorop staan. In de eerstkomende Algemene Ledenvergadering wil het bestuur haar plannen voorleggen. Als de Covid-19 maatregelen het toestaan, zal deze bijeenkomst in mei plaatsvinden. Als u voor die tijd al prangende vragen, of beter nog, goede ideeën heeft en een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met communicatie@victoria1893.nl. We bouwen dit nieuwe onderkomen immers met z'n allen! 

   

   

 • Bovenstaande afbeelding is een eerste schets. Indien er nieuwere versies beschikbaar zijn zullen wij deze toevoegen. Een defintief besluit zal pas genomen worden na akkoord van de Ledenvergadering.